Glasögon för barn

Memira Eyecenter på Norrlandsgatan 18 i Stockholm och i Täby Centrum erbjuder specialiserad hjälp till barn med synfel och är ledande i Stockholms län inom området. Självklart är ni välkomna även om ni bor i ett annat län.

Möt en nöjd kund

Synundersökning för barn

Hos oss får barnet träffa en optiker som är specialicerad på barns syn. Vid behov finns ögonläkare eller skelningsspecialister på plats. Därför kan vi även ta emot barn med speciella behov, med eller utan remiss från till exempel annan optiker eller skolhälsovården.

När det är dags för att prova glasögon har vi Stockholms bredaste sortiment av bågar för barn. Region Stockholm ger bidrag till barns glasögon; 0 – 8 år 500 kronor och 8 – 19 år 800 kronor. Vi hjälper er med bidraget direkt i butik.

synundersökning barn
Barnglasögon

Ortoptist (skelningsspecialist)

På den kliniker vi erbjuder optik har vi även mottagning för samsynsproblem där ditt barn (eller du) kan träffa ortoptist. Samsynsproblem innebär att ögonen inte arbetar effektivt tillsammans, vilket kan ge symptom som ögontrötthet, värk i och kring ögonen, huvudvärk och dubbelseende. Orsaken kan vara skelning, men problemen kan bero på en rad olika saker, däribland att ögonens inre eller yttre muskler inte samarbetar som de ska, eller att det finns ett okorrigerat synfel. Våra ortoptister är specialister på diagnos och behandling av dessa tillstånd, som i de flesta fall betalas enligt regionens patientavgift. Välkommen att kontakta oss om ditt barn (eller du) upplever problem.

Boka ortoptist via telefon eller mail:

Memira Eyecenter Stockholm City
Telefon: 08-517 588 18
E-post: norrlandsgatan@memira.se

Memira Eyecenter Täby
Telefon: 08-517 588 18
E-post: taby@memira.se

Barnets synutveckling

Under fosterutvecklingen är synen det sista sinnet som utvecklas. Vid tre dagars ålder kan barnet se och fokusera på sina föräldrars ansikten och det kan redan vid sex veckor känna igen dem. När barnet är sex månader gammalt görs en undersökning för att kontrollera om det kan följa ett föremål med blicken, inte kisar och att ögonen reagerar på ljus.

Ögat fortsätter att utvecklas fram till sex års ålder.

Memira rekommenderar föräldrar att vara uppmärksamma på om barnet använder enbart det ena ögat. Närsynhet är ofta ärftlig och uppträder mellan fem och tio års ålder. Även långsynthet är vanlig och bör behandlas.

Boka optikertid

Boka synundersökning för glasögon och kontaktlinser i Stockholm City eller Stockholm Täby.

Eller boka via telefon på 08-517 588 18

Chatta med oss

Chatta med kundservice.

Utanför våra öppettider
Mån - Fre 08:00 - 17:00
chattar du med vår chatbot.

Skicka e-post till oss

Ring oss

Kundservice
Mån - Fre 08:00 - 17:00
08 – 517 588 18

Ögonsjukvård i Stockholm
Mån – Fre 08:00 – 12:00
08 – 517 588 19

Optiker/Ortoptist i Täby
Mån – Fre 08:00 – 17:00
08 – 792 49 20

Optiker/Ortoptist i Stockholm
Mån – Fre 09:00 – 18:00
08 – 24 40 44

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

FAQ
Vanliga frågor

Boka en undersökning
Hitta en tid för undersökning