Kalle Lane

Arbete:

Betongarbetare

Synfel:

Ålderssynthet

Behandlingsmetod:

Linsbyte (RLE)

Kalle Lane

Betongarbetaren och svenska mästaren i grepp Kalle Lane hade aldrig använt glasögon tidigare i livet när ålderssynthet slog till. Han gillade inte läsglasögon och fixade problemet med en linsbytesoperation.

Plötsligt slog ålderssynthet till för Kalle

Kalle Lane jobbar som betongarbetare, ett yrke där han behöver läsa ritningar och samtidigt jobba fysiskt. Han bygger nya hus och lägenheter och använder kroppen hela tiden. Kalle hade inte tidigare i livet behöv glasögon eller linser men började plötsligt känna att han såg allt sämre på nära håll. Han fick allt svårare att läsa ritningar på jobbet och fick till och med be kollegor om hjälp för att kunna läsa. Han förstod dock att han börjat få ålderssynthet och köpte sig flera par läsglasögon för att kunna läsa både ritningar och på mobilen.

Läsglasögon överallt

När man aldrig tidigare behövt glasögon blir det en stor omställning att plötsligt behöva läsglasögon. Därför var det ingen hit för Kalle att behöva använda dem. De var också jobbigt att behöva ha med läsglasögonen överallt. Eftersom han jobbar utomhus så var det extra jobbigt när det var dåligt väder, och glasögonen blev blöta och immiga.

Kalle hade aldrig varit hos en optiker men hade hört flera som opererat sina ögon och som var nöjda med resultatet. Han bokade därför en undersökning hos Memira och fick då bekräftat att han kunde göra ett linsbyte. En tid bokades snabbt in och tiden var plötsligt kommen.

Från den största texten på mobilen till den minsta texten efter linsbytet!

Kalle Lane

Operationsdagen och resultatet

Operationsdagen gick smidigt, Kalle tänkte inte så mycket och kände ingen rädsla. Han ville bara ha den bästa möjliga lösningen och det var att byta linserna och därför var det bara att göra det. Han såg fram emot ett liv utan glasögon. Linsbytesoperationen gick hur bra och smidigt som helst.

Dagen efter var han hemma och tog det lugnt, han beskriver det som om det inte var några konstigheter alls. Resultatet efter operationen är perfekt, Kalle ser hur bra som helst. Från att ha haft den största textstorleken på mobilen kan han nu läsa allt med den minsta textstorleken på mobilen – en sån underbar känsla. Nu slipper han be kollegor om hjälp på jobbet, han kan göra sina stora intressen strongman och grepp utan problem och faktiskt läsa hur mycket det är han lyfter.

Skulle du rekommendera linsbyte till andra?
– Ja jag skulle rekommendera alla som har dålig syn att byta linser. Jag går redan nu runt och rekommenderar både linsbyte och Memira.

Våra kunder

Monica Sundberg

Monica Sundberg

TV-profil

Tv-profilen Monica Sundberg hade haft glasögon hela livet när hon gjorde ett linsbyte hos Memira i Uppsala. Idag slipper hon glasögon med styrka i sig och är så nöjd.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Matts Nylander

Matts Nylander

Chaufför

Matts tyckte att livet med glasögon och linser var rätt begränsat. Han ville leva ett fritt liv och gjorde därför ett linsbyte.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Kurt Nilsen

Kurt Nilsen

Artist

När artisten Kurt Nilsen fick ålderssynthet tyckte han att det blev allt svårare att göra ett bra jobb på scen. Efter linsbytet ser han äntligen setlisten och publiken igen.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)