Hur säkert är ett linsbyte?

Vi tror att de flesta glasögonanvändare håller med om att tillvaron skulle bli enklare utan de där bökiga glasögon. Det är ofta ”av och på” och har du otur hittar du dem inte alls. Utan dem kan du varken läsa morgontidningen eller se vilka varor du handlar i mataffären. Viljan att göra sig av med glasögonen finns där, men hur ska du våga? Som med alla operationer finns det vissa risker, även vid ett linsbyte. Men farhågorna du har stämmer sällan överens med verkligheten.

Linsbyte är en säker metod för att korrigera synfel som ålderssynthet, närsynthet, översynthet och astigmatism.

Linsbytesoperationen är en av världens vanligaste operationer. Själva ingreppet som utförs är detsamma som vid en gråstarrsoperation. Skillnaden mellan ett linsbyte och en gråstarrsoperation är att man sätter in olika typer av linser.

En trygg metod

Eftersom ingreppet är vanligt förekommande finns också god information om både risker och biverkningar. Riskerna är låga, men som vid alla ingrepp på kroppen existerar de. Skulle till exempel en infektion uppstå efter operationen, och denna inte behandlas, kan det i värsta fall leda till en synnedsättning på det drabbade ögat. Risken för att drabbas av en infektion vid ögonoperationer är väldigt låg – 1 på 5000. En infektion går dessutom att behandla med antibiotika och behöver inte betyda att synen skadas. Det finns också en något ökad risk för näthinneavlossning vid ett linsbyte. En näthinneavlossning som upptäcks i tid kan behandlas och behöver inte leda till någon synnedsättning.

Vår Trygghetsgaranti gör linsbytet ännu tryggare

För att vi ska kunna ge våra kunder det tryggaste och säkraste alternativet på marknaden erbjuder Memira, förutom en självklar Patientskadeförsäkring, också en Trygghetsgaranti som gäller i fem år efter operationen. I denna ingår kostnadsfria återbesök, eventuell kompletterande behandling, jourhavande optiker, droppbehandling och allt som innebär en merkostnad till själva operationen.

Vi har också en unik kvalitetsavdelning som enbart arbetar med att följa upp , utvärdera och säkra de operationsmetoder vi använder. Man är alltid i trygga händer – före, under och efter operationen eftersom varje kund träffar både legitimerade optiker och legitimerade ögonläkare, med vidareutbildning inom synfelskorrigerande kirurgi, hos oss. Tillsammans har våra ögonläkare gjort över 400 000 ögonoperationer och siffran ökar med ca 20 000 per år.

Hur säkert är resultatet?

Syftet med ett linsbyte är att reducera glasögonanvändandet. Ändå uppger 89% av våra opererade kunder att de är helt glasögonfria. Resultatet efter ett linsbyte håller livet ut.

Trots all denna vetskap om hur säkert det är med synkorrigerande operationer är det vissa som ändå tvekar. Har du tvivel kvar föreslår vi att du ringer till oss för att få de sista svaren du söker. Många av oss på Memira har faktiskt själva genomgått en synkorrigerande operation, och vet exakt hur det känns inför ett sådant beslut.

Tänk vad härligt det vore att få leva livet utan glasögon och linser!

Lär dig mer!

Fyll i dina uppgifter så får du information direkt till din epost. Du får också en länk direkt till våra nedladdningsbara broschyrer. Tack för att du visar intresse för oss!

Jag är

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Vanliga frågor och svar