Resan till El Salvador

Resfebern infinner sig flera dagar innan avfärd och det känns otroligt skönt och spännande att äntligen komma iväg! På Arlanda möter jag upp Beatrice som är ansvarig på Memiras klinik i Globen i Stockholm. Vi mellanlandar i Amsterdam för att möta upp Annika, Ingvar och Maja. Annika är projektledare från Vision for All, Ingvar är volontär och Maja är optiker på Memira i Norge. Om några dagar ansluter också John som är grundaren till Vision For All.

Efter 24 timmar på resande fot hämtar vi ut vårt bagage i El Salvadors huvudstad San Salvador. Där vi fastnar i tullen. De undrar varför vi har så många glasögon med oss. Efter att ha förklarat situationen så kan vi änligen efter 2 timmar lämna flygplatsen med en del av glasögonen, inte alla. Imorgon skulle vi få hämta resten efter att de gjort klart allt pappersarbetet.

Det första vi möts av när vi kommer ut från flygplatsen är den slående värmen, klockan 02.00 på natten. Vi hoppar in i vår buss och sen bär det av på serpentinvägar genom tropisk grönska, uppför bergen där vi ska bo tillsammans med vår El Salvadorianska värdfamilj. Alla är utmattade efter resan och vi hoppar i säng på en gång. Imorgon väntar närmare 300 synundersökningar och vi ska dela ut över 600 par glasögon. Utanför sovrumsfönstret hörs syrsor, galande tuppar och ylande hundar. Ingen hinner reflektera mer över detta innan det snarkas högt i huset.

Här var vår altan där vi satt varje kväll och åt middag

Lär dig mer!

Fyll i dina uppgifter så får du information direkt till din epost. Du får också en länk direkt till våra nedladdningsbara broschyrer. Tack för att du visar intresse för oss!

Jag är

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Vanliga frågor och svar