FS-LASIK

FS-LASIK är en säker och oftast smärtfri ögonlaseroperation med kort läkningstid. FS-LASIK är den vanligaste metoden bland Memiras kunder.

  • Snabbt bra syn och minimalt obehag
  • Världens mest använda ögonlasermetod
  • Hög precision tack vare avancerad laserteknik

Vad kostar FS-LASIK?

Världens mest använda metod

FS-LASIK är en mycket säker och för de allra flesta helt smärtfri operation med väldigt kort läkningstid. På grund av den snabba återhämtningen är det den metod vi rekommenderar de flesta av våra kunder. Idag är det den mest använda ögonlasermetoden i världen.

Så går FS-LASIK operation till:

Före operationen

Före din operation gör den läkare som ska operera dig en egen, fristående undersökning av dina ögon. Skulle läkaren bedöma att det finns något som hindrar att operera dig avstår vi operation.

Under operationen

Under operationen görs ett tunt lock i hornhinnans yttersta lager med hjälp av en så kallad femtosekundlaser. Tack vare femtosekundtekniken kan locket göras tunnare, jämnare och mer individuellt anpassat än vad man kan vid andra liknande operationsmetoder. Ditt öga är lokalbedövat med ögondroppar under operationen, så det gör inte ont. Du känner bara ett tryck mot ögat och det blir mörkt en kort stund. Locket i hornhinnan viks sedan åt sidan.

När synfelet har korrigerats viks locket i hornhinnan tillbaka på plats och fäster snabbt. Man ser direkt efter operationen och de allra flesta kan arbeta som vanligt redan dagen därpå.

Efter en FS-LASIK operation

Vid en FS- LASIK upplever många sveda och irritation. Efter operationen får du bedövande ögondroppar med dig hem, som lindrar svedan de första timmarna. Det är viktigt att du följer anvisningarna. Redan samma kväll brukar de flesta vara fria från obehag.

En till tre dagar efter din FS-LASIK ögonlaseroperation får du gå på din första efterkontroll hos Memira.

FS-LASIK är en säker metod

På Memira använder vi endast metoder som är välbeprövade. Metoder med stora mängder kliniska data, som bevisar en hög säkerhet och patientnöjdhet. Vår kvalitetsavdelning arbetar systematiskt med att följa upp resultat och säkra alla våra kliniska processer. Allt för att vi ska kunna erbjuda dig en trygg synkorrigerande operation – med bästa möjliga resultat.

Alla kirurgiska ingrepp innebär en viss risk, men allvarliga komplikationer vid ögonlaser är ytterst sällsynta. De flesta komplikationer är dessutom möjliga att efterbehandla om de upptäcks i tid och därför uppmanar vi dig att kontakta oss om det är något du är orolig över efter behandlingen. För att minimera risken för infektioner är det mycket viktigt att du noga följer de råd du får före operationen. Biverkningar som till exempel ljuskänslighet, torra ögon, skuggeffekter och ljusringar runt ljuskällor förekommer, men dessa är i de allra flesta fall övergående.

En del patienter kan behöva en kompletterande behandling för att uppnå önskvärt resultat.

Läs fullständig sammanställning av risker för biverkningar eller komplikationer vid FS-LASIK.

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga just nu

Eller boka via telefon på 08-517 588 18