Del 4: Gästbloggare Johannes

Ett ord – befrielse!

Mitt nya liv utan glasögon och linser kan bäst sammanfattas med ett ord. Befrielse. Jag kände redan efter operationen men även än idag, några år senare en enorm befrielse i vardagen. Bara känslan av att inte behöva fundera på linserna eller glasögonen gör mig lättad.

Småsakerna i vardagen är största skillnaden

Jag kan idag med lätthet göra alla de där sakerna som jag tidigare såg som hinder. Att träna är aldrig några problem, inga svettiga glasögon som ramlar ner på näsan eller immar igen. Jag kan idag slumra till när jag lägger mina två små barn för natten utan att behöva vakna 30 minuter senare med torra, irriterande ögon med linser på sned.För att inte tala om när vi reser. Resandet som började som ett jobb för mig i unga år och nu blivit min största hobby är aldrig något problem längre. Torr flygplansluft går bra och jag kan bada med barnen helt obehindrat. En dag på stranden är numera hundra procent ren njutning, oavsett om det flyger omkring sandkorn i vinden eller inte. De fastnar inte längre i mina linser! Snygga solglasögon kan jag också frossa i nu när jag inte behöver glasögon. Bara en sån enkel sak gör mig glad.

Johannes Maxweller
Johannes Maxweller

Känslan är ovärderlig

Jag känner att ögonlasern är de bäst spenderade pengarna någonsin. Om jag jämför med alla pengar jag lagt ut genom åren på glasögon, linser och tillbehör så är det även rent ekonomiskt billigare i längden med en ögonoperation. Jag är övertygad om att min ögonoperation inte bara fick mig att få klarare syn, den fick mig även att se saker på ett annat sätt. Som en ny förbättrad uppdatering på mig själv. Det som för många låter som en relativt obetydlig grej var för mig ett stressmoment genom livet och påverkade min vardag i den mån att jag kanske inte njöt till 100%. Det gör jag nu! Jag njuter fullt ut och kanske extra mycket njuter jag av de där 10 minutrarna i sängen på morgonen då jag bara kan ligga kvar en stund istället för att pilla med linser i morgontrötta ögon. Jag är för evigt tacksam att jag vände mig till Memira för att genomföra operationen. Det har förändrat så mycket och det är jag väldigt glad för.

Lär dig mer!

Fyll i dina uppgifter så får du information direkt till din epost. Du får också en länk direkt till våra nedladdningsbara broschyrer. Tack för att du visar intresse för oss!

Jag är

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Vanliga frågor och svar