Linsbyte (RLE) efter ögonlaser – går det?

Du som i yngre år har gjort ögonlaser för att korrigera närsynthet, översynthet eller astigmatism kommer i 50-årsåldern ändå att drabbas av ålderssynthet. Det betyder att ögats naturliga lins stelnar och gör att du återigen kommer att behöva glasögon när du till exempel ska läsa. Lösningen på ålderssynthet är ett linsbyte. Linsbyte är oftast möjligt att göra även för dig som tidigare gjort ögonlaser. Har du gjort din ögonlaser hos oss på Memira får du dessutom 10.000 kr i rabatt på ditt linsbyte.

Ögonlaser och ålderssynthet

Med ögonlaser omformar vi hornhinnan och kan därmed korrigera närsynthet, översynthet och astigmatism. Ålderssynthet däremot, kräver en annan åtgärd eftersom det synfelet uppkommer när ögats naturliga lins stelnar och inte längre klarar av att göra sin del av ljusbrytningen i ögat. Detta synfel uppstår hos alla människor över en viss ålder, oavsett om man har gjort ögonlaser eller inte.

För att korrigera ålderssynthet behöver den naturliga linsen bytas ut mot en ny konstgjord lins, med styrkor anpassade efter dina ögon. RLE eller linsbyte, som det kallas, är den metod vi oftast rekommenderar de kunder som kommit i ålderssynthetsålder, dvs över 45 år.

Som sagt blir du åderssynt även om du tidigare gjort ögonlaser, så att du kommer att behöva glasögon igen, vanligtvis i 50-årsåldern. Det är dock fullt möjligt att göra ett linsbyte även om du tidigare gjort ögonlaser. Vid minsta tvivel om ett lyckat resultat säger vi nej, därför är det inte alla som kan genomföra ett linsbyte efter ögonlaser, men en noggrann undersökning ger dig svaret på den frågan.

10 000 kr i rabatt på linsbytet

Att vara en trogen kund ska belönas. Därför får du som tidigare gjort din ögonlaser hos oss, 10 000 kr i rabatt på ditt linsbyte. Kontakta vårt kundcenter på 020-61 62 00 om du vill veta mer och boka en undersökning!

Ladda ner information!

Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan för att få tillgång till våra broschyrer.

Jag är

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 020-61 62 00

Fortsätt läs

Tar du hand om din syn som du tar hand om dig själv?

Tar du hand om din syn som du tar hand om dig själv?

Tar du hand om din syn som du tar hand om dig själv? 70% av den svenska befolkningen lever med ett synfel. Många av dem helt i onödan, eftersom 3 av 4 kan bli av med dem.

Läs mer
Vilka synfel finns det – och hur gör vi för att korrigera dessa?

Vilka synfel finns det – och hur gör vi för att korrigera dessa?

Ögat är ett mycket komplext organ och det finns många faktorer som kan påverka dess hälsa och synkvalitet. Vad gäller synfel finns det primärt fyra stycken: närsynthet, översynthet, astigmatism och ålderssynthet.

Läs mer
Eye Center of Excellence

Eye Center of Excellence

Sedan september 2020 ligger Memiras huvudklinik i Stockholm på helt nybyggda Eye Center of Excellence vid Karolinska Sjukhuset i Hagastaden. I byggnaden ryms också Optikerhögskolan, S:t Eriks Ögonsjukhus och många andra verksamheter inom ögonvård och synhälsa.

Läs mer

Vanliga frågor och svar

Chatta med oss

Chatta med kundservice.

Utanför våra öppettider
Mån - Fre 08:00 - 18:00
chattar du med vår chatbot.

Skicka e-post till oss

Ring oss

Kundservice
Mån - Fre 08:00 - 18:00
020-61 62 00

Ögonsjukvård i Stockholm
Mån – Fre 08:00 – 12:00
020-80 20 40

Optiker/Ortoptist i Stockholm
Mån – Fre 09:00 – 17:30
020-61 62 00

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

FAQ
Vanliga frågor

Redo att boka?
Boka tid för undersökning!