Glasögon får ett nytt liv

Hos Memira är vi dedikerade till att förbättra människors syn och livskvalitet världen över. Vårt fina samarbete med Vision For All, är en kraftfull manifestation av vårt sociala ansvar och vår hållbarhet.

Samarbete med Vision For All

Vision For All är en ideell organisation som strävar efter att ge människor, som runtom i världen behöver glasögon möjligheten att studera och arbeta. Memira har ett samarbete med dem och varje år åker vi tillsammans till olika länder, och erbjuder gratis synundersökningar och glasögon till lokalbefolkningen. Dessa glasögon har bland annat donerats från Memiras kunder som inte längre är i behov av dem. Det är en perfekt synergi mellan att främja hälsa och hållbarhet ur ett miljöperspektiv.

I år var en av våra optiker Trine en del av ett team som åkte till Mexico. Där hjälpte hon, tillsammans med resten av det duktiga teamet, runt 300 människor med synundersökningar och glasögon. Många människor som tar emot ett par glasögon har tidigare inte haft möjlighet till synhjälpmedel. Dessa glasögon ger ofta människor möjligheten till utbildning, arbete och vardagsaktiviteter som de tidigare kanske inte hade.

Hör när optiker Trine berättar om sin resa till Mexico:

Fokus på hållbarhet

Återanvändning av glasögon är en central del av vår hållbarhetsstrategi. Detta initiativ hjälper inte bara människor med synproblem, utan spelar också en viktig roll i att minska miljöpåverkan och främja återanvändning. Varje återvunnet par glasögon är ett steg mot en mer hållbar framtid. Vårt engagemang att förbättra synen och livet för människor globalt genom Vision For All, visar hur samarbete och hållbarhet kan gå hand i hand.

Vision For All:
Vision For All har genomfört 189 projekt och hjälpt 273 000 människor att få en bättre syn. Du kan läsa med om dem och deras mission här!

Lär dig mer!

Fyll i dina uppgifter så får du information direkt till din epost. Du får också en länk direkt till våra nedladdningsbara broschyrer. Tack för att du visar intresse för oss!

Jag är

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Vanliga frågor och svar