Ögonlaser – för både stridspiloter och småbarnsföräldrar

Ögonlaser är en snabb och säker behandling för att korrigera synfel som närsynthet, översynthet och astigmatism. På Memira behandlar vi allt från människor som bara söker mer enkelhet i vardagen – till människor som obehindrat vill uppfylla sina drömmar som fridykare, boxare och stridspiloter. Alla med det gemensamma målet om ökad livskvalitet och större frihet.

Synkrav – personliga och professionella

Det finns yrken med väldigt höga synkrav och exempelvis Försvarsmakten tillåter numer ögonlaser för att uppnå de stränga synkraven för att bli antagen som stridspilot. Det gör oss väldigt glada att vi bidrar till att människor uppnår sina yrkesdrömmar!

Inom många sporter är det också viktigt med en god syn, och där kan glasögon eller kontaktlinser bli ett hinder. Äventyraren och fridykaren Annelie Pompe upplevde det som om hon fick nya ögon efter sin ögonlaserbehandling: ”Världen är skarpare och alla ljus är liksom mjukare än innan. Jag är fortfarande förundrad över att man kan göra den här behandlingen!” – Annelie Pompe

Världsmästaren i boxning, Sven Fornling, berättar att han till och med ser bättre efter sin ögonlaserbehandling än vad han gjorde med kontaktlinser innan: ”Jag ser bättre nu än vad jag gjorde med linser innan, eftersom jag hade ett brytningsfel som inte gick att korrigera helt med linserna.” – Sven Forning

Så, om den som flyger snabbast, den som dyker djupast och den som slår hårdast kan göra ögonlaser – kan vem som helst göra det!

Vardagen efter ögonlaser

Det är givetvis inte bara äventyrare och världsmästare som korrigerar synfel med hjälp av ögonlaser. De allra flesta människor vi behandlar söker en ökad livskvalitet, större frihet och mer enkelhet i vardagen. Bara att kunna vakna på morgonen och direkt kunna se klart, utan att behöva sträcka sig efter glasögonen eller fippla med linserna, är en av de vanligaste lyckobeskrivningarna vi hör. Eller att kunna leka med barnen utan att behöva oroa sig för att glasögonen ska gå sönder. Sådant som är lätt att ta för givet om man aldrig behövt bekymra sig för det. Och det är precis det vi vill att våra kunder ska få uppleva; att kunna ta den typen av frihet för givet!

Behandlingskrav

På Memira säger vi nej till en av fem som vill behandla sitt synfel hos oss. Detta för att vi alltid tar det säkra före det osäkra och hellre säger nej en gång för mycket än en gång för lite. Vanliga skäl till att vi säger nej är till exempel att du har någon sjukdom som påverkar synen, eller att ditt synfel inte är tillräckligt stabilt. Vi använder flera olika metoder för att kunna erbjuda det allra bästa alternativet för just dig och dina ögon. Kontrollera om du kan utföra en synkorrigerande operation med en undersökning – Boka undersökning online här!

Lär dig mer!

Fyll i dina uppgifter så får du information direkt till din epost. Du får också en länk direkt till våra nedladdningsbara broschyrer. Tack för att du visar intresse för oss!

Jag är

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Vanliga frågor och svar