“Jag får inte tag på kliniken som gjorde min ögonoperation. Kan Memira hjälpa mig?”

Den frågan får vi tyvärr ibland. Mindre kliniker kommer och går, senast i hösten 2016 gick en liten kedja utmed Norrlandskusten i konkurs. För de allra flesta spelar det ingen roll, men för den som upplever problem efter en synkorrigerande operation kan det vara mycket oroande.

Memira är störst i både Sverige, Norge och Danmark. Över hälften av alla synkorrigerande operationer görs av oss. Övriga på marknaden är alltså mindre kliniker, som oftast bara erbjuder en eller ett fåtal metoder som de använder på alla oavsett lämplighet. Några av dessa kliniker är säkert jätteduktiga. Problemet är bara att det inte finns någon statistik från våra mindre konkurrenter som visar kvaliteten. Det samma gäller utländska kliniker – det finns säkert många som är bra – men hur ska man kunna veta vilka de är?

Många berättar också att de fått nej till en synkorrigerande operation hos Memira, men ett ja av en eller flera andra kliniker. Vi vet att vi är försiktigare än de flesta andra i branschen. VI säger nej till 20% av alla som vill göra en operation hos oss, medan motsvarande siffra på annat håll kan ligga ned mot 10%.

Om man gjort en synkorrigerande operation hos en klinik som lagts ned eller som finns utomlands och därför är svåra att nå, är man hänvisad till den allmänna vården för att få hjälp om något problem skulle uppstå. Memira kan ge en “second opinion” gällande ögats tillstånd, men vi rekommenderar dig att söka dig till den offentliga ögonvården om du upplever komplikationer.

Memira kan dock erbjuda synkorrigerande operation även om du tidigare gjort en sådan operation hos en annan klinik. T.ex. om du gjort ögonlaser tidigare och nu önskar göra ett linsbyte. I så fall är det bra om du kan ta med så mycket information som möjligt från din tidigare operation.

Memira kan ge en “second opinion” av ögats tillstånd, men kommer inte att göra korrigeringar eller omoperationer när det inte är vi som gjort den  ursprungliga operationen. Anledningen är att vi inte kan ta på oss den risk som detta skulle innebära.

Så funderar du på en synkorrigerande operation – tänk noga igenom ditt val av vem som ska få göra den. Alla kliniker erbjuder inte samma trygghet, även om priset kan vara lockande och webbsidan ser fin ut. Var noggrann när du gör ditt val!

Lev livet!  Utan glasögon eller linser.

Ladda ner information!

Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan för att få tillgång till våra broschyrer.

Jag är

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 020-61 62 00

Fortsätt läs

Tar du hand om din syn som du tar hand om dig själv?

Tar du hand om din syn som du tar hand om dig själv?

Tar du hand om din syn som du tar hand om dig själv? 70% av den svenska befolkningen lever med ett synfel. Många av dem helt i onödan, eftersom 3 av 4 kan bli av med dem.

Läs mer
Vilka synfel finns det – och hur gör vi för att korrigera dessa?

Vilka synfel finns det – och hur gör vi för att korrigera dessa?

Ögat är ett mycket komplext organ och det finns många faktorer som kan påverka dess hälsa och synkvalitet. Vad gäller synfel finns det primärt fyra stycken: närsynthet, översynthet, astigmatism och ålderssynthet.

Läs mer
Eye Center of Excellence

Eye Center of Excellence

Sedan september 2020 ligger Memiras huvudklinik i Stockholm på helt nybyggda Eye Center of Excellence vid Karolinska Sjukhuset i Hagastaden. I byggnaden ryms också Optikerhögskolan, S:t Eriks Ögonsjukhus och många andra verksamheter inom ögonvård och synhälsa.

Läs mer

Vanliga frågor och svar

Chatta med oss

Chatta med kundservice.

Utanför våra öppettider
Mån - Fre 08:00 - 18:00
chattar du med vår chatbot.

Skicka e-post till oss

Ring oss

Kundservice
Mån - Fre 08:00 - 18:00
020-61 62 00

Ögonsjukvård i Stockholm
Mån – Fre 08:00 – 12:00
020-80 20 40

Optiker/Ortoptist i Stockholm
Mån – Fre 09:00 – 17:30
020-61 62 00

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

FAQ
Vanliga frågor

Redo att boka?
Boka tid för undersökning!