Hjälper ögonlaser och linsbyte mot pollen?

Har du pollenallergi och bär kontaktlinser samtidigt som du upplever allergiska symtom med röda, kliande, svullna och rinnande ögon kan det vara väldigt obekvämt med linser. De allergiska symtomen uppstår när pollenkorn fastnar i näsans och ögonens slemhinnor. Pollenkornen kan också fastna på linserna även om du rengör dem ordentligt.

Pollensäsongen innebär att ögonen blir känsligare och linserna blir en påfrestning för dina ögon vilket kan orsaka att du ser suddigare under en period. Linserna kan också skava vilket kan leda till rodnad eller varbildning i ögonen. Händer detta är det viktigt att du kommer i kontakt med en optiker eller ögonläkare. Om du kan är det bra att låta ögonen vila genom att använda glasögon ( läs artikeln om: Hjälper ögonlaser och linsbyte mot solens starka ljus?) Linserna kan du använda återigen när det är lägre pollenhalter t.e.x efter att det har regnat (läs också artikeln om: Hjälper ögonlaser och linsbyte mot regn?).

Ögonlaser eller linsbyte hjälper inte mot pollenallergi men det kan förenkla ditt liv de dagar då det är höga pollenhalter. Genom att korrigera ditt synfel med en synkorrigerande operation slipper du använda linser och dina ögon utsätts inte för den extra påfrestningen som linser innebär under pollensäsongen.  När du inte behöver linser längre har du också större frihet att välja ur ett större utbud ögondroppar vilket kan lindra dina allergiska besvär.

Enklare vardag

Memira kan hjälpa dig till en enklare vardag. 3 av 4 kan korrigera sitt synfel. Oavsett om du är närsynt, översynt, astigmatiker eller är ålderssynt. Ögonlaser tar i genomsnitt 30 sekunder per öga och ett linsbyte 15 minuter. Sedan kan du leva livet! Utan glasögon och linser.

Boka undersökning och ta reda på dina möjligheter till ett friare liv utan glasögon och linser.

Chatta med oss

Chatta med kundservice.

Utanför våra öppettider
Mån – Fre 08:00 – 18:00
chattar du med vår chatbot.

Skicka e-post till oss

Ring oss

Kundservice
Mån – Fre 08:00 – 18:00
020-61 62 00

Ögonsjukvård i Stockholm
Mån – Fre 08:00 – 12:00
020-80 20 40

Optiker/Ortoptist i Stockholm
Mån – Fre 09:00 – 18:00
08-24 40 44

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser ögonlaser
Priser linsbyte

Se våra tider
Till bokningen