Linsbyte (RLE) efter ögonlaser – går det?

Du som i yngre år har gjort ögonlaser för att korrigera närsynthet, översynthet eller astigmatism kommer i 50-årsåldern ändå att drabbas av ålderssynthet. Det betyder att ögats naturliga lins stelnar och gör att du återigen kommer att behöva glasögon när du till exempel ska läsa. Lösningen på ålderssynthet är ett linsbyte. Linsbyte är oftast möjligt att göra även för dig som tidigare gjort ögonlaser. Har du gjort din ögonlaser hos oss på Memira får du dessutom 10.000 kr i rabatt på ditt linsbyte.

Ögonlaser och ålderssynthet

Med ögonlaser omformar vi hornhinnan och kan därmed korrigera närsynthet, översynthet och astigmatism. Ålderssynthet däremot, kräver en annan åtgärd eftersom det synfelet uppkommer när ögats naturliga lins stelnar och inte längre klarar av att göra sin del av ljusbrytningen i ögat. Detta synfel uppstår hos alla människor över en viss ålder, oavsett om man har gjort ögonlaser eller inte.

För att korrigera ålderssynthet behöver den naturliga linsen bytas ut mot en ny konstgjord lins, med styrkor anpassade efter dina ögon. RLE eller linsbyte, som det kallas, är den metod vi oftast rekommenderar de kunder som kommit i ålderssynthetsålder, dvs över 45 år.

Som sagt blir du åderssynt även om du tidigare gjort ögonlaser, så att du kommer att behöva glasögon igen, vanligtvis i 50-årsåldern. Det är dock fullt möjligt att göra ett linsbyte även om du tidigare gjort ögonlaser. Vid minsta tvivel om ett lyckat resultat säger vi nej, därför är det inte alla som kan genomföra ett linsbyte efter ögonlaser, men en noggrann undersökning ger dig svaret på den frågan.

10 000 kr i rabatt på linsbytet

Att vara en trogen kund ska belönas. Därför får du som tidigare gjort din ögonlaser hos oss, 10 000 kr i rabatt på ditt linsbyte. Kontakta vår kundservice på 08-517 588 18 om du vill veta mer och boka en undersökning!

Lär dig mer!

Fyll i dina uppgifter så får du information direkt till din epost. Du får också en länk direkt till våra nedladdningsbara broschyrer. Tack för att du visar intresse för oss!

Jag är

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Vanliga frågor och svar