Glasögon för barn

Hos Memira Eyecenter är vi specialister på barnglasögon. Vår dedikation till att erbjuda bästa möjliga vård för barns synfel gör oss till en ledande aktör inom detta område i Stockholms län och bortom. Vi är här för att ge barn och deras föräldrar en trygg och professionell upplevelse.

Självklart är ni välkomna även om ni bor i ett annat län.

Möt en nöjd förälder vars barn nu har barnglasögon

Synundersökning för barn

Vi förstår vikten av att anpassa våra tjänster för att passa barns unika behov. Vårt team av optiker är specialiserade på att hjälpa barn med synproblem. Vi har även ögonläkare och skelningsspecialister tillgängliga vid behov. Det betyder att vi välkomnar barn med speciella behov, oavsett om det finns en remiss från en annan optiker eller skolhälsovården.

Det bredaste utbudet av barnbågar i Stockholm

När tiden är inne för att prova glasögon har vi det mest omfattande sortimentet av bågar för barn i hela Stockholm. Vi strävar efter att göra denna process så smidig som möjligt för dig och ditt barn.

synundersökning barn
Barnglasögon

Får man bidrag för glasögon till barn?

Ja, i Region Stockholm erbjuds ett bidrag för barns glasögon. Bidraget är 500 kronor för åldrarna 0 – 8 år och 800 kronor för åldrarna 8 – 19 år. Vi hjälper er att enkelt använda detta bidrag vid köp av barnbågar i butiken. Vi hjälper dig med detta bidrag direkt i butiken.


Våra specialister för samsynsproblem

På våra kliniker erbjuder vi också möjligheten att träffa våra ortoptister, som är specialister på samsynsproblem. Om ditt barn (eller du) upplever svårigheter som ögontrötthet, huvudvärk eller dubbelseende, är våra ortoptister experter på att diagnostisera och behandla dessa tillstånd. Oavsett om det rör sig om skelning, problem med ögonmusklerna eller okorrigerat synfel, kan våra specialister hjälpa. Vi erbjuder mottagning för detta, vanligtvis enligt regionens patientavgifter.

Boka en tid hos oss:

Att boka tid hos oss är enkelt. Du kan kontakta oss via telefon eller e-post för att boka en synundersökning eller tid med en ortoptist. Du kan även boka tid online.

Memira Eyecenter Stockholm City
Telefon: 08-517 588 18
E-post: norrlandsgatan@memira.se

Memira Eyecenter Täby
Telefon: 08-517 588 18
E-post: taby@memira.se

Barnets synutveckling

Under fosterutvecklingen är synen det sista sinnet som utvecklas. Vid tre dagars ålder kan barnet se och fokusera på sina föräldrars ansikten och det kan redan vid sex veckor känna igen dem. När barnet är sex månader gammalt görs en undersökning för att kontrollera om det kan följa ett föremål med blicken, inte kisar och att ögonen reagerar på ljus.

Ögat fortsätter att utvecklas fram till sex års ålder.

Memira rekommenderar föräldrar att vara uppmärksamma på om barnet använder enbart det ena ögat. Närsynhet är ofta ärftlig och uppträder mellan fem och tio års ålder. Även långsynthet är vanlig och bör behandlas.

Boka optikertid

Boka synundersökning för glasögon och kontaktlinser i Stockholm Täby.

Eller boka via telefon på 08-517 588 18

Chatta med oss

Chatta med kundservice.

Utanför våra öppettider
Mån - Fre 08:00 - 17:00
chattar du med vår chatbot.

Skicka e-post till oss

Ring oss

Gällande Ögonlaser/ Linsbyte
Mån - Fre 08:00 - 17:00
08 – 517 588 18

Ögonmottagning/ Ögonsjukvård i Stockholm
Mån – Fre 08:00 – 12:00
08 – 517 588 19

Glasögonbutiken i Täby
Mån – Fre 08:00 – 17:00
08 – 792 49 20

Specialistoptiker i Stockholm
Mån – Fre 09:00 – 18:00
08 – 24 40 44

Kontakt till våra kliniker
Kontaktuppgifter till kliniker

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

FAQ
Vanliga frågor

Boka en undersökning
Hitta en tid för undersökning