7 myter om ögonlaser

Du kanske har hört talas om ögonlaser och är lite osäker på om allt det du hört verkligen stämmer?
Att bestämma om ögonlaseroperation är rätt för dig är ett personligt beslut, men det bör baseras på fakta snarare än fiktion. Så låt oss avliva 7 myter om ögonlaser med några fakta om ögonlaserkirurgi. 🙌

Myt 1: ”Ögonlasern är varm”
När du tänker på lasrar är det bara naturligt att tänka på science fiction och anta att de skulle vara glödheta. I själva verket är lasrarna som används under ögonlaseroperationer kalla. Du kanske också har hört att det finns en brännande lukt under operationen, men detta orsakas bara av att kolatomer släpps ut i luften av lasern, och det är inget att oroa sig för.

Myt 2: ”Ögonlaseroperationen är smärtsamt”
En av de vanligaste frågorna inför en ögonlaseroperation är om det kommer att göra ont. I själva verket kommer du i de flesta fall inte att känna någonting under själva ingreppet eftersom du får bedövningsdroppar. Under några dagar efter operationen kan du uppleva lite obehag, men detta kommer snart att gå över när dina ögon läker.

Lyssna på när optiker Victoria berättar om ögonlaser gör ont, samt hur det känns tiden efter ögonlaser.

Myt 3: ”Ögonlaser är inte permanent”
De förändringar som görs på din hornhinna under ögonlaseroperationen är permanenta. Din syn kan dock fortfarande förändras när du åldras, precis som om du inte hade fått behandling. Därför kan det uppkomma behov av en ny operation i samband med att du börjar bli åldersynt längre fram i livet.

Lär dig mer om ögonlaser Ögonlaser är den bästa metoden för synkorrigering för de flesta mellan 18 – 45 år. Slipp krångel med glasögon och linser och lev livet utan begränsningar. Läs mer om ögonlaser, hur det går till.

Myt 4: ”Ögonlaser hindrar operation av grå starr”
Om du gör en ögonlaseroperation kommer du inte att kunna operera bort grå starr senare i livet. Detta stämmer inte. Ögonlaseroperationen hindrar dig inte från att operera grå starr om du behöver det.

Myt 5: ”Ögonoperationer med laser kan göra mig blind”
Ögonlaseroperationen påverkar endast ögats främre yta. Stora komplikationer är extremt sällsynta, och hittills har det inte förekommit några fall av blindhet, efter att miljontals ingrepp har utförts över hela världen.

Myt 6: ”Om ögonlaseroperationer går fel kan ingenting göras för att rätta till det”
Återigen, inte sant. I den osannolika situationen att resultaten inte blir som förväntat, kan våra kirurger utföra ytterligare behandling för att hjälpa dig att uppnå önskat resultat.

Myt 7: ”Ögonlaser är bara för personer med närsynthet”
Detta är inte fallet. I själva verket kan ögonlaser också korrigera långsynthet och astigmatism mycket framgångsrikt.

Vi hoppas att det här blogginlägget har hjälpt dig att förstå mer om ögonlaseroperationer. Har du fler frågor kontakta oss gärna.

Lär dig mer!

Fyll i dina uppgifter så får du information direkt till din epost. Du får också en länk direkt till våra nedladdningsbara broschyrer. Tack för att du visar intresse för oss!

Jag är

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Vanliga frågor och svar