11 saker du inte kommer sakna efter ögonlaser

Som massor av svenskar redan har upptäckt kan en ögonlaser hos Memira göra att du blir kvitt alla de där tröttsamma bekymren. Och ge dig en chans att njuta av sommaren på riktigt.

1. Bada och simma med kontaktlinser

1

Vem vill inte ta ett svalkande dopp utan att behöva bekymra sig över vatten och saltstänk på glasögonen? Många använder linser istället. Men som du säkert vet är det inte en bra idé att bada med kontaktlinser, inte ens om du blundar. Så om du är en fisk i vattnet, då är ögonlaser den enda riktiga lösningen.

2. Slut på linsvätska

3

Var det någon som sa att sommaren är ”den fria årstiden”? Det kan nog vara sant för många. Men hur bra stämmer det med att hålla koll på dina linser 24/7? Det där med att släpa med dig vätskor är ju minst sagt bökigt. Dessutom är det långt ifrån alltid som man har tillgång till exakt den hygien som krävs för att hålla ögonen från att bli irriterade. Med ögonlaser kan du med gott samvete glömma alla gamla sorger och besvär.

3. Glasögon som går sönder

Hoppa från klippor? Fantastiska räddningar i improviserade fotbollsmål på stranden? Ja, vi vet – glasögon är i riskzonen direkt det är dags att pröva vingarna. Kanske kan man se det som ett offer som du får räkna med. Tyvärr har det dock en tendens att ske exakt när det passar som sämst. Visserligen finns det optiker på turistorter också, där du kan spendera dina dyrbara timmar… Men hur kul är det på en skala?

4. Trötta ögon med linser

Hur mår du, egentligen? Gråter du? Nej då, det är bara mina linser… Sommaren är fantastisk på alla sätt och vis, men det finns en viss del av din kropp som inte delar den allmänna uppskattningen. Ögonen är extra utsatta för solljus, blåst, saltvatten och damm. Många upplever att det är lätt att bli irriterad i ögonen med kontaktlinser. Särskilt när du är på resande fot och det går lång tid mellan rengöringarna. Kontaktlinser kan också skydda ögonen, men handen på hjärtat – det är snyggare att skydda dem med ett par snygga, polariserande solglasögon.

5. Dyra slipade solglasögon

6

Ahh! För många är sommaren det perfekta tillfället att bättra på looken med ett par coola solglasögon. Tyvärr gäller det inte för alla. Låt oss se här… Valet står alltså mellan ett par löjliga clip-on-solglasögon – du vet, de där som pappa brukade bära under bilsemestrarna – eller alternativet att investera i svindyra slipade solglasögon. Som du får räkna med att leva med de närmaste fyra åren.

6. Snyggingen på sommarfesten

2

Sommaren är som gjord för långa och härliga utomhusfester. Vilket är helt perfekt om man ser som en hök. Men för oss vanliga dödliga kan nattpartyn vara ett minerat område med glasögon eller kontaktlinser. Råkat kyssa en padda istället för en prins? Risken minskar betydligt om du har bra syn utan linser eller glasögon.

7. Repor av sand på glasögonen

Gandalf och Sauron. Sherlock och Moriarty. Glasögon och sand. Ingen i den här samlingen brukar trivas särskilt bra tillsammans, så enkelt är det. Och när det gäller de där sista karaktärerna brukar upplösningen i kampen mot mörkrets krafter bestå i att torka av sanden med putsduken. Inte helt lyckat. Resultatet är vi alltför bekanta med. Repor… Sköljer du dessutom glasögonen i saltvatten blir det kladdigt och rentav omöjligt att få rent.

8. Den sorgliga putsduken

8

Varm luft, dammiga grusvägar, ett och annat vattenstänk. Sommaren har en fantastisk förmåga att fastna på dina glasögon, något som vanligtvis sker i rekordfart. Svaret är förstås att torka, torka, torka… Men i takt med att putsduken blir smutsigare tenderar kladdet att bara sprida ut sig ännu mer, tills hela glasögonen är inoljade. Och det var ju inte riktigt så det var tänkt, eller hur?

9. Snygg makeup – utan glasögon?

9

För minst hälften av vår befolkning är det här ett av livets stora och olösta mysterier. Att lägga en snygg makeup utan glasögon är nära på omöjligt – om du inte vill se ut som någonting hämtat från Walking Dead. Makeup MED glasögon är nästan lika svårt… Och för att måla just den här tavlan en nyans mörkare: Du vet väl att ett snabbt sätt att förstöra dina kontaktlinser är att kladda ner dem med smink?

10. Tappa linsen på dansgolvet

Om någon skulle få för sig att skapa en topplista över de mest svårhittade uppfinningarna i världshistorien… Ja, då är vi ganska säkra på att kontaktlinsen skulle placera sig långt upp på prispallen. (Inte för att någon skulle se den dem, men i alla fall.) Du som någon gång tappat dina kontaktlinser vet du vad vi pratar om. Alternativen är att bli enögd som en pirat, eller leta fram de där glasögonen som du lyckats gömma längst ner i byrålådan.

11. Slipat cyklop till dykningen

Gillar du att dyka, och försöker lyckas med konststycket att klämma in glasögon i cyklopet? Det finns de som har tagit chansen och skaffat ett slipat cyklop för typ 5 000 kr. Risken är förstås överhängande att det blir kvar hemma i förrådet när väl chansen till ett härligt spontandyk inträffar. Då är ett bättre råd är att använda pengarna som grundplåt till din ögonlaser istället.

Lär dig mer!

Fyll i dina uppgifter så får du information direkt till din epost. Du får också en länk direkt till våra nedladdningsbara broschyrer. Tack för att du visar intresse för oss!

Jag är

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Vanliga frågor och svar