7 myter om ögonlaser?

Du kanske har hört talas om ögonlaser och är lite osäker på om allt du hört stämmer?
Att bestämma om ögonlaseroperationer är rätt för dig är ett personligt beslut, men det bör baseras på fakta snarare än fiktion. Så låt oss avliva 7 myter om ögonlaser med några fakta om ögonlaserkirurgi.

Myt 1: ”Ögonlasern är varm”
När du tänker på lasrar är det bara naturligt att tänka på science fiction och anta att de skulle vara glödheta. I själva verket är lasrarna som används under ögonlaseroperationer kalla. Du kanske också har hört att det finns en brännande lukt under operationen, men detta orsakas bara av att kolatomer släpps ut i luften av lasern, och det är inget att oroa sig för.

Myt 2: ”Ögonlaseroperationen är smärtsamt”
En av de vanligaste frågorna inför en ögonlaseroperation är om det kommer att göra ont. I själva verket kommer du i de flesta fall inte att känna någonting under själva ingreppet eftersom du får bedövningsdroppar. Under några dagar efter operationen kan du uppleva lite obehag, men detta kommer snart att gå över när dina ögon läker.

Myt 3: ”Ögonlaser är inte permanent”
De förändringar som görs på din hornhinna under ögonlaseroperationen är permanenta. Din syn kan dock fortfarande förändras när du åldras, precis som om du inte hade fått behandling. Därför kan det uppkomma behov av en ny operation i samband med att du börjar bli åldersynt längre fram i livet.

Myt 4: ”Ögonlaser hindrar operation av grå starr”
Om du gör en ögonlaseroperation kommer du inte att kunna operera bort grå starr senare i livet. Detta stämmer inte. Ögonlaseroperationen hindrar dig inte från att operera grå starr om du behöver det.

Myt 5: ”Ögonoperationer med laser kan göra mig blind”
Ögonlaseroperationen påverkar endast ögats främre yta. Stora komplikationer är extremt sällsynta, och hittills har det inte förekommit några fall av blindhet, efter att miljontals ingrepp har utförts över hela världen.

Myt 6: ”Om ögonlaseroperationer går fel kan ingenting göras för att rätta till det”
Återigen, inte sant. I den osannolika situationen att resultaten inte blir som förväntat, kan våra kirurger utföra ytterligare behandling för att hjälpa dig att uppnå önskat resultat.

Myt 7: ”Ögonlaser är bara för personer med närsynthet”
Detta är inte fallet. I själva verket kan ögonlaser också korrigera långsynthet och astigmatism mycket framgångsrikt.

Vi hoppas att det här blogginlägget har hjälpt dig att förstå mer om ögonlaseroperationer. Har du fler frågor kontakta oss gärna.

Lär dig mer!

Fyll i dina uppgifter så får du information direkt till din epost. Du får också en länk direkt till våra nedladdningsbara broschyrer. Tack för att du visar intresse för oss!

Jag är

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Vanliga frågor och svar

Skicka e-post till oss

Ring oss

Gällande Ögonlaser/ Linsbyte
Mån - Fre 08:00 - 17:00
08 – 517 588 18

Ögonmottagning/ Ögonsjukvård i Stockholm
Mån – Fre 08:00 – 12:00
08 – 517 588 19

Glasögonbutiken i Täby
Mån – Fre 08:00 – 17:00
08 – 792 49 20

Specialistoptiker i Stockholm
Mån – Fre 09:00 – 18:00
08 – 24 40 44

Kontakt till våra kliniker
Kontaktuppgifter till kliniker

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

FAQ
Vanliga frågor

Boka en undersökning
Hitta en tid för undersökning