Del 2: Gästbloggare Johannes – fick upp ögonen för Memira

Jag hade precis fyllt 33 år när jag såg en reklam för Memira.  25 år efter att jag fått mina första glasögon. Jag blev helt fast direkt vid tanken av att kunna se klart. Trodde inte det var möjligt. Jag bokade en tid för ett första möte på kliniken på Vasagatan i Stockholm. Samma lite nervösa, pirriga känsla som jag hade i kroppen 25 år tidigare när jag skulle besöka optikern för första gången hade jag även nu. Den stora skillnaden var att resultatet av detta skulle bli något helt annat. En livslång önskan om bra syn var inom räckhåll. Jag kände mig hemma direkt jag steg in på kliniken. Personalen mötte mig med ett varmt, vänligt sätt vilket gjorde min nervositet något svagare.

Undersökningen

Jag fick börja med att träffa en vidareutbildad optiker som berättade ingående om hur allt gick till och sedan gjorde hon en undersökning på mina ögon. Detta kändes inte som att det skiljde sig så mycket från en vanlig synundersökning och var aldrig obehagligt på något sätt. Efter det träffade jag en läkare som även han gjorde en undersökning. När undersökningarna var klara fick jag all info jag behövde och ville ha vilket kändes väldigt tryggt.

Jag skulle dagen därpå få ett samtal om det skulle vara möjligt att genomföra ögonlaser eller inte. Ett av mina mest nervösa dygn i livet. Jag ville så gärna göra ögonlaser och allt fokus togs upp av detta. Kunde inte tänka på något annat. Dagen efter ringde kliniken och berättade att jag var klar för ögonlaser, om jag fortfarande var intresserad. Jag kunde inte tro att det var sant! Jag tvekade inte en sekund. Ett helt liv med dålig syn skulle nu komma till ett slut. Just där och då kändes det nästan som att de gav mig ett nytt liv. Nästa positiva nyhet kom direkt därpå. ”Vi har en tid för dig redan i slutet på veckan”.

Del tre av Johannes upplevelse hittar du HÄR!

Ladda ner information!

Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan för att få tillgång till våra broschyrer.

Jag är

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 020-61 62 00

Fortsätt läs

Tar du hand om din syn som du tar hand om dig själv?

Tar du hand om din syn som du tar hand om dig själv?

Tar du hand om din syn som du tar hand om dig själv? 70% av den svenska befolkningen lever med ett synfel. Många av dem helt i onödan, eftersom 3 av 4 kan bli av med dem.

Läs mer
Vilka synfel finns det – och hur gör vi för att korrigera dessa?

Vilka synfel finns det – och hur gör vi för att korrigera dessa?

Ögat är ett mycket komplext organ och det finns många faktorer som kan påverka dess hälsa och synkvalitet. Vad gäller synfel finns det primärt fyra stycken: närsynthet, översynthet, astigmatism och ålderssynthet.

Läs mer
Eye Center of Excellence

Eye Center of Excellence

Sedan september 2020 ligger Memiras huvudklinik i Stockholm på helt nybyggda Eye Center of Excellence vid Karolinska Sjukhuset i Hagastaden. I byggnaden ryms också Optikerhögskolan, S:t Eriks Ögonsjukhus och många andra verksamheter inom ögonvård och synhälsa.

Läs mer

Vanliga frågor och svar

Chatta med oss

Chatta med kundservice.

Utanför våra öppettider
Mån - Fre 08:00 - 18:00
chattar du med vår chatbot.

Skicka e-post till oss

Ring oss

Kundservice
Mån - Fre 08:00 - 18:00
020-61 62 00

Ögonsjukvård i Stockholm
Mån – Fre 08:00 – 12:00
020-80 20 40

Optiker/Ortoptist i Stockholm
Mån – Fre 09:00 – 17:30
020-61 62 00

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

FAQ
Vanliga frågor

Redo att boka?
Boka tid för undersökning!