Hjälper ögonlaser och linsbyte mot pollen?

Har du pollenallergi och bär kontaktlinser samtidigt som du upplever allergiska symtom med röda, kliande, svullna och rinnande ögon kan det vara väldigt obekvämt med kontaktlinser. De allergiska symtomen uppstår när pollenkorn fastnar i näsans och ögonens slemhinnor. Pollenkornen kan också fastna på kontaktlinserna även om du rengör dem ordentligt.

Pollensäsongen innebär att ögonen blir känsligare och kontaktlinserna blir en påfrestning för dina ögon vilket kan orsaka att du ser suddigare under en period. Kontaktlinserna kan också skava vilket kan leda till rodnad eller varbildning i ögonen. Händer detta är det viktigt att du kommer i kontakt med en optiker eller ögonläkare.

Om du har möjlighet är det bra att låta ögonen vila genom att använda glasögon. (läs mer i artikeln om: Hjälper ögonlaser och linsbyte mot solens starka ljus?) Kontaktlinserna kan du använda återigen när det är lägre pollenhalter t.ex. efter regn (läs mer i artikeln om: Hjälper ögonlaser och linsbyte mot regn?).

Ögonlaser eller linsbyte hjälper inte mot pollenallergi men det kan förenkla ditt liv de dagar då det är höga pollenhalter. Genom att korrigera ditt synfel med en synkorrigerande operation slipper du använda kontaktlinser och dina ögon utsätts inte för den extra påfrestningen under pollensäsongen.  När du inte behöver kontaktlinser längre har du också större frihet att välja ur ett större utbud ögondroppar vilket kan lindra dina allergiska besvär.

Enklare vardag utan kontaktlinser och glasögon

Memira kan hjälpa dig till en enklare vardag. 3 av 4 kan korrigera sitt synfel. Oavsett om du är närsynt, översynt, astigmatiker eller är ålderssynt. Ögonlaser tar i genomsnitt 30 sekunder per öga och ett linsbyte 15 minuter. Sedan kan du leva livet! Utan glasögon och linser.

Boka undersökning och ta reda på dina möjligheter till ett friare liv utan glasögon och linser.

Ladda ner information!

Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan för att få tillgång till våra broschyrer.

Jag är

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 020-61 62 00

Fortsätt läs

Tar du hand om din syn som du tar hand om dig själv?

Tar du hand om din syn som du tar hand om dig själv?

Tar du hand om din syn som du tar hand om dig själv? 70% av den svenska befolkningen lever med ett synfel. Många av dem helt i onödan, eftersom 3 av 4 kan bli av med dem.

Läs mer
Vilka synfel finns det – och hur gör vi för att korrigera dessa?

Vilka synfel finns det – och hur gör vi för att korrigera dessa?

Ögat är ett mycket komplext organ och det finns många faktorer som kan påverka dess hälsa och synkvalitet. Vad gäller synfel finns det primärt fyra stycken: närsynthet, översynthet, astigmatism och ålderssynthet.

Läs mer
Eye Center of Excellence

Eye Center of Excellence

Sedan september 2020 ligger Memiras huvudklinik i Stockholm på helt nybyggda Eye Center of Excellence vid Karolinska Sjukhuset i Hagastaden. I byggnaden ryms också Optikerhögskolan, S:t Eriks Ögonsjukhus och många andra verksamheter inom ögonvård och synhälsa.

Läs mer

Vanliga frågor och svar

Chatta med oss

Chatta med kundservice.

Utanför våra öppettider
Mån - Fre 08:00 - 18:00
chattar du med vår chatbot.

Skicka e-post till oss

Ring oss

Kundservice
Mån - Fre 08:00 - 18:00
020-61 62 00

Ögonsjukvård i Stockholm
Mån – Fre 08:00 – 12:00
020-80 20 40

Optiker/Ortoptist i Stockholm
Mån – Fre 09:00 – 17:30
020-61 62 00

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

FAQ
Vanliga frågor

Redo att boka?
Boka tid för undersökning!