7 av kanske världens mest onödiga saker

1. Äggkokare

Somliga säger ”det är en jättebra uppfinning, den kokar äggen perfekta” men seriöst – hur svårt är det egentligen att koka ägg? En kastrull och lite vatten är det som behövs. Och en klocka möjligtvis.

2. Bananfodral

Ett skydd för en frukt som redan har ett skydd? I plast dessutom? Ja, för det var ju precis det världen behövde; mer plast.

3. Stilla vatten på flaska

Kolsyrat eller smaksatt vatten på flaska – fine! Det är i alla fall försvarbart. Men stilla vatten på flaska? Ingen kolsyra. Ingen smak. Bara vanligt vatten – på flaska? För samma pris som en läsk? I ett land med rent och fräscht kranvatten? Galenskap.

4. Glasögon

Visst, glasögon är inte onödiga för dem som verkligen behöver dem. Men sanningen är att 3 av 4 kan korrigera sitt synfel med ögonlaser eller linsbyte, och därmed slippa dessa opraktiska glasbitar framför ögonen. I det långa loppet är dessutom en synkorrigerande operation ofta det minst kostsamma alternativet eftersom du sedan slipper alla återkommande kostnader som ett liv med glasögon innebär.

5. Inplastade ostskivor

Att plast inte är superbra för miljön är väl knappast någon nyhet. Så varför, V A R F Ö R gör vi på detta viset? Att själva förpackningen är av plast är inte så konstigt, men att varje ostskiva ska vara individuellt inpackad också? Nej. Bara nej.

Förresten, att ost går att köpa i skivor är väl över huvud taget ganska så onödigt…

6. Squishys

Megahypade bland kidsen, ändå är det ingen av dem som på ett godtagbart sätt kan svara på frågan: ”vad är de bra för?” Eller ännu hellre: ”vad tusan är de egentligen?”

7. Kontaktlinser

Samma sak som nummer 4; de är självklart inte onödiga för dem som inte har något alternativ. Men för de 3 av 4 som KAN göra sig av med dessa obekväma plastbitar som varje morgon ska petas in i ögonen? För dessa 75% är kontaktlinser onödiga. Väldigt onödiga.

Lär dig mer!

Fyll i dina uppgifter så får du information direkt till din epost. Du får också en länk direkt till våra nedladdningsbara broschyrer. Tack för att du visar intresse för oss!

Jag är

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Vanliga frågor och svar