Memira på Filippinerna 2019

Optiker och annan personal från Memira besöker årligen delar av världen där befolkningen har svårt att själva bekosta glasögon. Att inte ha god syn går ut över skolgång, arbete och det vardagliga livet på ett sätt som kan vara svårt för oss i Sverige att förstå. Som du kanske vet samlar Memira in glasögon från de 1000-tals som varje år gör synkorrigerande operationer hos oss och därmed inte längre behöver sina glasögon. Det är just dessa glasögon som vi delar ut till de som behöver.

I år gick resan till Filippinerna och med var vår duktiga optiker Anna Doj, som till vardags arbetar på Memira-kliniken i Sundsvall. Så här skriver hon själv om uppdraget på Filippinerna:

“Jag har varit med på VFAs premiärtur till Filippinerna. Vår forna Memirakollega Annika Höök höll i taktpinnen som projektledare. Så perfekt då hon sedan två år även kallar Filippinerna sitt hemland. Hon och hennes sambo Estoy med familj öppnade möjligheter för oss volontärer att hitta rätt klientel och hjälpa dem till bättre syn. Vi optiker tog hand om ca 100 personer vardera per arbetsdag. Naturligtvis kan vi inte vara lika ordentliga och djuplodande som vid en Memiraförundersökning! Jag minns speciellt en dam vars glasögon gått sönder och hon inte haft möjlighet att skaffa nya. Jag gick själv fram till lådan med höga minusstyrkor och hittade ett par perfekta begagnade glasögon med styrkan -7,50! Hon prisade Gud och oss och gav mig en bamsekram. Jag blev också så rörd att vi stod en stund och grät av glädje båda två. 

Ladda ner information!

Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan för att få tillgång till våra broschyrer.

Jag är

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 020-61 62 00

Fortsätt läs

Är risken större för inflammation i hornhinnan av kontaktlinser än laser?

Är risken större för inflammation i hornhinnan av kontaktlinser än laser?

Vi vet alla att det inte är speciellt hygieniskt att peta sig i ögonen, men som kontaktlinsbärare gör vi det dagligen. En amerikansk studie publicerad 2017*, visar att man löper något större risk för inflammation i hornhinnan över tid när man använder kontaktlinser jämfört med laserbehandling med LASIK-metoden.

Läs mer
13 fun facts om ögat!

13 fun facts om ögat!

Ögat är ett mycket komplext organ och det finns många faktorer som kan påverka dess hälsa och synkvalitet. Vad gäller synfel finns det primärt fyra stycken: närsynthet, översynthet, astigmatism och ålderssynthet.

Läs mer
Tar du hand om din syn som du tar hand om dig själv?

Tar du hand om din syn som du tar hand om dig själv?

Tar du hand om din syn som du tar hand om dig själv? 70% av den svenska befolkningen lever med ett synfel. Många av dem helt i onödan, eftersom 3 av 4 kan bli av med dem.

Läs mer

Vanliga frågor och svar

Chatta med oss

Chatta med kundservice.

Utanför våra öppettider
Mån - Fre 08:00 - 18:00
chattar du med vår chatbot.

Skicka e-post till oss

Ring oss

Kundservice
Mån - Fre 08:00 - 18:00
020-61 62 00

Ögonsjukvård i Stockholm
Mån – Fre 08:00 – 12:00
020-80 20 40

Optiker/Ortoptist i Stockholm
Mån – Fre 09:00 – 17:30
020-61 62 00

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

FAQ
Vanliga frågor

Redo att boka?
Boka tid för undersökning!