Hur bra kommer jag att se efter RLE (linsbyte)?

En linsbytesoperation (RLE) är ett relativt okomplicerat ingrepp som går snabbt. Det tar bara cirka 15 minuter per öga med tid för kontoll och byte av utrustning mellan de två ögonen. Men eftersom ögat är organiskt material går det inte att helt förutse exakt hur synen blir efter operationen och man måste vara beredd att det kan ta en tid innan synskärpan blir den önskade.

De allra flesta ser utmärkt och kan gå till jobbet, köra bil och allt annat som man vanligtvis gör redan dagen efter, när de pupillvidgande ögondropparna mist sin verkan.

De allra flesta upplever halos (ljusringar) runt ljuskällor i mörker under en tid efter operationen. Även upplevelse av sämre kontrast i mörker och torrare ögon är vanligt, men för de allra flesta försvinner dessa biverkningar inom en månad.

För drygt 10% uppnås inte önskad synskärpa efter läkningsperioden. I de fallen kommer vi efter ungefär sex månader att komplettera med en laserbehandling som hos Memira ingår i priset för linsbytet.

Att göra en kompletterande behandling innebär inte att den ursprungliga operationen var misslyckad. Att eventuellt behöva göra en kompletterande behandling en naturlig del i behandlingsplanen. Det är därför viktigt att säkerställa att detta ingår i priset när man väljer leverantör. Om man gör linsbytesoperationen utomlands får man räkna med att resa tillbaka ett antal gånger för kontoller och kompletterande behandling. Det finns inte någon klinik i Sverige som tar emot linsbytespatienter som operererats på annan klinik.

Över 98% av alla som gjort ett linsbyte är fullt nöjda ett år efter linsbytet och upplever att de ser så bra som de förväntat.

Chatta med oss

Chatta med kundservice.

Utanför våra öppettider
Mån – Fre 08:00 – 18:00
chattar du med vår chatbot.

Skicka e-post till oss

Ring oss

Kundservice
Mån – Fre 08:00 – 18:00
020-61 62 00

Ögonsjukvård i Stockholm
Mån – Fre 08:00 – 12:00
020-80 20 40

Optiker/Ortoptist i Stockholm
Mån – Fre 09:00 – 18:00
08-24 40 44

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser ögonlaser
Priser linsbyte

Se våra tider
Till bokningen