Eye Center of Excellence

Sedan september 2020 ligger Memiras huvudklinik i Stockholm på helt nybyggda Eye Center of Excellence vid Karolinska Sjukhuset i Hagastaden. I byggnaden ryms också Optikerhögskolan, S:t Eriks Ögonsjukhus och många andra verksamheter inom ögonvård och synhälsa.

Memira Eye Center of Excellence

Memira Eyecenter har två stora kliniker på plan 9. En där vi gör ögonlaser, linsbyte och andra synkorrigerande operationer och en där vi erbjuder ögonsjukvård och gråstarroperationer på uppdrag av Region Stockholm. Genom närheten till S:t Eriks Ögonsjukhus kan vi tillsammans erbjuda alla former av ögonsjukvård på allra högsta nivå.

Eye Center of Excellence är en fastighet med hela 25 000 kvadratmeter moderna lokaler i den nya stadsdelen Hagastaden.  Men det är mer än bara en fastighet. Här skapas nu ett centrum för vård, forskning och utveckling inom ögonområdet som stimuleras genom nära samverkan samt närheten till Karolinska Institutet campus Solna, Karolinska universitetssjukhuset och andra aktörer, både offentliga och privata.

Memira Eyecenters  kliniker har helt ny utrustning i sammanlagt 16 undersökningsrum och fyra operationssalar. Här gör vi alla operationer som vi utför i Stockholmsområdet. En stor grupp specialiserade optiker, ögonläkare, operationssköterskor och patientkoordinatorer tar hand om dig och ger dig ett tryggt besök och vård hos oss.

Om du inte bor i Region Stockholm, är du välkommen till ögonkliniken genom det fria vårdvalet. Vill du göra ögonlaser eller linsbyte är du förstås välkommen var du än bor.

Lär dig mer!

Fyll i dina uppgifter så får du information direkt till din epost. Du får också en länk direkt till våra nedladdningsbara broschyrer. Tack för att du visar intresse för oss!

Jag är

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 020-61 62 00

Fortsätt läs

Information med anledning av Coronaviruset

Information med anledning av Coronaviruset

Memira Eyecenter har öppet precis som vanligt. Vi tillämpar sjukvårdens smittskyddsrutiner och använder munskydd eller visir för att förhindra smitta och göra ditt besök tryggt…

Läs mer
Myt och sanning om hur skärmtid påverkar din syn

Myt och sanning om hur skärmtid påverkar din syn

Myter och sanningar om hur skärmtid påverkar din syn Memira har gjort en undersökning där 1000 svenskar svarar på frågor om skärmtid och hur de…

Läs mer
20-20-20 regeln

20-20-20 regeln

Här kommer ett smart tips på hur du kan minska din skärmtrötthet! Sitter du för länge framför en skärm får du ofta huvudvärk samt torra…

Läs mer

Vanliga frågor och svar

Chatta med oss

Chatta med kundservice.

Utanför våra öppettider
Mån - Fre 08:00 - 18:00
chattar du med vår chatbot.

Skicka e-post till oss

Ring oss

Kundservice
Mån - Fre 08:00 - 18:00
020-61 62 00

Ögonsjukvård i Stockholm
Mån – Fre 08:00 – 12:00
020-61 62 00

Optiker/Ortoptist i Stockholm
Mån – Fre 08:30-11:00 och 13:00-17:00
020-61 62 00

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

FAQ
Vanliga frågor

Redo att boka?
Boka tid för undersökning!