“Jag får inte tag på kliniken som gjorde min ögonoperation. Kan Memira hjälpa mig?”

Den frågan får vi tyvärr ibland. Mindre kliniker kommer och går, senast i hösten 2016 gick en liten kedja utmed Norrlandskusten i konkurs. För de allra flesta spelar det ingen roll, men för den som upplever problem efter en synkorrigerande operation kan det vara mycket oroande.

Memira är störst i både Sverige, Norge och Danmark. Över hälften av alla synkorrigerande operationer görs av oss. Övriga på marknaden är alltså mindre kliniker, som oftast bara erbjuder en eller ett fåtal metoder som de använder på alla oavsett lämplighet. Några av dessa kliniker är säkert jätteduktiga. Problemet är bara att det inte finns någon statistik från våra mindre konkurrenter som visar kvaliteten. Det samma gäller utländska kliniker – det finns säkert många som är bra – men hur ska man kunna veta vilka de är?

Många berättar också att de fått nej till en synkorrigerande operation hos Memira, men ett ja av en eller flera andra kliniker. Vi vet att vi är försiktigare än de flesta andra i branschen. VI säger nej till 20% av alla som vill göra en operation hos oss, medan motsvarande siffra på annat håll kan ligga ned mot 10%.

Om man gjort en synkorrigerande operation hos en klinik som lagts ned eller som finns utomlands och därför är svåra att nå, är man hänvisad till den allmänna vården för att få hjälp om något problem skulle uppstå. Memira kan ge en “second opinion” gällande ögats tillstånd, men vi rekommenderar dig att söka dig till den offentliga ögonvården om du upplever komplikationer.

Memira kan dock erbjuda synkorrigerande operation även om du tidigare gjort en sådan operation hos en annan klinik. T.ex. om du gjort ögonlaser tidigare och nu önskar göra ett linsbyte. I så fall är det bra om du kan ta med så mycket information som möjligt från din tidigare operation.

Memira kan ge en “second opinion” av ögats tillstånd, men kommer inte att göra korrigeringar eller omoperationer när det inte är vi som gjort den  ursprungliga operationen. Anledningen är att vi inte kan ta på oss den risk som detta skulle innebära.

Så funderar du på en synkorrigerande operation – tänk noga igenom ditt val av vem som ska få göra den. Alla kliniker erbjuder inte samma trygghet, även om priset kan vara lockande och webbsidan ser fin ut. Var noggrann när du gör ditt val!

Lev livet!  Utan glasögon eller linser.

Lär dig mer!

Fyll i dina uppgifter så får du information direkt till din epost. Du får också en länk direkt till våra nedladdningsbara broschyrer. Tack för att du visar intresse för oss!

Jag är

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 020-61 62 00

Fortsätt läs

Information med anledning av Coronaviruset

Information med anledning av Coronaviruset

Memira Eyecenter har öppet precis som vanligt. Vi tillämpar sjukvårdens smittskyddsrutiner och använder munskydd eller visir för att förhindra smitta och göra ditt besök tryggt…

Läs mer
Myt och sanning om hur skärmtid påverkar din syn

Myt och sanning om hur skärmtid påverkar din syn

Myter och sanningar om hur skärmtid påverkar din syn Memira har gjort en undersökning där 1000 svenskar svarar på frågor om skärmtid och hur de…

Läs mer
20-20-20 regeln

20-20-20 regeln

Här kommer ett smart tips på hur du kan minska din skärmtrötthet! Sitter du för länge framför en skärm får du ofta huvudvärk samt torra…

Läs mer

Vanliga frågor och svar

Chatta med oss

Chatta med kundservice.

Utanför våra öppettider
Mån - Fre 08:00 - 18:00
chattar du med vår chatbot.

Skicka e-post till oss

Ring oss

Kundservice
Mån - Fre 08:00 - 18:00
020-61 62 00

Ögonsjukvård i Stockholm
Mån – Fre 08:00 – 12:00
020-61 62 00

Optiker/Ortoptist i Stockholm
Mån – Fre 08:30-11:00 och 13:00-17:00
020-61 62 00

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

FAQ
Vanliga frågor

Redo att boka?
Boka tid för undersökning!