Vilka färger får ögonen att poppa?

Olika färger framhäver ögonfärger på olika sätt, så om du vill få dina ögon att verkligen poppa så kan du fortsätta läsa!

Linda Hallberg

Linda Hallberg, Make Up Artist och framgångsrik bloggare, gjorde en FS-Lasik hos Memira och ger här sina bästa tips. Allting handlar om kontraster!

Använder du en färg som är en kontrastfärg till dina ögon, så kommer dina ögon att framhävas maximalt, det är också därför jag använt ganska extrema färger på bilderna, så att ni verkligen ska se hur det funkar. Såklart kan du tona ner färgerna och ändå få ögonen att framhävas.

Bruna ögon

Har du bruna ögon och verkligen vill få dem att se bruna ut, använd blåa toner, blått och brunt kontrasterar och ger ögonen fokus! Testa att använda en mörkblå skugga istället för svart när du sotar nästa gång! Men har du bruna ögon så får nästan alla färger dina ögon att poppa beroende på vilken typ av brun färg ögonen har. Jag är jätteavis på alla med bruna ögon då ALLT är snyggt!

Blå ögon

Har du blå/grå ögon så är orange en färg som gör att ögonen framhävs. Du kan även använda rött, eller lila toner för att få ögonen att poppa.

Gröna ögon

Gröna ögon framhävs jättefint i lila toner! och även med rött och orange.

Melerade ögon

Har du melerade ögon som skiftar färg lite beroende på så är det jättekul att testa olika färger för att få fram olika färger i ögonen. är de grönbruna tillexempel, så gå efter listan här uppe, testa blått för att få fram mer brunt, eller lila för att få fram grönt!

Så nästa gång du ska sminka dig, prova att lägga nån snäll färg, eller bara nån detalj i en kontrastfärg, så kommer du se att ögonen framhävs på ett helt annat sätt.

Förr var det så att man skulle ha blå ögonskugga om man hade blå ögon osv. Men blått framhäver inte blått. Dock kan det vara sjukt fint att ha blå ögonskugga på blå ögon, men det är mycket lättare att komma undan med en kontrasterande ögonskugga på ögonen utan att det blir kaka på kaka!

Med denna guiden vill jag bara säga vad som FRAMHÄVER ögonen, inte vad ni ska ha och inte ska ha. Alla får självklart ha precis vad dom vill. Så länge man känner sig fin, så är man fin!

Linda Hallberg är Make Up Artist och bloggare

 

Lär dig mer!

Fyll i dina uppgifter så får du information direkt till din epost. Du får också en länk direkt till våra nedladdningsbara broschyrer. Tack för att du visar intresse för oss!

Jag är

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Vanliga frågor och svar