Memira Täby

Memira på Göran Elgfelts gata i Täby är en av våra kliniker där vi utöver ögonlaser, linsbyte och linsimplantat även har en ögonmottagning och erbjuder specialiserad ögonsjukvård på uppdrag av Region Stockholm. Här kan både vuxna och barn träffa ögonläkare och skelningsspecialister.

På vår klinik Memira Täby säljer vi också glasögon och kontaktlinser. Vi är även ledande i Regionen på barnglasögon.

Kombibesök ögonläkare & optiker

Har du besvär med synen eller din ögonhälsa? Vid ett kombibesök hos oss undersöks du både av optiker och läkare och vid behov även ortoptist. På så sätt kan vi ge dig en så komplett vård och hjälp med de synhjälpmedel du behöver.

Kombibesöket kostar 625 kronor. Om du har frikort är kostnaden 350 kronor.

Besök hos ögonläkare eller ortoptist

Våra ögonläkare och ortoptister (skelningsspecialister) arbetar på uppdrag av Region Stockholm. Till oss kan du komma, med eller utan remiss, om upplever besvär med ögonen eller misstänker ögonsjukdom. Patientavgiften är enligt regionens taxa; 275 kr (eller Frikort) för besök hos ögonläkare eller ortoptist. För barn under 18 år är besöken inom Regionsavtalet kostnadsfria.

Besök hos optiker

Besök hos våra optiker ingår inte i uppdraget av Region Stockholm, utan betalas privat. Optikerbesök kostar 350 kr. En undersökning inför en synkorrigerande operation kostar 0kr (värde 990kr).

I butiken hittar du ett brett sortiment och mängder av märkesbågar att välja bland.

Vi erbjuder Regionens barnbidrag vid köp av glasögon till barn upp till 19 år. Vi har paketpriser på barnglasögon från 800 kronor inklusive båge och glas. Bidrag för barnglasögon ordnar vi direkt i butiken vid beställning av glasögon. Bidraget är maximalt 500 kr för barn 0–7 år, och maximalt 800 kr för barn och unga 8–19 år.

Om du kommer med bil

​Är du bilburen åker du till Täby Centrum och parkerar i garaget som ligger i södra delen av centrumet. Därefter kan du gå ut genom entrén vid Burger King eller Mc Donalds. Där kommer du ut till torget som är anslutet till Göran Elgfelts gata.

Om du kommer med tåg

Tag Roslagsbanan från Östra station mot Österskär och kliv av vid Täby Centrum. Gå mot entrén till Täby Centrum och innan du kommer till entrén går du vänster(nordväst) med byggnaden på din högra sida 230 meter. Därefter går du höger på Göran Elgfelts gata 20 meter och på vänster sida ligger vi på gatuplan.

Kontakt

Memira Täby

Besöksadress

Göran Elgfelts gata 3
18339 Täby

Telefonnummer

08-792 49 20

E-postadress

Ögonkirurgi
klinik.stockholm.taby@memira.se

Ögonsjukvård/Glasögon & linser
memira.taby@memira.se

Verksamhetschef

Robert Hilton

Öppettider

Måndag08:00 – 17:00Tisdag08:00 – 17:00Onsdag08:00 – 17:00Torsdag08:00 – 17:00Fredag08:00 – 17:00