Trans-PRK (Kallas även nocut) – rätt metod för mig?

Öga som testas under en synundersökninge - första steget för att ta reda på om NoCut passar din syn

Trans-PRK (kallas av vissa aktörer nocut) är en av de ögonlasermetoder som Memira använder för att hjälpa kunder att slippa glasögon och kontaktlinser. Själva operationen görs utan obehag. Efter operationen kan många uppleva att det gör ont och återhämtningen är längre än andra ögonlasermetoder, därför kan vissa  behöva vara sjukskrivna i några dagar. 

Vissa ögonlaseraktörer marknadsför en enskild lasermetod och rekommenderar alla sina kunder att göra t.ex. Trans-PRK oavsett om det är den bästa metoden för dina ögon eller inte. Det beror förstås på att de endast kan erbjuda just den metod som de marknadsför. Ett viktigt råd är därför att gå till en klinik som har ett brett urval av metoder att välja bland. Då är det mer troligt att du får rätt metod för just dina ögon.

Memira använder laserteknikerna FS-Lasik, TransPRK, samt Lasek/Elsa för att kunna erbjuda en trygg och säker ögonlaser till så många som möjligt, förutom våra övriga metoder som inte är laserbaserade. Det går inte i förväg att avgöra vilken metod som är bäst för just dina ögon. Det är vår noggranna undersökning som ligger till grund för den rekommendation vi ger dig, då det inte finns en enskild teknik som är optimal för alla.

Under förutsättning att det passar dina ögon rekommenderar vi i första hand FS-Lasik som oftast är smärtfritt. Efter FS-Lasik kan du gå till jobbet redan dagen efter – utan glasögon eller kontaktlinser. FS-Lasik innebär att man gör ett lock i hornhinnan för att kunna använda lasern för att korrigera synen. Locket läker mycket snabbt efter operationen. Vid TransPRK tas istället hornhinnans yttre lager bort med laser och därefter korrigerar lasern synen på samma sätt. Borttagandet av hornhinnas yta vid Trans-PRK är det som gör att läkningen tar mer tid och orsakar smärta.

Ladda ner information!

Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan för att få tillgång till våra broschyrer.

Jag är

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 020-61 62 00

Fortsätt läs

Är risken större för inflammation i hornhinnan av kontaktlinser än laser?

Är risken större för inflammation i hornhinnan av kontaktlinser än laser?

Vi vet alla att det inte är speciellt hygieniskt att peta sig i ögonen, men som kontaktlinsbärare gör vi det dagligen. En amerikansk studie publicerad 2017*, visar att man löper något större risk för inflammation i hornhinnan över tid när man använder kontaktlinser jämfört med laserbehandling med LASIK-metoden.

Läs mer
13 fun facts om ögat!

13 fun facts om ögat!

Ögat är ett mycket komplext organ och det finns många faktorer som kan påverka dess hälsa och synkvalitet. Vad gäller synfel finns det primärt fyra stycken: närsynthet, översynthet, astigmatism och ålderssynthet.

Läs mer
Tar du hand om din syn som du tar hand om dig själv?

Tar du hand om din syn som du tar hand om dig själv?

Tar du hand om din syn som du tar hand om dig själv? 70% av den svenska befolkningen lever med ett synfel. Många av dem helt i onödan, eftersom 3 av 4 kan bli av med dem.

Läs mer

Vanliga frågor och svar

Chatta med oss

Chatta med kundservice.

Utanför våra öppettider
Mån - Fre 08:00 - 18:00
chattar du med vår chatbot.

Skicka e-post till oss

Ring oss

Kundservice
Mån - Fre 08:00 - 18:00
020-61 62 00

Ögonsjukvård i Stockholm
Mån – Fre 08:00 – 12:00
020-80 20 40

Optiker/Ortoptist i Stockholm
Mån – Fre 09:00 – 17:30
020-61 62 00

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

FAQ
Vanliga frågor

Redo att boka?
Boka tid för undersökning!