Memira Eyecenter Stockholm Norrlandsgatan

Memira Eyecenter på Norrlandsgatan i Stockholm har både ögonläkarmottagning, optikerbutik och undersökningar inför synkorrigerande operationer. Hos oss hittar du linser och ett stort utbud av glasögon för både barn och vuxna. Vi är specialister på barn och har Stockholms största utbud av barnbågar.

Våra läkare och ortoptister kan erbjuda allt inom specialiserad ögonsjukvård. Vi arbetar på uppdrag av Region Stockholm. Här kan både vuxna och barn träffa ögonläkare, skelningsspecialister och optiker.

Memira Eyecenter Norrlandsgatan

Boka ortoptist eller ögonläkare

Ring oss på 08-24 40 44 för att boka tid hos ortoptist eller ögonläkare.
Synundersökning för barn och ungdomar upp till 18 år kostnadsfritt.

Öppettider:
Måndag - fredag: 10 - 17
Adress:
Norrlandsgatan 18
111 43 Stockholm

Memira Stockholm Norrlandsgatan fasad

Besök hos ögonläkare eller ortoptist

Våra ögonläkare och ortoptister (skelningsspecialister) arbetar på uppdrag av Region Stockholm. Till oss kan du komma, med eller utan remiss, om upplever besvär med ögonen eller misstänker ögonsjukdom. Patientavgiften är enligt regionens taxa; 350 kr (eller Frikort) för besök hos ögonläkare, och 100 kr (eller Frikort) för besök hos ortoptist. För barn under 18 år är besöken inom Regionsavtalet kostnadsfria.

Besök hos optiker

Besök hos våra optiker ingår inte i uppdraget av Region Stockholm, utan betalas privat. Optikerbesök kostar 350 kr och en hälsoundersökning 990 kr. En undersökning inför en synkorrigerande operation kostar 450 kr.

I butiken hittar du ett av Stockholms bredaste sortiment och mängder av märkesbågar att välja bland.

Vi erbjuder Regionens barnbidrag vid köp av glasögon till barn upp till 19 år. Vi har paketpriser på barnglasögon från 800 kronor inklusive båge och glas. Bidrag för barnglasögon ordnar vi direkt i butiken vid beställning av glasögon. Bidraget är maximalt 500 kr för barn 0–7 år, och maximalt 800 kr för barn och unga 8–19 år

Vägbeskrivning i Google maps Directions

Med tunnelbana

Det enklaste sättet att ta sig till oss är med tunnelbana till Östermalmstorg (röda linjen), uppgång Stureplan. Korsa Biblioteksgatan och efter ytterligare några meter svänger du av till höger på Norrlandsgatan.

Du kan även ta gröna linjen till Hötorget och gå ner mot Stureplan och svänga höger in på Norrlandsgatan.

Med bil

Om du kommer bil är det närmaste parkeringsgaraget vid NK på Regeringsgatan. För att ta dig till oss därifrån går du ner till höger på Mäster Samuelsgatan och följer vägen tills den korsas av Norrlandsgatan, då svänger du in vänster på Norrlandsgatan och hittar oss på höger sida av vägen.