”Du och ditt barn får träffa en optiker som är specialiserad på barns syn.”

Glasögon för barn

Memira är specialister på barnglasögon. Vår dedikation till att erbjuda bästa möjliga vård för barns synfel gör oss till en ledande aktör inom detta område i Stockholms län och bortom. Vi är här för att ge barn och deras föräldrar en trygg och professionell upplevelse.

Självklart är ni välkomna även om ni bor i ett annat län.

Glas till barnglasögon är ofta speciellt tillverkade för att tåla lek och rörelse. För att hitta de glas som passar just ditt barn får ni träffa en optiker som är specialiserad på barns syn. Vi ordnar också med regionens glasögonbidrag för barn – direkt i butiken.

Möt en nöjd förälder vars barn nu har barnglasögon

Synundersökning för barn

Vi förstår vikten av att anpassa våra tjänster för att passa barns unika behov. Vårt team av optiker är specialiserade på att hjälpa barn med synproblem.

Vi har ögonläkare och skelningsspecialister tillgängliga vid behov. Det betyder att vi välkomnar barn med speciella behov, oavsett om det finns en remiss från en annan optiker eller skolhälsovården.

Det bredaste utbudet av barnbågar i Stockholm

När tiden är inne för att prova glasögon har vi det mest omfattande sortimentet av bågar för barn i hela Stockholm. Vi strävar efter att göra denna process så smidig som möjligt för dig och ditt barn.

synundersökning barn
Barnglasögon

Får man bidrag för glasögon till barn?

Ja, i Region Stockholm erbjuds ett bidrag för barns glasögon. Bidraget är 500 kronor för åldrarna 0 – 8 år och 800 kronor för åldrarna 8 – 19 år. Vi hjälper er att enkelt använda detta bidrag vid köp av barnbågar i butiken. Vi hjälper dig med detta bidrag direkt i butiken.

Möt våra specialister på att lösa samsynsproblem för dig och ditt barn

Har du eller ditt barn problem med trötta ögon, huvudvärk eller dubbelseende? Våra ortoptister är specialutbildade för att diagnostisera och behandla dessa och liknande besvär. Vi tar hand om allt från skelning och muskelobalans i ögonen till oupptäckta synfel. Besök våra mottagningar för en konsultation, oftast till en kostnad enligt regionens gällande patientavgifter.

Boka en tid hos oss:

Att boka tid hos oss är enkelt. Du kan kontakta oss via telefon eller e-post för att boka en synundersökning eller tid med en ortoptist. Vill du hellre boka en tid för synundersökning online gör du det här:
Boka synundersökning online

Kontaktuppgifter:

Memira Stockholm
Adress: Eugeniavägen 12, Eye Center of Excellence, plan 9, dörr B, 17164 Solna
Telefon: 08-517 588 19

Memira Täby
Adress: Göran Elgfelts gata 3, 18339 Täby.
Telefon: 08-792 49 20
E-post: taby@memira.se

Barnets synutveckling

Under fosterutvecklingen är synen det sista sinnet som utvecklas. Vid tre dagars ålder kan barnet se och fokusera på sina föräldrars ansikten och det kan redan vid sex veckor känna igen dem. När barnet är sex månader gammalt görs en undersökning för att kontrollera om det kan följa ett föremål med blicken, inte kisar och att ögonen reagerar på ljus.

Ögat fortsätter att utvecklas fram till sex års ålder.

Memira rekommenderar föräldrar att vara uppmärksamma på om barnet använder enbart det ena ögat. Närsynhet är ofta ärftlig och uppträder mellan fem och tio års ålder. Även översynthet är vanlig och bör behandlas.

Boka optikertid

Boka synundersökning för ditt barn:
I bokningen fyller du i dina (vårdnadshavarens) uppgifter. I meddelerutan ”Vad vill du ha hjälp med?” fyller du i ditt barns namn och personnummer. För barn över 8 år.

Eller ring:
Täby 08-792 49 20
Hagastaden 08-517 588 19