Erbjudande för
Smart seniors
medlemmar!

  • Ta reda på om du kan bli fri från glasögon och linser
  • Boka undersökning! Just nu 0 kronor (ord.pris 450kr)
  • Skandinaviens ledande aktör inom ögonlaser och linsbyte
Boka undersökning nu

Undersökning
0 kr!
(värde 450kr)
3 av 4 bär glasögon och linser - helt i onödan. Vi korrigerar ditt synfel en gång för alla, oavsett ålder. Så att du kan leva livet fullt ut.

Då jag jobbar med min passion lever jag ett otroligt aktivt liv där jag är fysiskt aktiv varje dag, när jag inte surfar så simmar, yogar och springer jag. Jag har varit närsynt sedan jag var 15 och hade ett hyfsat gravt synfel på -3,25 samt en stökig astigmatism att deala med. Jag använde både linser och glasögon. När jag tappade linserna – som är lätt hänt när man är fysisk – blev jag halvblind. Och bara vetskapen om det gjorde att jag blev mer försiktig vilket hämmade min surfing, framförallt vid större vågor. Därför beslöt jag mig för att kolla upp om jag kunde göra en ögonoperation.

På undersökningen hos Memira fick jag veta att jag kunde göra en LASEK-operation. Jag kände stor tillit både för optikern och läkaren vilket var avgörande i mitt beslut att genomföra operationen. Nu nästan ett år efter operationen har jag svårt att ens komma ihåg alla års fibblande med torra eller sandiga och ännu värre borttappade linser och glömda glasögon. En sån magisk frihet – den enda jag ångrar är att jag inte gjorde operationen tidigare!”

Så här går det till:

1. Undersökning

På undersökningen får du veta om du kan operera ditt synfel och vilken operationsmetod som är lämpligast för dig.

Första steget är att boka en undersökning där vi tar reda på om det är möjligt för dig att göra ögonlaser eller linsbyte.

Memiras vidareutbildade optiker genomför under en timme en omsorgsfull undersökning, berättar om vad du kan förvänta dig av ögonlaser samt svarar på dina frågor.

Om du tillhör de c:a 80% som kan göra ögonlaser el linsbyte, bokar optikern in en preliminär tid för operation.

2. Operationen

Memira använder flera olika tekniker som kräver olika typer av utrustning och tillvägagångssätt. Den mest lämpliga operationsmetoden för dina ögon beror på dina synbehov.

På operationsdagen träffar du först läkaren som gör en egen, oberoende undersökning av dina ögon. Därefter genomförs själva ögonlaserbehandlingen. Det tar c:a 30 minuter. Du får sedan vila i vårt vilrum och därefter gå hem.

Memira använder flera olika tekniker som kräver olika typer av utrustning och tillvägagångssätt. Den mest lämpliga operationsmetoden för dina ögon beror på dina synbehov. Våra konkurrenter har ofta bara en typ av utrustning som de använder på alla kunder, oavsett ögats beskaffenhet.

Det finns också tekniker på marknaden som Memira inte använder. Det beror i så fall på att vår kvalitetsavdelning bedömt att de inte är tillräckligt bra, att det inte finns tillförlitliga resultat och utvärderingar eller att de inte tillför något jämfört med de tekniker vi redan använder.

3. Kontroller och uppföljning

De allra flesta ser bra redan samma kväll och kan gå till jobbet dagen efter ögonlaser.

Du får med dig ögondroppar hem som ska användas under läkningen och du får speciella instruktioner för den första tiden. Du kallas också till flera kontroller.

I sällsynta fall behövs en kompletterande behandling för att uppnå önskat resultat. Allt detta ingår i priset för ögonlaser eller linsbyte.

4. Vad kostar det?

Ögonlaser kostar från 399 kronor per månad eller 29900 kronor om du betalar allt på en gång. Linsbyte kostar 599 kr per månad eller 64900 kr.

Ögonlaser kostar 399 kronor per månad eller från 29900 kronor om du betalar allt på en gång. Linsbyte kostar 599 kronor per månad eller 64900 kronor vid direkt betalning. Priset är för båda ögonen och inkluderar alla läkemedel och kontroller som behövs.

Dessutom ingår vår unika 5-åriga trygghetsgaranti.

Trygghetsgaranti
Vår unika trygghetsgaranti innebär:
  • Fria kontroller under 5 års tid
  • Fria kompletterande behandlingar vid behov under 5 års tid
  • Jourtelefon för omedelbar hjälp efter din ögonlaser eller linsbyte
  • Fri mottagning på alla våra 40 kliniker i Skandinavien

Vår unika dedikerade kvalitetsavdelning säkrar alla våra kliniska processer. Målet är högsta möjliga resultat på din ögonoperation.

Kvalitetssäkring är en central del av kvalitetsarbetet och genomförs av kvalitetsavdelningen, som fungerar som ett oberoende granskningsorgan över alla processer.

Kliniska resultat utvärderas löpande på såväl metod som kirurg och optiker. Dessutom genomför vi kundnöjdhetsundersökningar på alla opererade och förundersökta kunder. Resultaten från undersökningarna sammanställs och analyseras för att säkerställa att det kliniska resultatet motsvarar kundernas förväntningar. Ytterligare en del i kvalitetssäkringsarbetet är att säkerställa att alla medarbetare får korrekt klinisk utbildning. Kvalitetsavdelningen ansvarar för innehållet i alla kliniska utbildningar, både när det gäller introduktion- och vidareutbildning. Detta är kärnan i vårt kvalitetsarbete.

Vårt kvalitetsarbete ska bidra till att vi har nöjda kunder. Alla kunder får därför möjlighet att i en kundnöjdhetsundersökning kommentera sin upplevelse hos oss. Kunder som väljer att operera sig får möjlighet att ge oss feedback både 3- och 12-månader efter sin operation, de som inte opererar sig hos oss får samma möjlighet 3-månader efter sin förundersökning.

Kampanjen gäller när du bokar en undersökning mellan 31/3 2019. Det går bra att göra undersökningen vid ett senare tillfälle, dock senast 15/4 2019. Erbjudanden kan inte kombineras med andra rabatter. Våra undersökningar lämpar sig inte som recept för glasögon och linser eller ögonhälsokontroll, utan endast för linsbytesoperation. Med ett linsbyte kan ålderssyntheten korrigeras, då är resultatet permanent. Som bonus slipper du grå starr i framtiden.