Yosef Al-abasse

Yosef Al-Abasse

Sjukhusfysikern Yosef behövde använda glasögon dagligen i sitt yrke och privatliv. Linser var inget alternativ för honom, då linser resulterade i torra och röda ögon. Yosef kände att han inte längre ville känna sig begränsad av sina glasögon och beslutade att göra något åt det. Läs mer om Yosef resa till ett glasögonfritt liv!

Valet till ett liv utan glasögon

Yosef ville kunna arbeta, träna och utföra sina vardagssysslor utan att känna sig begränsad av sina glasögon. Innan operationen hade Yosef ett brytningsfel på vänster öga och -2 på båda sina ögon. I Yosefs yrkesval är en bra syn en grundförutsättning, då Yosef utför MR-säkerhetsutbildningar, metodutveckling och kvalitetskontroller av magnetkameror. En ögonlaseroperation blev till slut hans enda utväg till att slippa tänka på alla praktiska obekvämligheter glasögon innebär.

Yosef Al-Abasse

Arbete:
Sjukhusfysiker

Synfel:
Närsynthet/Astigmatism

Behandlingsmetod:
LASEK, Ögonlaser

Ålder vid operation:
31 år

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Det är en obeskrivlig känsla att kunna se utan glasögon!

Efter en undersökning beslutades det att en LASEK var det bästa alternativt för Yosef till ett glasögonfritt liv. Metoden är för dom med ett större synfel eller tunna hornhinnor. En alkohollösning löser upp hornhinnan och sedan korrigeras synfelet på ögats främre yta med en excimerlaser. Ingreppet varar i några sekunder på varje öga.

– LASEK var den metod som passade mig bäst på grund av mitt brytningsfel. Jag var lite rädd att det skulle göra ont under operationen och rädsla för hur utgången av operationen skulle se ut. Jag hade ändå en bra känsla att det skulle gå bra eftersom LASEK är en beprövad och säker metod.

Operationsdagen

Yosef hade inför sin operation läst på och sett filmer om operationen och till slut kom dagen, det var dags för Yosef att bli glasögonfri. Yosef blev bemött av personal på kliniken och fick lugnade medicin. Den läkare som skulle utföra operationen gick i lugn och ro genom operationens alla moment och besvarade alla frågor och funderingar Yosef hade. Yosefs ögon fick bedövningsdroppar som eliminerade all smärta under ingreppet och sedan var det dags för operation. Efter att Yosefs synfel hade korrigerats med laser fick han en lins som fungerade som ett läkningsplåster för hans ögon. Linserna fick Yosef ta bort efter ca en vecka på kliniken.

-Jag minns känslan när jag var klar med operationen och jag kunde titta igenom fönstret helt utan glasögon och kunde se saker och ting. Det var en obeskrivlig känsla.

Efter operationen och livet som glasögonfri

Yosef var sjukskriven några dagar efter operationen. LASEK har en längre läkningsprocess än övriga ögonlasermetoder och Yosef fick problem med smärta i ögonen, vissa dagar värre än andra. Yosef åt Alvedon och använde de droppar han fått med sig hem för att dämpa smärtan han kände.

– Jag var inställd på att det skulle göra ont i ögonen efter operationen, men det gick bättre än jag hade förväntat mig. Det jag tyckte var jobbigast var grumligheten som gjorde att jag inte såg så bra i början.

Grumligheten Yosef hade varade i några dagar. Idag, fem månader efter att Yosef gjort operationen tycker han att det var värt det. Han kan arbeta, cykla och träna utan att känna sig begränsad av glasögon och slipper alla obekvämligheter som tillkommer med dem.

-Jag är supernöjd med resultatet och det är en frihet att slippa glasögon. Speciellt när jag cyklar i regnet. De som cyklar och har glasögon vet vad det handlar om och hur jobbigt det är.

Skulle du rekommendera andra till att göra en operation?

-Jag skulle absolut rekommendera operationen till dig som funderar på att göra det. Det är en operation som är välbeprövad och säker. De obehag du potentiellt får efter operationen är värda slutresultatet.

Fler kunder

Rickard Johansson

Rickard Johansson

Rekryterare

Rickard slutar aldrig förbluffas över hur snabbt, smidigt och enkelt själva operationen gick.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Martin Melin

Martin Melin

Polis, författare & TV-personlighet

Martin Melin var trött på sina läsglasögon och gjorde därför en linsbytesoperation hos Memira. Han är jättenöjd med resultatet.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Ebba Stenman

Ebba Stenman

Basketspelare

Ebba Stenman – Alvik Basket Ebba Stenman är en av de mest erfarna spelarna i Alvik Baskets framgångsrika damlag. I januari 2021, när Ebba gjorde ögonlaser hos Memira på Eyecenter…

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK

Trött på glasögon och kontaktlinser?

Vill du se dina möjligheter? Boka tid för undersökning inför ögonlaser eller linsbyte.

Eller boka via telefon på 08-517 588 18

Våra kunder

Linn Ek

Linn Ek

Poddare

Linn Ek, känd från popcasten Spöktimmen, hade länge funderat på att göra en ögonlaser för att bli kvitt hennes synfel. Se hennes historia här!

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: Ögonlaser
Nicolas Stan

Nicolas Stan

Banktjänsteman

Banktjänstemannen Nicolas gjorde ögonlaser och är nu kvitt glasögon och linser. Läs mer här!

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK / Ögonlaser
My Fredblad

My Fredblad

Skorstensfejare/Kringelsotare

Idag är My uppe på taken igen och ser bättre än någonsin! Läs hennes resa till ett lins och glasögonfritt liv hos oss på Memira.

Synfel: Närsynthet/Astigmatism
Behandlingsmetod: FS-LASIK / Ögonlaser