Del 4: Gästbloggare Johannes

Ett ord – befrielse!

Mitt nya liv utan glasögon och linser kan bäst sammanfattas med ett ord. Befrielse. Jag kände redan efter operationen men även än idag, några år senare en enorm befrielse i vardagen. Bara känslan av att inte behöva fundera på linserna eller glasögonen gör mig lättad.

Småsakerna i vardagen är största skillnaden

Jag kan idag med lätthet göra alla de där sakerna som jag tidigare såg som hinder. Att träna är aldrig några problem, inga svettiga glasögon som ramlar ner på näsan eller immar igen. Jag kan idag slumra till när jag lägger mina två små barn för natten utan att behöva vakna 30 minuter senare med torra, irriterande ögon med linser på sned.För att inte tala om när vi reser. Resandet som började som ett jobb för mig i unga år och nu blivit min största hobby är aldrig något problem längre. Torr flygplansluft går bra och jag kan bada med barnen helt obehindrat. En dag på stranden är numera hundra procent ren njutning, oavsett om det flyger omkring sandkorn i vinden eller inte. De fastnar inte längre i mina linser! Snygga solglasögon kan jag också frossa i nu när jag inte behöver glasögon. Bara en sån enkel sak gör mig glad.

Johannes Maxweller
Johannes Maxweller

Känslan är ovärderlig

Jag känner att ögonlasern är de bäst spenderade pengarna någonsin. Om jag jämför med alla pengar jag lagt ut genom åren på glasögon, linser och tillbehör så är det även rent ekonomiskt billigare i längden med en ögonoperation. Jag är övertygad om att min ögonoperation inte bara fick mig att få klarare syn, den fick mig även att se saker på ett annat sätt. Som en ny förbättrad uppdatering på mig själv. Det som för många låter som en relativt obetydlig grej var för mig ett stressmoment genom livet och påverkade min vardag i den mån att jag kanske inte njöt till 100%. Det gör jag nu! Jag njuter fullt ut och kanske extra mycket njuter jag av de där 10 minutrarna i sängen på morgonen då jag bara kan ligga kvar en stund istället för att pilla med linser i morgontrötta ögon. Jag är för evigt tacksam att jag vände mig till Memira för att genomföra operationen. Det har förändrat så mycket och det är jag väldigt glad för.

Ladda ner information!

Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan för att få tillgång till våra broschyrer.

Jag är

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 020-61 62 00

Fortsätt läs

Är risken större för inflammation i hornhinnan av kontaktlinser än laser?

Är risken större för inflammation i hornhinnan av kontaktlinser än laser?

Vi vet alla att det inte är speciellt hygieniskt att peta sig i ögonen, men som kontaktlinsbärare gör vi det dagligen. En amerikansk studie publicerad 2017*, visar att man löper något större risk för inflammation i hornhinnan över tid när man använder kontaktlinser jämfört med laserbehandling med LASIK-metoden.

Läs mer
13 fun facts om ögat!

13 fun facts om ögat!

Ögat är ett mycket komplext organ och det finns många faktorer som kan påverka dess hälsa och synkvalitet. Vad gäller synfel finns det primärt fyra stycken: närsynthet, översynthet, astigmatism och ålderssynthet.

Läs mer
Tar du hand om din syn som du tar hand om dig själv?

Tar du hand om din syn som du tar hand om dig själv?

Tar du hand om din syn som du tar hand om dig själv? 70% av den svenska befolkningen lever med ett synfel. Många av dem helt i onödan, eftersom 3 av 4 kan bli av med dem.

Läs mer

Vanliga frågor och svar

Chatta med oss

Chatta med kundservice.

Utanför våra öppettider
Mån - Fre 08:00 - 18:00
chattar du med vår chatbot.

Skicka e-post till oss

Ring oss

Kundservice
Mån - Fre 08:00 - 18:00
020-61 62 00

Ögonsjukvård i Stockholm
Mån – Fre 08:00 – 12:00
020-80 20 40

Optiker/Ortoptist i Stockholm
Mån – Fre 09:00 – 17:30
020-61 62 00

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

FAQ
Vanliga frågor

Redo att boka?
Boka tid för undersökning!