Tillgänglighetsanpassning på Memira Eyecenters kliniker

Att få uppleva friheten utan glasögon och linser är något vi på Memira vill kunna erbjuda till så många som möjligt. Att man har någon ögonsjukdom eller inte har ett tillräckligt stabilt synfel – är två typiska skäl till att vi säger nej till operation. Det finns även andra skäl till att vi säger nej, men att man exempelvis sitter i rullstol ska inte vara ett av dem. Därför jobbar vi mycket med tillgänglighet och att försöka finna lösningar där hinder för patienter med funktionsnedsättningar eventuellt kan uppstå.

Främsta kravet: friska ögon och stabilt synfel

Det vi kräver hos samtliga patienter är först och främst att man har två friska ögon och ett stabilt synfel. Detta för att vi ska kunna erbjuda en trygg och säker behandling med ett fullgott resultat. Vi tar alltid det säkra före det osäkra, och vid minsta tvivel säger vi nej till att operera. Något vi dock tycker är oerhört viktigt är att en person med funktionsnedsättning också har möjligheten att kunna genomföra en ögonlaserbehandling eller ett linsbyte, så länge man uppfyller de övriga behandlingskraven vi ställer.

Alla kliniker är tillgängliga med rullstol

Alla våra Memira Eyecenterkliniker är anpassade för att man till exempel ska kunna ta sig in med rullstol eller andra vanliga rörelsehjälpmedel. På några orter har vi samarbeteten med lokala optiker. Där finns i en del fall tyvärr inte samma tillgänglighet, men om möjlighet finns är man alltid välkommen till närmaste ordinarie Memiraklinik för sin undersökning och eventuella behandling. Man behöver dock kunna göra följande för att kunna genomföra undersökningen och behandlingen:

  • Man behöver (med lite hjälp) kunna förflytta sig från rullstolen till undersöknings- eller operationsstolen.
  • Man behöver ha tillräckligt med rörlighet i överkroppen för att kunna luta sig fram, då vissa instrument kräver att patienten håller huvudet emot dem.

Ögonsjukvård i Stockholm och Jönköping

Om det är ögonsjukvård du behöver, till exempel om du misstänker ögonsjukdom eller har problem med ögonen, är du välkommen till någon av våra ögonmottagningar i Stockholm eller Jönköping. Våra ögonmottagningar är tillgängliga för alla, och i de fall vissa mätningar inte går att genomföra försöker vi finna alternativa lösningar.

Lär dig mer!

Fyll i dina uppgifter så får du information direkt till din epost. Du får också en länk direkt till våra nedladdningsbara broschyrer. Tack för att du visar intresse för oss!

Jag är

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Vanliga frågor och svar