7 vanliga ställen att hitta borttappade läsglasögon på

Läsglasögon gillar att leka kurragömma. De kommer så lätt bort att många i vår enkät svarade att de har flera par utplacerade lite här och där i sin omgivning. Smart, men för de som inte använder sig av denna strategi har vi sammanställt en liten lista på de vanligaste ställena att återfinna sina borttappade läsglasögon på

1. I soffan

Stället nummer ett att finna sina borttappade läsglasögon på är… *trumvirvel* … SOFFAN! Väldigt väntat av främst två anledningar; 1. Det är ett väldigt vanligt ställe att sitta och läsa på. 2. Alla vet att soffan är som Bermudatriangeln när det kommer till föremål av diverse storlekar. Vi tror att alla kan relatera till känslan av att nästan behöva vända upp och ned på hela soffan för att hitta fjärrkontrollen… och uppenbarligen även läsglasögonen.

2. I sängen

Ja, många läser ju i sängen så att sängen är det näst vanligaste stället att hitta sina borttappade läsglasögon på är väl inte så konstigt egentligen. Frågan som dock bör ställas är: hur trött kan man bli om man inte orkar lyfta glasögonen över sängkanten och lägga dem på nattduksbordet istället för bland lakanen? Lite tonårsfasoner bland våra ålderssynta 45-plussare.

3. På nattduksbordet

Här har vi de lite duktigare människorna. Nattduksbordet är ett mycket lämpligare ställe att lägga ifrån sig läsglasögon på. Bra där.

4. På toaletten

Att ta med sig tidningen in på ett långt och (enligt somliga) trevligt toalettbesök är alltså inte en utdöd tradition.

5. I bilen

Vi hoppas att det är för att läsa av instrumentbrädan och inte textmeddelanden.

6. På huvudet

Vanligare än man kan tro, och när det händer känner man sig kanske inte som världens klyftigaste människa. Ungefär som när man letar febrilt efter något man håller i handen. Eller ropar högt på någon som står bredvid en.

7. På köksbordet

Frukost. Ljudet av kaffebryggaren. Morgontidningen. Klart läsglasögonen kan ligga på köksbordet också.

Andra svar

Andra förslag vi har fått in är bland andra diverse ytterplagg, handväskan och kragen på tröjan. Men läsglasögon verkar kunna gömma sig på de mest besynnerliga ställena, så om denna lista inte har hjälpt dig att finna dina läsglasögon så har vi här några förslag till: i kylskåpet, i brödkorgen, under motorhuven eller i paketet med frukostflingor.

Så här svarade våra respondenter på frågan vilket är det vanligaste ställe du brukar återfinna dina borttappade läsglasögon på?

Om du vill slippa dessa problem med läsglasögon och ålderssynthet så kallas lösningen för linsbyte. Med ett linsbyte kan vi även korrigera andra eventuella synfel som närsynthet, översynthet och astigmatism. Anmäl dig vår onlinekurs om linsbyten så får du veta mer!

Lär dig mer!

Fyll i dina uppgifter så får du information direkt till din epost. Du får också en länk direkt till våra nedladdningsbara broschyrer. Tack för att du visar intresse för oss!

Jag är

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 020-61 62 00

Fortsätt läs

Information med anledning av Coronaviruset

Information med anledning av Coronaviruset

Memira Eyecenter har öppet precis som vanligt. Vi tillämpar sjukvårdens smittskyddsrutiner och använder munskydd eller visir för att förhindra smitta och göra ditt besök tryggt…

Läs mer
Myt och sanning om hur skärmtid påverkar din syn

Myt och sanning om hur skärmtid påverkar din syn

Myter och sanningar om hur skärmtid påverkar din syn Memira har gjort en undersökning där 1000 svenskar svarar på frågor om skärmtid och hur de…

Läs mer
20-20-20 regeln

20-20-20 regeln

Här kommer ett smart tips på hur du kan minska din skärmtrötthet! Sitter du för länge framför en skärm får du ofta huvudvärk samt torra…

Läs mer

Vanliga frågor och svar

Chatta med oss

Chatta med kundservice.

Utanför våra öppettider
Mån - Fre 08:00 - 18:00
chattar du med vår chatbot.

Skicka e-post till oss

Ring oss

Kundservice
Mån - Fre 08:00 - 18:00
020-61 62 00

Ögonsjukvård i Stockholm
Mån – Fre 08:00 – 12:00
020-61 62 00

Optiker/Ortoptist i Stockholm
Mån – Fre 08:30-11:00 och 13:00-17:00
020-61 62 00

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

FAQ
Vanliga frågor

Redo att boka?
Boka tid för undersökning!