Kundcenter

Slipp glasögon efter din grå starr operation!

Har du gjort en grå starr operation? Använder du glasögon? Memira kan hjälpa dig bli av med glasögonen och det synfel som gör att du behöver dem.

Nyhet! Trifokal extralins

Nu kan vi erbjuda dig som tidigare gjort en grå starr operation en komplettering som ger din syn samma fina egenskaper som för den som gör ett linsbyte hos oss. Genom att placera en extralins med trifokala egenskaper framför den grå starr-lins som du redan har. Linsen har samma trifokala egenskaper som de linser vi använder vid linsbyte. Den korrigerar ditt synfel och ger dig god synskärpa på nära, medellångt och långt avstånd. Det innebär att du i de flesta fall kommer att slippa glasögon eller kontaktlinser efter operationen.

Trifokal extralins kostar 64900 kronor för båda ögonen. Det går bra att delbetala på samma sätt som för multifokalt linsbyte, se prislistan. Operationen går till på samma sätt som vid ett linsbyte.

Extralins-tekniken är en vidareutveckling av en teknik som kallades piggyback och skapades redan 1993. Tekniken gick ut på att lägga två konstgjorda linser över varandra för att ge tillräcklig synkorrigering efter en grå starr operation. När vi nu gör Trifokal extralinsoperationer lägger vi den trifokala linsen framför grå starr linsen utan att de har kontakt. På så sätt återskapar vi i största möjliga mån ögats naturliga seende på olika avstånd och eliminerar eller minskar på så sätt behovet av glasögon.

Samtliga Memirakliniker där synkorrigerande operationer utförs kan också erbjuda operation med Trifokal extralins. Operationen utförs av någon av våra erfarna läkare och väntetiden är kort, oftast bara någon vecka. Operationen tar cirka 15 minuter per öga, och du får åka hem samma dag

Hjälplänkar

  • Prislista >>

Så gör du

Första steget är en undersökning inför operation. Boka din tid på valfri Memiraklinik genom knappen nedan