Del 3: Gästbloggare Johannes

Dagen med stort D

På operationsdagen jobbade jag en stund från morgonen innan jag gick till kliniken. Jag kände mig aldrig nervös utan var hela tiden lugn och förväntansfull. Förmodligen berodde mitt lugn på klinikens trygga bemötande. Jag hade bett min mamma komma upp från Skåne då jag levde ensam på den tiden och fått information om att det kan vara bra att ha ett sällskap första dygnet.

Det första som hände var att jag fick en tablett med lite lugnande medel för att kunna slappna av. Sedan fick jag komma in i behandlingsrummet där läkaren än en gång förklarade hur det skulle gå till och jag hade även möjlighet att ställa frågor. Sedan var det dags! Jag fick ögondroppar med lokalbedövning och sedan gick allt väldigt snabbt. Jag fick hela tiden information om vad som hände och jag hann inte ens känna obehag innan det var klart. Det kändes som att det bara tog max ett par minuter! Helt otroligt!

Min syn var väldigt dimmig direkt efter operationen och jag fick med mig bedövande ögondroppar hem. Jag lade mig på soffan när jag kom hem och låg där resten av dagen. Med jämna mellanrum tog jag dropparna som lindrade svedan och smärtan i ögonen och gjorde att det faktiskt kändes helt okej. Såklart gjorde det ont bitvis men det var helt klart hanterbart. Efter att jag sovit en lång stund kunde jag samma kväll se på tv med klar syn. Det var nästan overkligt. Dagen därpå gick jag på jobbet som vanligt men med en stor skillnad. Jag hade varken linser eller glasögon längre. Jag kände mig så fri!

På kliniken kan kunder lägga sina glasögon i en skål som de inte behöver efter en ögonlaser. Memira skänker glasögonen till andra som har större behov av de – coolt!

Lär dig mer!

Fyll i dina uppgifter så får du information direkt till din epost. Du får också en länk direkt till våra nedladdningsbara broschyrer. Tack för att du visar intresse för oss!

Jag är

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Vanliga frågor och svar