Kalle Lane

Arbete:

Betongarbetare

Synfel:

Ålderssynthet

Behandlingsmetod:

Linsbyte (RLE)

Kalle Lane

Betongarbetaren och svenska mästaren i grepp Kalle Lane hade aldrig använt glasögon tidigare i livet när ålderssynthet slog till. Han gillade inte läsglasögon och fixade problemet med en linsbytesoperation.

Plötsligt slog ålderssynthet till för Kalle

Kalle Lane jobbar som betongarbetare, ett yrke där han behöver läsa ritningar och samtidigt jobba fysiskt. Han bygger nya hus och lägenheter och använder kroppen hela tiden. Kalle hade inte tidigare i livet behöv glasögon eller linser men började plötsligt känna att han såg allt sämre på nära håll. Han fick allt svårare att läsa ritningar på jobbet och fick till och med be kollegor om hjälp för att kunna läsa. Han förstod dock att han börjat få ålderssynthet och köpte sig flera par läsglasögon för att kunna läsa både ritningar och på mobilen.

Läsglasögon överallt

När man aldrig tidigare behövt glasögon blir det en stor omställning att plötsligt behöva läsglasögon. Därför var det ingen hit för Kalle att behöva använda dem. De var också jobbigt att behöva ha med läsglasögonen överallt. Eftersom han jobbar utomhus så var det extra jobbigt när det var dåligt väder, och glasögonen blev blöta och immiga.

Kalle hade aldrig varit hos en optiker men hade hört flera som opererat sina ögon och som var nöjda med resultatet. Han bokade därför en undersökning hos Memira och fick då bekräftat att han kunde göra ett linsbyte. En tid bokades snabbt in och tiden var plötsligt kommen.

Från den största texten på mobilen till den minsta texten efter linsbytet!

Kalle Lane

Operationsdagen och resultatet

Operationsdagen gick smidigt, Kalle tänkte inte så mycket och kände ingen rädsla. Han ville bara ha den bästa möjliga lösningen och det var att byta linserna och därför var det bara att göra det. Han såg fram emot ett liv utan glasögon. Linsbytesoperationen gick hur bra och smidigt som helst.

Dagen efter var han hemma och tog det lugnt, han beskriver det som om det inte var några konstigheter alls. Resultatet efter operationen är perfekt, Kalle ser hur bra som helst. Från att ha haft den största textstorleken på mobilen kan han nu läsa allt med den minsta textstorleken på mobilen – en sån underbar känsla. Nu slipper han be kollegor om hjälp på jobbet, han kan göra sina stora intressen strongman och grepp utan problem och faktiskt läsa hur mycket det är han lyfter.

Skulle du rekommendera linsbyte till andra?
– Ja jag skulle rekommendera alla som har dålig syn att byta linser. Jag går redan nu runt och rekommenderar både linsbyte och Memira.

Våra kunder

Ulla Thorstenson

Ulla Thorstenson

Lärare

Ulla Thorstenson stora hobby är hundar och hundträning. Glasögon passade inte in i sitt aktiva liv, men efter ett linsbyte slipper hon.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Sandra Celan

Sandra Celan

Klinikchef på Memira Uppsala

Sandra Celan gillade inte att känna sig begränsad av läsglasögon. Hon gjorde ett linsbyte hos Memira i Uppsala och är fri från glasögon.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Johanna Greén

Johanna Greén

Konsult inom verksamhetsutveckling

Glasögon passade inte riktigt in i träningsälskaren Johanna Gréens liv. Hon gjorde ett linsbyte och är fri från glasögon och kan träna utan krångel.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)

Skicka e-post till oss

Ring oss

Gällande Ögonlaser/ Linsbyte
Mån - Fre 08:00 - 17:00
08 – 517 588 18

Ögonmottagning i Stockholm
Region Stockholm | Remiss
Mån – Fre 09:00 – 11:00
08 – 517 588 19

Ögonmottagning i Malmö
Region Skåne | Remiss
Mån – Tor 08:00 – 9:00
040 – 620 89 20

Glasögonbutiken i Täby
Mån – Fre 08:00 – 17:00
08 – 792 49 20

Glasögonbutiken i Hagastaden
Mån – Fre 08:00 – 17:00
08-24 40 55

Kontakt till våra kliniker
Kontaktuppgifter till kliniker

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

FAQ
Vanliga frågor

Boka en undersökning
Hitta en tid för undersökning