Emelie Wigert

Arbete:

Fotograf & Content Creator

Synfel:

Närsynthet

Behandlingsmetod:

FS-LASIK

Emelie Wigert

För Emelie var livet med glasögon och linser jobbigt. Hon lever ett aktivt liv, och jobbar inom industrin som både innebär torr luft och skyddsglasögon. Inte den bästa kombon för en person med synfel. Det var dags att göra ögonlaser – följ med på hennes resa till ett lins- och glasögonfritt liv.

Ett krångligt liv innan ögonlaser

Emelie Wigert lever ett aktivt och kreativt liv. Hon arbetar heltid inom industrin och driver parallellt sin passion genom sitt företag som fotograf och content creator. På fritiden ägnar sig Emelie åt inredning, loppisfynd, skateboard, snowboard, samt fotografering. Hon hämtar också mycket inspiration från 60- och 70-talets kulturer och stilar.

För Emelie är en bra syn avgörande, inte bara i hennes yrkesliv där hon använder skyddsglasögon som ofta inte är kompatibla med vanliga glasögon, och luften är torr på arbetsplatsen som gör att linser inte alltid är ett alternativ. Det är också viktigt i hennes sport- och fritidsaktiviteter där god sikt är essentiellt. Emelie var närsynt och såg dåligt på lång håll när hon bestämde sig för att det var dags att göra något åt det. Beslutet att operera ögonen var dock inte lätt, med tankar och farhågor om att ”lasra ögonen”. Trots denna rädsla, var önskan om att slippa glasögon och linser, och få en enklare vardag större. Därför tog hon steget.

Det är 100% värt det. Jag ångrar inte en sekund att jag lasrade ögonen! 

Operationsdagen

Innan operationen var Emelie nervös, men när hon väl kom till Memira i Luleå infann sig en känsla av trygghet. Behandlingsprocessen inleddes med lugnande medel i väntrummet, följt av bedövande ögondroppar, och en sista ögonundersökning innan själva laserbehandlingen. Personalen på kliniken, inklusive läkaren och sköterskorna, var oerhört stöttande och professionella, vilket gjorde att Emelie kände sig trygg och väl omhändertagen under hela processen. Operationen var snabb men kändes lite skrämmande, hon berättar:

– Det var lite otäckt och man känner sig väldigt utlämnad, men läkaren som gjorde lasringen berättade hela hela tiden vad han gjorde, och en sköterska höll sin hand på min axel så jag kände mig väldigt trygg & lugn!

Efter operationen fick hon vila en stund innan hon åkte hemåt. Dagarna efter operationen var överraskande smidiga, trots viss suddighet, vilket var inom förväntningarna.

Emelie om dagarna efter operationen och resulatatet

Resultatet av operationen har varit enastående. Emelie upplever fortfarande en aning suddighet i höger öga men det är inte något som stör henne signifikant. Uppföljningskontroller har visat goda resultat och ytterligare förbättringar förväntas.

Den största förändringen för Emelie efter operationen har varit den ökade friheten i hennes dagliga liv. Att slippa glasögon och linser har varit en enorm lättnad och har förbättrat hennes livskvalitet avsevärt. Emelie är överväldigande nöjd med resultatet och skulle utan tvekan rekommendera ögonlaserbehandling till andra som finner glasögon och linser besvärliga.

– Jag skulle rekommendera ögonlaser till andra. För det är 100% värt det om man tycker det är besvärligt med glasögon & linser är det helt klart värt det. Jag ångrar inte en sekund att jag lasrade ögonen! 

Emelie lever nu ett liv med mindre hinder och mer möjligheter att njuta av sina många intressen och aktiviteter utan begränsningar som tidigare orsakades av sitt synfel.

Våra kunder

Fabian Astrén

Fabian Astrén

Krögare

För Krögaren Fabian Astrén var glasögonen konstant skitiga av matos från sin restaurang. Han är därför så nöjd att slippa dem efter ögonlaser hos Memira i Växjö.

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK
Lina Dolk

Lina Dolk

Dressyrryttare

Dressyrryttaren Lina Dolk spenderar upp till 12 timmar i stallet varje dag. Glasögon och linser var inte ett alternativ, hon gjorde istället ögonlaser.

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK
Josefine Olsson

Josefine Olsson

Influencer

Influencern Josefine Olsson tröttnade på linser och allt krångel det innebär. Hon gjorde ögonlaser och är nu fri från linser!

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK