Kundcenter

Linsimplantat (EVO Visian ICL)

Trygghetsgaranti ingår.

Passar dig med stort synfel eller med för tunna hornhinnor för en ögonlaseroperation.

  • Korrigering av översynthet, närsynthet samt astigmatism
  • Snabb synåterhämtning
  • Möjligt alternativ för dig med stort synfel och/eller tunna hornhinnor

Vad kostar ett linsimplantat?

Pris

När rekommenderar vi linsimplantat?

Om ditt synfel visar sig vara för stort för att kunna korrigera med ögonlaser, eller om tjockleken på dina hornhinnor förhindrar en ögonlaseroperation, kan vi istället göra ett linsimplantat. Linsimplantat är en reversibel lösning med hög optisk kvalitet som även är ett alterativ vid mindre synfel.

Så går ett linsimplantat till

Före operationen

På operationsdagen träffar du klinikpersonalen som går igenom hur allting kommer att gå till och vad du ska tänka på efter din operation. Du kan ställa frågor om det är något du funderar på och du får pupillvidgande och bedövande ögondroppar. Om du vill kan du också få lugnande läkemedel inför själva operationen. Den gör inte ont, men det är naturligt att ändå känna viss oro inför en operation.

Därefter träffar du din ögonläkare som gör en egen, oberoende undersökning och säkerställer att dina ögon är friska och lämpliga för ett linsimplantat. Om läkaren upptäcker något som kan påverka resultatet, avstår vi från att operera.

Under operationen tar ögonläkaren och två sköterskor hand om dig och finns vid din sida hela tiden. Vi bedövar ögonen med lokalbedövande ögondroppar.

Sedan sätter vi in den nya linsen i ögat. Linsimplantatsoperationen tar ca 15 minuter per öga. Därefter får du vila så länge du vill i vårt vilrum. Du ska inte köra bil direkt efter operationen, så ordna skjuts eller annan transport hem. Räkna med att du är på kliniken i totalt ca 2 timmar.

Efter operationen

Efter din operation bokar vi in ett antal uppföljande kontroller där vi säkerställer att din syn utvecklas som den ska. Återhämtningstiden efter ett linsimplantat är snabb och smärtfri. De flesta patienter återhämtar sig inom en dag, tack vare den mycket lilla öppningen som krävs för att sätta in linsen i ögat. Patienterna upplever oftast minimalt obehag och brukar gå tillbaka till jobbet redan nästa dag. Synen är oftast helt stabil efter 3 månader när läkningsprocessen är helt klar. Ett linsimplantat bidrar inte till torra ögon. Det är viktigt att du följer de ordinationer som du får av läkaren i samband med operationen.

Första steget

Undersökning

Om du har bestämt dig för en ögonoperation hos Memira så är första steget en undersökning. Under den får du reda på vilken operation som passar dina ögon bäst.