Hjälper ögonlaser och linsbyte mot pollen?

Har du pollenallergi och bär kontaktlinser samtidigt som du upplever allergiska symtom med röda, kliande, svullna och rinnande ögon kan det vara väldigt obekvämt med kontaktlinser. De allergiska symtomen uppstår när pollenkorn fastnar i näsans och ögonens slemhinnor. Pollenkornen kan också fastna på kontaktlinserna även om du rengör dem ordentligt.

Pollensäsongen innebär att ögonen blir känsligare och kontaktlinserna blir en påfrestning för dina ögon vilket kan orsaka att du ser suddigare under en period. Kontaktlinserna kan också skava vilket kan leda till rodnad eller varbildning i ögonen. Händer detta är det viktigt att du kommer i kontakt med en optiker eller ögonläkare.

Om du har möjlighet är det bra att låta ögonen vila genom att använda glasögon. (läs mer i artikeln om: Hjälper ögonlaser och linsbyte mot solens starka ljus?) Kontaktlinserna kan du använda återigen när det är lägre pollenhalter t.ex. efter regn (läs mer i artikeln om: Hjälper ögonlaser och linsbyte mot regn?).

Ögonlaser eller linsbyte hjälper inte mot pollenallergi men det kan förenkla ditt liv de dagar då det är höga pollenhalter. Genom att korrigera ditt synfel med en synkorrigerande operation slipper du använda kontaktlinser och dina ögon utsätts inte för den extra påfrestningen under pollensäsongen.  När du inte behöver kontaktlinser längre har du också större frihet att välja ur ett större utbud ögondroppar vilket kan lindra dina allergiska besvär.

Enklare vardag utan kontaktlinser och glasögon

Memira kan hjälpa dig till en enklare vardag. 3 av 4 kan korrigera sitt synfel. Oavsett om du är närsynt, översynt, astigmatiker eller är ålderssynt. Ögonlaser tar i genomsnitt 30 sekunder per öga och ett linsbyte 15 minuter. Sedan kan du leva livet! Utan glasögon och linser.

Boka undersökning och ta reda på dina möjligheter till ett friare liv utan glasögon och linser.

Lär dig mer!

Fyll i dina uppgifter så får du information direkt till din epost. Du får också en länk direkt till våra nedladdningsbara broschyrer. Tack för att du visar intresse för oss!

Jag är

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Vanliga frågor och svar

Skicka e-post till oss

Ring oss

Gällande Ögonlaser/ Linsbyte
Mån - Fre 08:00 - 17:00
08 – 517 588 18

Ögonmottagning i Stockholm
Region Stockholm | Remiss
Mån – Fre 09:00 – 11:00
08 – 517 588 19

Ögonmottagning i Malmö
Region Skåne | Remiss
Mån – Tor 08:00 – 9:00
040 – 620 89 20

Glasögonbutiken i Täby
Mån – Fre 08:00 – 17:00
08 – 792 49 20

Glasögonbutiken i Hagastaden
Mån – Fre 08:00 – 17:00
08-24 40 55

Kontakt till våra kliniker
Kontaktuppgifter till kliniker

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

FAQ
Vanliga frågor

Boka en undersökning
Hitta en tid för undersökning