Hur håller man sitt nyårslöfte?

Har du varit på ett gym i januari vet du hur många av oss som ger nyårslöften om ett sundare liv. Har du varit på ett gym i februari vet du också hur många som har svårt att hålla sina nyårslöften. De vanligaste nyårslöftena är att börja träna, sluta röka, gå ner i vikt eller att läsa fler böcker. I en studie gjord vid Stockholm universitet anger var femte kvinna och var åttonde man att de avger nyårslöften

Enligt en tidigare studie håller 71% fortfarande sina nyårslöften efter fyra veckor. Efter ett halvår har andelen fallit till under hälften. Det sägs att det tar 66 dagrar att ändra en vana, så håller man ut så länge är chansen god att förändringen blir varaktig.

Ett nyårslöfte som du kan hålla

Ett enklare sätt att lova sig själv att göra något åt sin dåliga syn. Resultatet av en synkorrigerande operation håller garanterat. Memira har en garanti på fem år.

Hur länge håller resultatet av synkorrigerande ögonoperationer?

Ögonlaser korrigerar synfelet vid tidpunkten för operationen. Har man säkerställt att synen är stabil är risken liten att nytt synfel uppstår. Men den dag kring 50-års åldern då du blir ålderssynt kommer inte ögonlasern att hjälpa dig, du kommer ändå behöva läsglasögon. Ålderssynthet kan korrigeras med ett linsbyte och eftersom linsen, vars förändring orsakar ålderssyntheten är utbytt kan inte ett nytt synfel uppstå. På så sätt blir din synkorrigerande operation ett nyårslöfte som du garanterat kan hålla.

Ladda ner information!

Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan för att få tillgång till våra broschyrer.

Jag är

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 020-61 62 00

Fortsätt läs

Tar du hand om din syn som du tar hand om dig själv?

Tar du hand om din syn som du tar hand om dig själv?

Tar du hand om din syn som du tar hand om dig själv? 70% av den svenska befolkningen lever med ett synfel. Många av dem helt i onödan, eftersom 3 av 4 kan bli av med dem.

Läs mer
Vilka synfel finns det – och hur gör vi för att korrigera dessa?

Vilka synfel finns det – och hur gör vi för att korrigera dessa?

Ögat är ett mycket komplext organ och det finns många faktorer som kan påverka dess hälsa och synkvalitet. Vad gäller synfel finns det primärt fyra stycken: närsynthet, översynthet, astigmatism och ålderssynthet.

Läs mer
Eye Center of Excellence

Eye Center of Excellence

Sedan september 2020 ligger Memiras huvudklinik i Stockholm på helt nybyggda Eye Center of Excellence vid Karolinska Sjukhuset i Hagastaden. I byggnaden ryms också Optikerhögskolan, S:t Eriks Ögonsjukhus och många andra verksamheter inom ögonvård och synhälsa.

Läs mer

Vanliga frågor och svar

Chatta med oss

Chatta med kundservice.

Utanför våra öppettider
Mån - Fre 08:00 - 18:00
chattar du med vår chatbot.

Skicka e-post till oss

Ring oss

Kundservice
Mån - Fre 08:00 - 18:00
020-61 62 00

Ögonsjukvård i Stockholm
Mån – Fre 08:00 – 12:00
020-80 20 40

Optiker/Ortoptist i Stockholm
Mån – Fre 09:00 – 17:30
020-61 62 00

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

FAQ
Vanliga frågor

Redo att boka?
Boka tid för undersökning!