Sven tränar och tävlar – utan linser

Sven Fornling är världsmästare i boxning. Han upplevde att kontaktlinserna var ett problem vid utövandet av den sport han brinner för. Lösningen för Svens problem blev en ögonlaserbehandling hos Memira!

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga just nu

Eller boka via telefon på 020-61 62 00

Jag ser bättre nu än vad jag gjorde med linser innan, eftersom jag hade ett brytningsfel som inte gick att korrigera helt med linserna.

”Innan operationen var jag närsynt men hade främst ett kraftigt brytningsfel. Jag hade svårt att se på håll men också när jag satt vid datorn. Jag hade kontaktlinser alltid. Egentligen ville jag inte ha kontaktlinser på grund av lathet. Varje gång jag går upp och varje gång jag lägger mig måste jag ta och tvätta dem. Och för det andra är jag professionell boxare och det finns risk att kontaktlinserna flyger ut när man boxas.

Själva operationen var inte så farlig. Det gick väldigt mycket snabbare och smidigare än vad jag trodde att det skulle göra. Det var ungefär som ett tandläkarbesök. Man satte sig ner i en låg stol. Det kom en läkare och förklarade vad de skulle göra och hur det skulle gå till. Och sedan var det klart.”

Fler kunder

Dag Tjersland

Dag Tjersland

Kock, restaurangägare och författare

Som kock upplevde Dag flera utmaningar i sin vardag i köket med att vara beroende av glasögon. Det är svår omgivning med matlagning, steaming och fritering, och det säger sig självt att det är problematiskt att använda glasögon i sån hektiskt miljö. Den sista tiden har Dag också haft utmaningar att använda glasögon tillsammans med munskydd, men det problemet har han lyckligtvis inte längre.

Ebba Stenman

Ebba Stenman

Basketspelare

Ebba Stenman är en av de mest erfarna spelarna i Alvik Baskets framgångsrika damlag. I januari 2021, när Ebba gjorde ögonlaser hos Memira på Eyecenter of Excellence i Hagastaden var de fortfarande obesegrade under säsongen.

Kristin Kaspersen

Kristin Kaspersen

Programledare

Kristin Kaspersen tröttnade på glasögon och linser som, framför allt i jobbet, ställde till besvär. Hon bestämde sig för att göra ett linsbyte – här är hennes egna ord om upplevelsen!

Chatta med oss

Chatta med kundservice.

Utanför våra öppettider
Mån - Fre 08:00 - 18:00
chattar du med vår chatbot.

Skicka e-post till oss

Ring oss

Kundservice
Mån - Fre 08:00 - 18:00
020-61 62 00

Ögonsjukvård i Stockholm
Mån – Fre 08:00 – 12:00
020-80 20 40

Optiker/Ortoptist i Stockholm
Mån – Fre 09:00 – 18:00
08-24 40 44

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

Se våra tider
Till bokningen