Korrigera ditt synfel och slipp kontaktlinserna

Använder du linser för att du har dålig syn? Då är du förmodligen närsynt, översynt och/eller astigmatiker (brytningsfel). Men visste du att 3 av 4 bär linser helt i onödan? Genom att göra ögonlaser, linsbyte eller linsimplantat slipper du använda glasögon eller linser. För att ta reda på om du kan slippa kontaktlinserna kan du göra en undersökning hos en av våra optiker. Då får du veta om du kan göra ögonlaser, linsbyte eller linsimplantat och vilken metod som i sådana fall passar just dina ögon.

Läs om ögonlaser

Läs om linsbyte

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 020-61 62 00

Jag valde att göra ögonlaser mest för att underlätta golfspelet . Nu ser jag perfekt på morgonen när jag vaknar och slipper jag pilla med linser vid tidig starttid

Cajsa Persson Elitgolfare

Progressiva linser

Progressiva linser kan också kallas för multifokala linser eller bifokala linser och används när man börjar bli ålderssynt. Nästan alla blir ålderssynta och de flesta märker av förändring av synen i 45-årsåldern. Genom att göra ett linsbyte slipper du progressiva linser och du kan leva livet helt utan glasögon och linser.

Läs om linsbyte

Dags för linsbyte?

När man har orientering som sin passion kan både glasögon och kontaktlinser vara ett hinder på träning och tävling så jag bestämde för att operera min ögon.

Lennart Agén, orienterare

Läsglasögon

Även om du aldrig haft ett synfel tidigare i livet så börjar de flesta känna av en förändring av synen i 45-årsåldern. Stegvis blir det svårare att läsa liten text på mobilen eller i tidningen. Du har då blivit ålderssynt och kan behöva läsglasögon. För de som inte haft ett synfel tidigare är läsglasögon någonting ovant och inte så sällan ett irritationsmoment. Vissa väljer att använda kontaktlinser i kombination med läsglasögon för att se bra på nära och på långt håll. Genom att göra ett linsbyte på Memira kan man leva livet utan glasögon och linser – resten av livet.

Läs om linsbyte

Öka livskvalitén? 

Anna gjorde ett linsbyte på Memira i Linköping

Anna lever ett aktivt liv och spenderar tid både på gymmet och golfbanan. Hon har varit närsynt i många år men aldrig riktigt trivts i vare sig glasögon eller kontaktlinser. När Anna även blev ålderssynt och inte längre kunde se så bra på nära håll heller, då var det dags att göra ett linsbyte.

Om Memira

Memira grundades i Uppsala och är Skandinaviens största ögonlaserkedja samt  ledande aktör inom linsbytesoperationer.  Vi har hjälpt över 100 000 människor att leva livet utan glasögon och linser.

Läs mer om Memira här

Chatta med oss

Chatta med kundservice.

Utanför våra öppettider
Mån - Fre 08:00 - 18:00
chattar du med vår chatbot.

Skicka e-post till oss

Ring oss

Kundservice
Mån - Fre 08:00 - 18:00
020-61 62 00

Ögonsjukvård i Stockholm
Mån – Fre 08:00 – 12:00
020-61 62 00

Optiker/Ortoptist i Stockholm
Mån – Fre 08:30-11:00 och 13:00-17:00
020-61 62 00

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

FAQ
Vanliga frågor

Redo att boka?
Boka tid för undersökning!