Ögonsjukvård

  • Vi erbjuder specialiserad ögonsjukvård i Stockholm, Jönköping och Karlstad
  • I Stockholm har vi ortoptistmottagning för både vuxna och barn med skelning och andra besvär.
  • I Stockholm kan du få hjälp med torra ögon och huvudvärk och trötthet som kommer av synproblem.

Våra ögonmottagningar

Om du upplever besvär med ögonen eller misstänker ögonsjukdom, är du välkommen att kontakta oss för en bedömning. Se våra mottagningar för ögonsjukvård i Stockholm och Jönköping nedan. I Karlstad erbjuder vi ögonmottagning där du betalar privat, om du vill träffa en ögonläkare eller operera grå starr med kort väntetid.

Mottagning för
Ögonsjukdomar och
Ögonbesvär

Katarakt (grå starr)
Grå starr-operation via ditt landsting

Mottagning
för
Barn

Mottagning
vid
Trötta ögon

Mottagning
för
Samsynsproblem

Vård enligt uppdrag av Region Stockholm och Region Jönköpings län

Patientavgiften för besök och behandlingar inom uppdraget är enligt landstingets taxa; 250-350 kr för specialistläkarbesök, och 150 kr om du kommer via remiss från läkare på vårdcentral/husläkarmottagning. Självklart gäller även högkostnadsskyddet. Observera att vi för närvarande endast har ögonmottagningar i Stockholm City, Stockholm Hagastaden, Täby och Jönköping. I Karlstad har vi ögonmottagning där du betalar privat.

Hur väljer jag Memira som vårdgivare?

I Stockholm tar vi emot patienter med eller utan remiss. Du kan antingen be din optiker, vårdcentral eller ögonläkare skicka en remiss till oss eller kontakta oss direkt för en bedömning. I Jönköping krävs alltid remiss från optiker, vårdcentral eller specialistläkare.

Om du är folkbokförd i annat landsting/ region

Den nya patientlagen som infördes den 1 januari 2015 gör det möjligt för patienter att söka vård i andra landsting än där man är folkbokförd. Syftet med lagen är att stärka patientens valmöjligheter och inflytande över sin egen vård. Du som är folkbokförd i ett annat landsting än Region Stockholm eller Region Jönköpings län kan alltså också be om att bli remitterad till någon av våra ögonmottagningar.

Privat ögonsjukvård i Karlstad

Vi erbjuder ögonmottagning med kort väntetid som du betalar privat.
Du bokar enkelt en tid i Karlstad här.