Kontaktlinser hos Memira i Stockholm

Upptäck fördelarna med kontaktlinser på Memira i Stockholm Täby och Stockholm Hagastaden. För dig som föredrar alternativet till synkorrigerande operationer eller glasögon, erbjuder vi skräddarsydda lösningar för att passa din livsstil.

Kontaktlinsundersökningar

För optimal synkomfort och säker användning av kontaktlinser, erbjuder vi noggranna kontaktlinsundersökningar. På Memira genomförs två typer av synundersökningar för kontaktlinsbärande.

Årlig linskontroll

För regelbundna kontaktlinsanvändare är det viktigt med årliga linskontroller för att säkerställa ögonhälsan och synkorrigeringens effektivitet. Våra optiker utför en grundlig undersökning av ögonhälsan, kontrollerar passformen och rörligheten på befintliga linser samt justerar styrkorna vid behov. Besöket tar cirka 30 minuter.

Välkommen till oss för din årliga linskontroll!

Boka synundersökning >

Nytillpassning av kontaktlinser

För dig som vill börja använda kontaktlinser krävs en individuell nytillpassning. Våra legitimerade optiker med kontaktlinsbehörighet utför en detaljerad synundersökning, informerar om användning och skötsel av linser samt rekommenderar lämpliga linser. Efter nytillpassningen erbjuder vi ett återbesök för att säkerställa trivsel och effektiv användning av linserna.

Linsträning, hantering och skötsel

Efter undersökningen och mätningarna får du testa kontaktlinser och lära dig hur de ska sättas i och tas ut. Du får all nödvändig information om skötselrutiner samt hur ofta linserna ska bytas och hur länge de kan bäras. Informationen ges både muntligt och skriftligt.

Återbesök

Efter nytillpassningen bokar vi in ett återbesök för att se hur du och dina ögon trivs med de ordinerade linserna. Välkommen att boka tid!

Boka nytillpassning >

Erbjudna typer av kontaktlinser:

Det finns flera olika typer av linser, de olika typerna vi normalt tillhandåller (läs mer om linstypen under listan):

  • Endagslinser: För daglig användning, perfekt för en bekymmersfri upplevelse.
  • Tvåveckorslinser: Används upp till två veckor med rätt skötsel.
  • Månadslinser: För daglig användning under en hel månad.
  • Multifokala kontaktlinser: Progressiva linser för syn på både nära och långt håll.
  • Toriska linser: Korrigering av astigmatism utan att kompromissa med synkvaliteten.

Endagslinser (engångslinser, daglinser):

Endagslinser, även kallade engångslinser eller dagslinser, är kontaktlinser som anpassade för att användas under en dag eller vid ett tillfälle. Detta val är perfekt för dig som vill slippa skötseln kring linser och istället få ett par nya att använda varje dag. Det är även passande för dig som vill varva kontaktlinser med glasögon eller bara vill använda kontaktlinser vid särskilda tillfällen.

Tvåveckorslinser (veckolinser):

Tvåveckorslinser, eller veckolinser som de även kallas, är kontaktlinser som går att använda i upp till två veckor, förutsatt att du följer de skötselråd som ges. Linserna tas ut på kvällen, rengörs med linsvätska och förvaras i ett linsetui med linsvätska under natten. Nästa morgon kan du använda samma linspar igen och efter två veckor öppnar du ett nytt par och använder. En del tvåveckorslinser går att använda dygnet runt, men får då endast bäras i 6-7 dagar innan du öppnar ett nytt par.

Månadslinser:

Månadslinser kan du använda under en hel månad, från det att du brutit förpackningen. Du tar ut linserna varje kväll, rengör dem med linsvätska och lägger dem sedan i ett linsetui med linsvätska över natten. Morgonen därpå sätter du i samma linspar igen, och när en månad har passerat slänger du de förbrukade linserna och öppnar ett nytt, fräscht par. För personer som använder kontaktlinser dagligen är månadslinser ofta det billigaste alternativet. Det ställer dock krav på noggrann skötsel och är därför inte ett lika smidigt och flexibelt alternativ som endagslinser.

Multifokala linser (progressiva):

För dig som också är ålderssynt och vill slippa använda läsglasögon finns det multifokala (progressiva) kontaktlinser. Det innebär att kontaktlinserna har flera styrkor – för god syn på både nära och långt håll. Multifokala kontaktlinser finns som endagslinser, tvåveckorslinser och månadslinser.

Toriska linser (astigmatiska):

Toriska linser är kontaktlinser som är särskilt utformade för att korrigera astigmatism (brytningsfel) – utan eller i kombination med korrigering av övriga synfel. Endagslinser, tvåveckorslinser och månadslinser finns alla som toriska alternativ.

Välj Memira för expertis inom kontaktlinser och en synupplevelse anpassad efter dina behov.

Boka din synundersökning idag !

Boka optikertid

Boka synundersökning för kontaktlinser i Stockholm Hagastaden eller Stockholm Täby.

Eller boka via telefon på 08-24 40 55

Här finns vi:

Memira Stockholm Hagastaden

Eugeniavägen 16, bottenplan
171 64 Solna
Optikerbesök kostar 350 kr.
Tel: 08-24 40 55
Boka tid här
Hantera din bokning

Memira Stockholm Täby

Göran Elgfelts gata 3, 18339 Täby.
Optikerbesök kostar 350 kr.
Ögonläkarbesök patientavg. 250kr.
Tel: 08-792 49 20
Läs mer på kliniken sida
Boka tid här
Hantera din bokning