Del 2: Gästbloggare Emil Holmström

En påminnelse om varför jag gör det här.

Du känner säkert igen dig i detta. Men låt mig ta det i tur och ordning. En helt vanlig förmiddag i mitt glasögonliv:

08.14 Det första jag ser när jag vaknar

Det blir inte tydligare än så här.

Dagens första uppgift: Att använda känseln för att hitta fram till synen. Oftast går det bra, men bygger i gengäld på en kuslig rainmanmässig förmåga att placera glasögonen på exakt rätt ställe på nattduksbordet. (Vilket i sin tur bygger på ett tillräckligt nyktert tillstånd vid sängliggandet.)

08.46 Reträtten på väg ut

emil_blogg2_2
Den beprövade mixen. 

Sen till jobbet. Panik. Dimman av smuts som täcker glasögonen går helt enkelt inte att se förbi. Lösningen är förstås den välbeprövade mixen av diskmedel, hushållspapper, varmt vatten och ett ångerfullt jag-blir-sen-på-grund-av-trafikensms.

08.51 Vem behöver paraply?

emil_blogg2_3
Vattnet förvandlas blixtsnabbt till oljiga öar på glasen.

Paraply eller inte. Det spelar ingen roll. Regndroppar har en kuslig förmåga att leta sig in i synfältet på samma sätt som snöflingorna på vintern. De skinande glasen är ett minne blott inom loppet av några sekunder.

09.28 Låtsastitta på mötes-tv

emil_blogg2_4
Ett evigt kisande.

I möte. Diskret jag-blev-sen-på-grund-av-trafiken-hälsning – den här gången IRL. Sedan kvickt ner i en ledig stol och koncentrerad blick på tv:n. Det som går att se genom glasen, där resterna av regnet nu lagt sig tillrätta i form av jättelika oljigafläckar.

11.40 Emil med röda mulen

emil_blogg2_5

Glasögontvätt för att skrubba bort morgonens regn. Inspektion av de klassiska röda fläckarna på näsan. Om jag sover fler timmar om natten kanske de hinner lägga sig?

Ser jag smartare ut i glasögon? Jag hoppas det. Det behövs verkligen på plussidan med tanke på hur bågarna har en förmåga att ställa till det vareviga dag.

Emil Holmström är stolt glasögonbärare sedan 29 år, tillika copywriter, föreläsare och författare. Bosatt i idylliska Midsommarkransen utanför Stockholm.

Lär dig mer!

Fyll i dina uppgifter så får du information direkt till din epost. Du får också en länk direkt till våra nedladdningsbara broschyrer. Tack för att du visar intresse för oss!

Jag är

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Vanliga frågor och svar