Del 5: Gästbloggare Emil Holmström

Min undersökning hos Memira.

emil_blogg5_1
Vasagatan 38. Spänd inför chansen att få göra min egen förundersökning.

Efter min fika med Fanny har jag varit riktigt peppad att göra min egen förundersökning. Äntligen en chans att gå till botten med orsaken till mitt mångåriga glasögonberoende. Kan jag äntligen bli av med mitt synfel?

Mitt i myllret av dagspendlare, uteserveringar och bullrig trafik hittade jag den rätta porten på Vasagatan. Memira, Stockholm City. Perfekt. Fem minuter senare klev jag in i undersökningsrummet och hälsade på Johanna, optiker med specialisering inom refraktiv kirurgi. (Och om du också undrar vad refraktiv betyder kan jag meddela att det är ett annat ord för hur ljus böjs. Expert på ljusböjande kirurgi, alltså.)

emil_blogg5_2
Omgiven av avancerade apparater i undersökningsrummet.

Själva undersökningen var inga konstigheter. Ungefär som att gå till den “vanliga” optikern. Undersökningen var uppdelad i två delar. Först fick jag sätta mig i en stol, kolla in i en apparat och fokusera på olika ljuspunkter. Johanna förklarade för mig att hon använder mätinstrumenten för att rent kliniskt se om jag har förutsättningarna som krävs.

När jag tittade i det så kallade bio-mikroskopet kunde hon se om jag hade några ärr eller andra saker som avviker. En topografisk mätning tog reda på hornhinnans tjocklek och form. Och med hjälp av en tonometer mätte hon trycket i mina ögon.

Efter det följde en synundersökning av den typ som jag tror alla med synfel är väldigt vana vid. Den klassiska ljustavlan: Stora bokstäver, små bokstäver, krumelurer i miniatyrstil som man kämpar med att tyda – vilket till slut känns som rena gissningsleken. Ändå blir det rätt till slut.

Sist men inte minst följde ett muntligt samtal. Johanna ställde några frågor om mina förväntningar och berättade mer om de olika metoderna som finns att välja mellan. Lasek, FS-Lasek eller linsimplantat (ICL).

I en uppföljande bloggpost kommer jag att berätta om min intervju, och om det slutgiltiga beskedet när det gäller min egen behandling.

Emil Holmström är stolt glasögonbärare sedan 29 år, tillika copywriter, föreläsare och författare. Bosatt i idylliska Midsommarkransen utanför Stockholm.

Ladda ner information!

Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan för att få tillgång till våra broschyrer.

Jag är

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 020-61 62 00

Fortsätt läs

Myt och sanning om hur skärmtid påverkar din syn

Myt och sanning om hur skärmtid påverkar din syn

Myter och sanningar om hur skärmtid påverkar din syn Memira har gjort en undersökning där 1000 svenskar svarar på frågor om skärmtid och hur de…

Läs mer
20-20-20 regeln

20-20-20 regeln

Här kommer ett smart tips på hur du kan minska din skärmtrötthet! Sitter du för länge framför en skärm får du ofta huvudvärk samt torra…

Läs mer
7 myter om ögonlaser

7 myter om ögonlaser

Du kanske har hört talas om ögonlaser och är lite osäker på om allt du hört stämmer? Att bestämma om ögonlaseroperationer är rätt för dig…

Läs mer

Vanliga frågor och svar

Chatta med oss

Chatta med kundservice.

Utanför våra öppettider
Mån - Fre 08:00 - 16:00
chattar du med vår chatbot.

Skicka e-post till oss

Ring oss

Kundservice
Mån - Fre 08:00 - 16:00
020-61 62 00

Ögonsjukvård i Stockholm
Mån – Fre 08:00 – 12:00
020-61 62 00

Optiker/Ortoptist i Stockholm
Mån – Fre 08:30-11:00 och 13:00-17:00
020-61 62 00

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

FAQ
Vanliga frågor

Redo att boka?
Boka tid för undersökning!