Tillgänglighetsanpassning på Memira Eyecenters kliniker

Att få uppleva friheten utan glasögon och linser är något vi på Memira vill kunna erbjuda till så många som möjligt. Att man har någon ögonsjukdom eller inte har ett tillräckligt stabilt synfel – är två typiska skäl till att vi säger nej till operation. Det finns även andra skäl till att vi säger nej, men att man exempelvis sitter i rullstol ska inte vara ett av dem. Därför jobbar vi mycket med tillgänglighet och att försöka finna lösningar där hinder för patienter med funktionsnedsättningar eventuellt kan uppstå.

Främsta kravet: friska ögon och stabilt synfel

Det vi kräver hos samtliga patienter är först och främst att man har två friska ögon och ett stabilt synfel. Detta för att vi ska kunna erbjuda en trygg och säker behandling med ett fullgott resultat. Vi tar alltid det säkra före det osäkra, och vid minsta tvivel säger vi nej till att operera. Något vi dock tycker är oerhört viktigt är att en person med funktionsnedsättning också har möjligheten att kunna genomföra en ögonlaserbehandling eller ett linsbyte, så länge man uppfyller de övriga behandlingskraven vi ställer.

Alla kliniker är tillgängliga med rullstol

Alla våra Memira Eyecenterkliniker är anpassade för att man till exempel ska kunna ta sig in med rullstol eller andra vanliga rörelsehjälpmedel. På några orter har vi samarbeteten med lokala optiker. Där finns i en del fall tyvärr inte samma tillgänglighet, men om möjlighet finns är man alltid välkommen till närmaste ordinarie Memiraklinik för sin undersökning och eventuella behandling. Man behöver dock kunna göra följande för att kunna genomföra undersökningen och behandlingen:

  • Man behöver (med lite hjälp) kunna förflytta sig från rullstolen till undersöknings- eller operationsstolen.
  • Man behöver ha tillräckligt med rörlighet i överkroppen för att kunna luta sig fram, då vissa instrument kräver att patienten håller huvudet emot dem.

Ögonsjukvård i Stockholm och Jönköping

Om det är ögonsjukvård du behöver, till exempel om du misstänker ögonsjukdom eller har problem med ögonen, är du välkommen till någon av våra ögonmottagningar i Stockholm eller Jönköping. Våra ögonmottagningar är tillgängliga för alla, och i de fall vissa mätningar inte går att genomföra försöker vi finna alternativa lösningar.

Ladda ner information!

Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan för att få tillgång till våra broschyrer.

Jag är

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 020-61 62 00

Fortsätt läs

Tar du hand om din syn som du tar hand om dig själv?

Tar du hand om din syn som du tar hand om dig själv?

Tar du hand om din syn som du tar hand om dig själv? 70% av den svenska befolkningen lever med ett synfel. Många av dem helt i onödan, eftersom 3 av 4 kan bli av med dem.

Läs mer
Vilka synfel finns det – och hur gör vi för att korrigera dessa?

Vilka synfel finns det – och hur gör vi för att korrigera dessa?

Ögat är ett mycket komplext organ och det finns många faktorer som kan påverka dess hälsa och synkvalitet. Vad gäller synfel finns det primärt fyra stycken: närsynthet, översynthet, astigmatism och ålderssynthet.

Läs mer
Eye Center of Excellence

Eye Center of Excellence

Sedan september 2020 ligger Memiras huvudklinik i Stockholm på helt nybyggda Eye Center of Excellence vid Karolinska Sjukhuset i Hagastaden. I byggnaden ryms också Optikerhögskolan, S:t Eriks Ögonsjukhus och många andra verksamheter inom ögonvård och synhälsa.

Läs mer

Vanliga frågor och svar

Chatta med oss

Chatta med kundservice.

Utanför våra öppettider
Mån - Fre 08:00 - 18:00
chattar du med vår chatbot.

Skicka e-post till oss

Ring oss

Kundservice
Mån - Fre 08:00 - 18:00
020-61 62 00

Ögonsjukvård i Stockholm
Mån – Fre 08:00 – 12:00
020-80 20 40

Optiker/Ortoptist i Stockholm
Mån – Fre 09:00 – 17:30
020-61 62 00

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

FAQ
Vanliga frågor

Redo att boka?
Boka tid för undersökning!