Eye Center of Excellence

Sedan september 2020 ligger Memiras huvudklinik i Stockholm på helt nybyggda Eye Center of Excellence vid Karolinska Sjukhuset i Hagastaden. I byggnaden ryms också Optikerhögskolan, S:t Eriks Ögonsjukhus och många andra verksamheter inom ögonvård och synhälsa.

Memira Eye Center of Excellence

Memira Eyecenter har två stora kliniker på plan 9. En där vi gör ögonlaser, linsbyte och andra synkorrigerande operationer och en där vi erbjuder ögonsjukvård och gråstarroperationer på uppdrag av Region Stockholm. Genom närheten till S:t Eriks Ögonsjukhus kan vi tillsammans erbjuda alla former av ögonsjukvård på allra högsta nivå.

Eye Center of Excellence är en fastighet med hela 25 000 kvadratmeter moderna lokaler i den nya stadsdelen Hagastaden.  Men det är mer än bara en fastighet. Här skapas nu ett centrum för vård, forskning och utveckling inom ögonområdet som stimuleras genom nära samverkan samt närheten till Karolinska Institutet campus Solna, Karolinska universitetssjukhuset och andra aktörer, både offentliga och privata.

Memira Eyecenters  kliniker har helt ny utrustning i sammanlagt 16 undersökningsrum och fyra operationssalar. Här gör vi alla operationer som vi utför i Stockholmsområdet. En stor grupp specialiserade optiker, ögonläkare, operationssköterskor och patientkoordinatorer tar hand om dig och ger dig ett tryggt besök och vård hos oss.

Om du inte bor i Region Stockholm, är du välkommen till ögonkliniken genom det fria vårdvalet. Vill du göra ögonlaser eller linsbyte är du förstås välkommen var du än bor.

Ladda ner information!

Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan för att få tillgång till våra broschyrer.

Jag är

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 020-61 62 00

Fortsätt läs

Tar du hand om din syn som du tar hand om dig själv?

Tar du hand om din syn som du tar hand om dig själv?

Tar du hand om din syn som du tar hand om dig själv? 70% av den svenska befolkningen lever med ett synfel. Många av dem helt i onödan, eftersom 3 av 4 kan bli av med dem.

Läs mer
Vilka synfel finns det – och hur gör vi för att korrigera dessa?

Vilka synfel finns det – och hur gör vi för att korrigera dessa?

Ögat är ett mycket komplext organ och det finns många faktorer som kan påverka dess hälsa och synkvalitet. Vad gäller synfel finns det primärt fyra stycken: närsynthet, översynthet, astigmatism och ålderssynthet.

Läs mer
Tillgänglighetsanpassning på Memira Eyecenters kliniker

Tillgänglighetsanpassning på Memira Eyecenters kliniker

Att få uppleva friheten utan glasögon och linser är något vi på Memira vill kunna erbjuda till så många som möjligt. Att man har någon ögonsjukdom eller inte har ett tillräckligt stabilt synfel – är två typiska skäl till att vi säger nej till operation.

Läs mer

Vanliga frågor och svar

Chatta med oss

Chatta med kundservice.

Utanför våra öppettider
Mån - Fre 08:00 - 18:00
chattar du med vår chatbot.

Skicka e-post till oss

Ring oss

Kundservice
Mån - Fre 08:00 - 18:00
020-61 62 00

Ögonsjukvård i Stockholm
Mån – Fre 08:00 – 12:00
020-80 20 40

Optiker/Ortoptist i Stockholm
Mån – Fre 09:00 – 17:30
020-61 62 00

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

FAQ
Vanliga frågor

Redo att boka?
Boka tid för undersökning!