5 anledningar att slippa glasögon och linser till sommaren

Sommaren är på ingång och som vi har väntat på denna underbara tid. Äntligen slipper vi snö, slask och mörka dagar som istället byts ut mot sol, värme och ljusa dagar (och nätter). Varje år påminns man också om det där extra krånglet, som lins- och glasögonanvändning faktiskt innebär på sommaren. Nedan har vi listat fem saker som kanske får dig att tänka en extra gång på om ögonlaser eller linsbyte är något för dig.

1) Sola och bada utan krångel… eller?

För både glasögon- och linsbärare kan sand och vatten vara problematiskt. Sand kan repa glasen, och vattenstänk lämnar fläckar som är svåra att rengöra. För linsbärare kan sand och vatten dessutom orsaka irritation i ögonen. Skulle det därför inte vara skönt att slippa detta och kunna bada i såväl hav som pool samtidigt som du ser bra?

2) Längtan efter solglasögon utan styrka

Solglasögon är en härlig detalj som kommer fram på våren. Många köper också nya efter sommarens trender och matchar dem med olika outfits. Solglasögon är också viktiga för att skydda sina ögon mot den starka solen. Vilket kan vara knivigt för den som enbart använder glasögon och inte har solglasögon med styrka. Solglasögon med styrka är dyra, inte alls lika billiga som de utan styrka. Därför kanske man bara har ett par som ska matcha allt. Det skulle helt klart vara lättare att kunna köpa solglasögon både snabbt och billigt.

3) Glöm inte linserna på resan för guds skull!

Många kan nog känna igen sig i att stresspacka inför en resa. Allt ska ner, ofta i en liten kabinväska, och all vätska måste vara för sig själv i en liten påse. Du som är lins- och glasögonbärare får packa en del extrasaker. Som kan få katastrofala konsekvenser om de glöms. Linsvätska, extralinser, linsetui, glasögon och solglasögon med styrka är bara några av sakerna i din uppsättning som ska packas med.

4) Underbart sommarljus som framhäver smuts…

Det klara ljuset som kommer med sommaren är härligt. Ljuset gör också att smuts syns bättre… Alla som någon gång ägt ett par glasögon vet att dem blir smutsiga på, vad som känns som, några minuter efter de har rengjorts. Det är inte så härligt att behöva putsa dem ännu oftare än vanligt, både för sin egen skull men också andras…

5) Njuta av äventyr utan att äventyra ömtåliga glasögon

Under sommaren lever vi upp och får mer energi. Hemmakvällarna framför tv:n byts ut mot kvällsbad, promenader och road trips. Dessa aktiviteter kan äventyra dina ömtåliga glasögon. Dessutom kan det påverka ditt humör. Speciellt om du har solglasögon med styrka och glömmer glasögonen hemma på soffbordet. Och märker det när solen gått ner….

I slutändan ska sommaren handla om att njuta. Inte om att irritera sig, och behöva tänka en extra gång på att faktiskt kunna se ordentligt. Om du gör ögonlaser eller linsbyte slipper du tänka på det och kan njuta av sommaren till fullo. Du kan boka en gratis undersökning här och se om du kan bli lins- och glasögonfri.

Lär dig mer!

Fyll i dina uppgifter så får du information direkt till din epost. Du får också en länk direkt till våra nedladdningsbara broschyrer. Tack för att du visar intresse för oss!

Jag är

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Vanliga frågor och svar