Memira Eyecenter Stockholm City

Memira Eyecenter Stockholm City har både ögonläkarmottagning och optikerbutik. Hos oss hittar du kontaktlinser och ett stort utbud av glasögon för både barn och vuxna. Vi är specialister på barns syn och har Stockholms största utbud av barnglasögon och bågar.

Våra läkare och ortoptister kan erbjuda allt inom specialiserad ögonsjukvård. Vi arbetar på uppdrag av Region Stockholm. Här kan både vuxna och barn träffa ögonläkare, skelningsspecialister och optiker.

Kombibesök ögonläkare och optiker

Har du besvär med synen eller din ögonhälsa? Vid ett kombibesök hos oss undersöks du både av optiker och läkare och vid behov även ortoptist. På så sätt kan vi ge dig en så komplett vård och hjälp med de synhjälpmedel du behöver.

Kombibesöket kostar 600 kronor. Om du har frikort är kostnaden 350 kronor.

Besök hos ögonläkare eller ortoptist

Våra ögonläkare och ortoptister (skelningsspecialister) arbetar på uppdrag av Region Stockholm. Till oss kan du komma, med eller utan remiss, om upplever besvär med ögonen eller misstänker ögonsjukdom. Patientavgiften är enligt regionens taxa; 250 kr (eller Frikort) för besök hos ögonläkare eller ortoptist. För barn under 18 år är besöken inom Regionsavtalet kostnadsfria.

Besök hos optiker

Besök hos våra optiker ingår inte i uppdraget av Region Stockholm, utan betalas privat. Optikerbesök kostar 350 kr.

I vår citybutik hittar du ett av Stockholms bredaste sortiment och mängder av märkesbågar att välja bland.

Vi erbjuder Regionens barnbidrag vid köp av glasögon till barn upp till 19 år. Bidrag för barnglasögon ordnar vi direkt i butiken vid beställning av glasögon. Bidraget är maximalt 500 kr för barn 0–7 år, och maximalt 800 kr för barn och unga 8–19 år.

Undersökning inför ögonlaser eller linsbyte

Det finns även möjöighet att göra undersökning före samt kontroll efter synkorrigerande operation som ögonlaser eller linsbyte hos oss. Själva operationen utförs på vår klinik Hagastaden, som ligger vid Karolinska Sjukhuset.

Med tunnelbana

Det enklaste sättet att ta sig till oss är med tunnelbana till Östermalmstorg (röda linjen), uppgång Stureplan. Korsa Biblioteksgatan och efter ytterligare några meter svänger du av till höger på Norrlandsgatan, där Memira Stockholm City ligger.

Du kan även ta gröna linjen till Hötorget och gå ner mot Stureplan och svänga höger in på Norrlandsgatan.

Med bil

Om du kommer bil är det närmaste parkeringsgaraget vid NK på Regeringsgatan. För att ta dig till oss därifrån går du ner till höger på Mäster Samuelsgatan och följer vägen tills den korsas av Norrlandsgatan, då svänger du in vänster på Norrlandsgatan och hittar oss på höger sida av vägen.

Kontakt

Stockholm City

Norrlandsgatan 18
11143 Stockholm

08 24 40 44

Verksamhetschef

Ulrika Jansson

Öppettider

Måndag – Fredag09:00 – 18:00
LördagStängt
SöndagStängt

Chatta med oss

Chatta med kundservice.

Utanför våra öppettider
Mån - Fre 08:00 - 17:00
chattar du med vår chatbot.

Skicka e-post till oss

Ring oss

Kundservice
Mån - Fre 08:00 - 17:00
08 – 517 588 18

Ögonsjukvård i Stockholm
Mån – Fre 08:00 – 12:00
08 – 517 588 19

Optiker/Ortoptist i Täby
Mån – Fre 08:00 – 17:00
08 – 792 49 20

Optiker/Ortoptist i Stockholm
Mån – Fre 09:00 – 18:00
08 – 24 40 44

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

FAQ
Vanliga frågor

Boka en undersökning
Hitta en tid för undersökning