LASEK

LASEK är en ögonlasermetod för dig som har ett stort synfel eller tunna hornhinnor. LASEK kräver en längre läkningstid och är mer smärtsam än andra ögonlaseroperationer.

  • Ytbehandling (no cut)
  • Stora synfel och/eller tunna hornhinnor
  • Något längre återhämtning än FS LASIK

Vad kostar LASEK?

LASEK kostar från 12 900 kr per öga eller från 199 kr per mån och öga vid delbetalning.
Läs mer om priser för LASEK

LASEK för stora synfel och tunna hornhinnor

Ögonlasermetoden rekommenderas om hornhinnorna är för tunna för en FS-LASIK. Med LASEK kan vi korrigera synfel ned till -7 och astigmatism (brytningsfel) ned till -6. LASEK är en välbeprövad operationsmetod som används i stor utsträckning över hela världen. Med LASEK kan vi korrigera samma synfel som med FS-LASIK, men läkningstiden är längre och smärtsam.

Så går LASEK operationen till

Före LASEK operationen

Före din operation gör den läkare som ska operera dig en egen, fristående undersökning av dina ögon. Skulle läkaren bedöma att det finns något som hindrar att operera dig avstår vi operation.

Under LASEK operationen

Vid operationen används en svag alkohollösning under 20 sekunder. Vi kan sedan föra hornhinnans yttersta lager åt sidan och korrigera synfelet på ögats främre yta med hjälp av en så kallad excimerlaser.

När synfelet har korrigerats förs det yttersta lagret tillbaka och bildar ett vävnadsplåster som hjälper läkningen. Ditt öga är lokalbedövat med ögondroppar under operationen, så själva behandlingen genomförs utan obehag. När synfelet har korrigerats sätts en klar bandagelins på ögat för att skydda det under läkningsprocessen. Du kan öppna dina ögon direkt efter behandlingen och se igenom bandagelinserna. Vid din första kontroll, fem till sju dagar efter operationen, tas bandagelinserna ut.

Efter LASEK operatoionen

Det gör ofta ont i ögonen efter LASEK vilket är helt normalt. Därför får du bedövningsdroppar mot smärtan som du vid behov kan komplettera med smärtstillande tabletter. De första dagarna efter operationen blir du extra ljuskänslig och har ofta rinnande ögon. Första veckorna efter en LASEK operation är synen ofta suddig, de flesta har därför behov att vara hemma från arbete/skola ungefär en vecka. Din första uppföljande kontroll är 10 dagar efter operationen. Efter 3 månader är synskärpan oftast helt stabil.

LASEK är en säker metod

På Memira använder vi endast metoder som är välbeprövade. Metoder med stora mängder kliniska data, som bevisar en hög säkerhet och patientnöjdhet. Vår kvalitetsavdelning arbetar systematiskt med att följa upp resultat och säkra alla våra kliniska processer. Allt för att vi ska kunna erbjuda dig en trygg synkorrigerande operation – med bästa möjliga resultat.

Alla kirurgiska ingrepp innebär en viss risk, men allvarliga komplikationer vid ögonlaser är ytterst sällsynta. De flesta komplikationer är dessutom möjliga att efterbehandla om de upptäcks i tid och därför uppmanar vi dig att kontakta oss om det är något du är orolig över efter behandlingen. För att minimera risken för infektioner är det mycket viktigt att du noga följer de råd du får före operationen. Biverkningar som till exempel ljuskänslighet, torra ögon, skuggeffekter och ljusringar runt ljuskällor förekommer, men dessa är i de allra flesta fall övergående.

En del patienter kan behöva en kompletterande behandling för att uppnå önskvärt resultat, vilket i sådana fall ingår i priset i Trygghetsgaranti 5 år och 10 år.

Läs fullständig sammanställning av risker för biverkningar eller komplikationer vid LASEK.

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga just nu

Eller boka via telefon på 08-517 588 18