En nation av synfel

70 procent av svenska befolkningen har ett synfel. 3 av 4 kan åtgärda sitt synfel med ögonlaser eller linsbyte. Med ögonlaser och linsbyte kan alla synfel korrigeras; närsynthet, översynthet, astigmatism (brytningsfel) och ålderssynthet.

Ögonlaser – för dig  som är under 45 år

Om du är under 45 år, rekommenderar vi vanligtvis en ögonlaserbehandling. Själva behandlingen är snabbt över, den tar mindre än 1 minut per öga.  Behandlingen är smärtfri eftersom du får bedövande ögondroppar, men vissa tycker fortfarande att det är lite obehagligt. Du kan  omedelbart se efter operationen och behöver inte dina glasögon eller linser längre. Du måste dock ha stängda ögon de första timmarna efter operationen, men de flesta kan redan gå till jobbet nästa dag.

Linsbyte för dig som är över 45 år

Om du är över 45 år har du förmodligen blivit ålderssynt. Du kommer antingen att behöva läsglasögon, eller så måste du byta ut dina enkelslipade glasögon mot progressiva glasögon. Åldrande syn kan inte korrigeras med en ögonlaser, eftersom synfelet uppstår till följd av att ögats naturliga lins har hårdnat och därför förlorat fokuseringsförmågan. Här erbjuder vi en linsbyte, där vi ersätter den styva linsen med en ny syntetisk lins. Denna behandling tar ungefär 15 minuter per öga. Själva operationen är densamma som en grå starroperation, som är den mest utförda operationen i världen, skillnaden är att vi använder en mer avancerad lins som gör dig fri från glasögon och linser. Här ser du också skarpt omedelbart efter operationen.

Kan du göra ögonlaser eller linsbyte?

Första steget till ett liv utan glasögon och linser börjar med en undersökning hos en av våra optiker. Du får reda på om du kan göra en synkorrigerande operation och vilken metod som passar dig bäst.

Boka en undersökning idag!

Ladda ner information!

Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan för att få tillgång till våra broschyrer.

Jag är

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 020-61 62 00

Fortsätt läs

Tar du hand om din syn som du tar hand om dig själv?

Tar du hand om din syn som du tar hand om dig själv?

Tar du hand om din syn som du tar hand om dig själv? 70% av den svenska befolkningen lever med ett synfel. Många av dem helt i onödan, eftersom 3 av 4 kan bli av med dem.

Läs mer
Vilka synfel finns det – och hur gör vi för att korrigera dessa?

Vilka synfel finns det – och hur gör vi för att korrigera dessa?

Ögat är ett mycket komplext organ och det finns många faktorer som kan påverka dess hälsa och synkvalitet. Vad gäller synfel finns det primärt fyra stycken: närsynthet, översynthet, astigmatism och ålderssynthet.

Läs mer
Eye Center of Excellence

Eye Center of Excellence

Sedan september 2020 ligger Memiras huvudklinik i Stockholm på helt nybyggda Eye Center of Excellence vid Karolinska Sjukhuset i Hagastaden. I byggnaden ryms också Optikerhögskolan, S:t Eriks Ögonsjukhus och många andra verksamheter inom ögonvård och synhälsa.

Läs mer

Vanliga frågor och svar

Chatta med oss

Chatta med kundservice.

Utanför våra öppettider
Mån - Fre 08:00 - 18:00
chattar du med vår chatbot.

Skicka e-post till oss

Ring oss

Kundservice
Mån - Fre 08:00 - 18:00
020-61 62 00

Ögonsjukvård i Stockholm
Mån – Fre 08:00 – 12:00
020-80 20 40

Optiker/Ortoptist i Stockholm
Mån – Fre 09:00 – 17:30
020-61 62 00

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

FAQ
Vanliga frågor

Redo att boka?
Boka tid för undersökning!