Resan till El Salvador

Resfebern infinner sig flera dagar innan avfärd och det känns otroligt skönt och spännande att äntligen komma iväg! På Arlanda möter jag upp Beatrice som är ansvarig på Memiras klinik i Globen i Stockholm. Vi mellanlandar i Amsterdam för att möta upp Annika, Ingvar och Maja. Annika är projektledare från Vision for All, Ingvar är volontär och Maja är optiker på Memira i Norge. Om några dagar ansluter också John som är grundaren till Vision For All.

Efter 24 timmar på resande fot hämtar vi ut vårt bagage i El Salvadors huvudstad San Salvador. Där vi fastnar i tullen. De undrar varför vi har så många glasögon med oss. Efter att ha förklarat situationen så kan vi änligen efter 2 timmar lämna flygplatsen med en del av glasögonen, inte alla. Imorgon skulle vi få hämta resten efter att de gjort klart allt pappersarbetet.

Det första vi möts av när vi kommer ut från flygplatsen är den slående värmen, klockan 02.00 på natten. Vi hoppar in i vår buss och sen bär det av på serpentinvägar genom tropisk grönska, uppför bergen där vi ska bo tillsammans med vår El Salvadorianska värdfamilj. Alla är utmattade efter resan och vi hoppar i säng på en gång. Imorgon väntar närmare 300 synundersökningar och vi ska dela ut över 600 par glasögon. Utanför sovrumsfönstret hörs syrsor, galande tuppar och ylande hundar. Ingen hinner reflektera mer över detta innan det snarkas högt i huset.

Här var vår altan där vi satt varje kväll och åt middag

Ladda ner information!

Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan för att få tillgång till våra broschyrer.

Jag är

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 020-61 62 00

Fortsätt läs

Tar du hand om din syn som du tar hand om dig själv?

Tar du hand om din syn som du tar hand om dig själv?

Tar du hand om din syn som du tar hand om dig själv? 70% av den svenska befolkningen lever med ett synfel. Många av dem helt i onödan, eftersom 3 av 4 kan bli av med dem.

Läs mer
Vilka synfel finns det – och hur gör vi för att korrigera dessa?

Vilka synfel finns det – och hur gör vi för att korrigera dessa?

Ögat är ett mycket komplext organ och det finns många faktorer som kan påverka dess hälsa och synkvalitet. Vad gäller synfel finns det primärt fyra stycken: närsynthet, översynthet, astigmatism och ålderssynthet.

Läs mer
Eye Center of Excellence

Eye Center of Excellence

Sedan september 2020 ligger Memiras huvudklinik i Stockholm på helt nybyggda Eye Center of Excellence vid Karolinska Sjukhuset i Hagastaden. I byggnaden ryms också Optikerhögskolan, S:t Eriks Ögonsjukhus och många andra verksamheter inom ögonvård och synhälsa.

Läs mer

Vanliga frågor och svar

Chatta med oss

Chatta med kundservice.

Utanför våra öppettider
Mån - Fre 08:00 - 18:00
chattar du med vår chatbot.

Skicka e-post till oss

Ring oss

Kundservice
Mån - Fre 08:00 - 18:00
020-61 62 00

Ögonsjukvård i Stockholm
Mån – Fre 08:00 – 12:00
020-80 20 40

Optiker/Ortoptist i Stockholm
Mån – Fre 09:00 – 17:30
020-61 62 00

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

FAQ
Vanliga frågor

Redo att boka?
Boka tid för undersökning!