Linnéa Malmborg

Linnéa arbetar som kommunikatör och redaktör. Hon arbetar på ett kontor framför en dator, är kreativ och gillar att skapa text, bild och form. Yrket kräver bra syn, speciellt vid arbetsuppgifter som formgivning och korrekturläsning. Hon måste kunna lite på sina ögon helt enkelt, någon som hon inte kunde göra tidigare. Hon övervägde därför ögonlaser – läs om hennes resa till ett liv utan glasögon och linser.

Livet innan ögonlaseroperationen

Linnéa såg mycket dåligt på långt håll, ganska dåligt på nära håll och hade astigmatism (brytningsfel) på båda ögonen vilket gjorde att hon behövde tjocka glas i glasögonen. Hon trivdes aldrig i glasögonen och linser kände hon sig inte heller bekväm i då ögonen blev torra, därför lockade friheten att slippa krånglet. Hon längtade efter en ögonlaseroperation och när ekonomin till slut tillät så bokade hon in sig på en undersökning. Linnéa ville göra det så fort som det bara var möjligt.

På undersökningen fick hon veta att hon kunde göra FS-Lasik. En tid för operation bokades och Linnéa räknade ner dagarna tills hon skulle slippa sina glasögon och linser. Inför operationen kände hon inte heller någon oro utan var peppad.

Linnéa Malmborg

Arbete:
Kommunikatör & redaktör

Synfel:
Närsynthet/Astigmatism

Behandlingsmetod:
FS-LASIK

Ålder vid operation:
37 år

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Operationen gick mycket snabbt och jag hann knappt tänka något förrän den var över. Friheten att nu kunna se utan hjälpmedel är stor. 

Så operationsdagen gick till

Väl på operationsdagen kom hon till kliniken, där fick hon vänta i ett rum innan hon fick information om operationen från en sköterska samt en lugnande tablett. Sen vad det dags för själva operationen.

– Läkaren tog emot mig på ett mycket professionellt sätt och beskrev själva ingreppet. Efteråt fick jag sitta ned en stund i väntrummet för att därefter ta mig hemåt med hjälp av skjuts eftersom synen var påverkad direkt efter operationen, berättar Linnéa.

Operationen gick väldigt snabbt och Linnéa berättar att hon knappt hann tänka något förrän innan den var över. Själva ingreppet gjorde inte ont men det var nervöst just på grund av att ögonen är ett så känsligt område. Bemötandet under hela processen var väldigt fint, alla kändes trygga, säkra och väldigt trevliga på alla sätt.

Samma dag hade Linnéa ont i ögonen men det gick över snabbt, efter det kände hon sig torr i båda ögonen och hade suddig syn ett kort tag tills ögonen anpassat sig. Efter operationen ser Linnéa perfekt och har inga problem med ögonen i över huvud taget.

Livet efter ögonlaser

Linnéa gjorde FS-Lasik 2015, sex år senare gjorde hon en kompletterande ögonlaseroperation med metoden LASEK då det var lite astigmatism kvar. Det var något som ingick i hennes trygghetsgaranti. Ungefär en av tio behöver göra en kompletterande behandling och det är en naturlig del av behandlingsplanen.

Nu har hon en syn hon kan lita på och rekommenderar alla som är besvärade av glasögon och linser i vardagen att överväga en operation – det lönar sig i längden. Linnéa berättar:

– Ögonlaser har förändrat väldigt mycket för mig till det bättre. Friheten att kunna se utan hjälpmedel är stor.

Fler kunder

Rickard Johansson

Rickard Johansson

Rekryterare

Rickard slutar aldrig förbluffas över hur snabbt, smidigt och enkelt själva operationen gick.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Michaela Forni

Michaela Forni

Författare, bloggare & entreprenör

Michaela Forni – författare, bloggare & entreprenör Michaela märkte redan i högstadiet att hon började se dåligt och gjorde allt för att slippa glasögon. Väl hos optikern insåg hon ganska…

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: Linsimplantat (ICL)
Ebba Stenman

Ebba Stenman

Basketspelare

Ebba Stenman – Alvik Basket Ebba Stenman är en av de mest erfarna spelarna i Alvik Baskets framgångsrika damlag. I januari 2021, när Ebba gjorde ögonlaser hos Memira på Eyecenter…

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK

Trött på glasögon och kontaktlinser?

Vill du se dina möjligheter? Boka tid för undersökning inför ögonlaser eller linsbyte.

Eller boka via telefon på 08-517 588 18

Chatta med oss

Chatta med kundservice.

Utanför våra öppettider
Mån - Fre 08:00 - 17:00
chattar du med vår chatbot.

Skicka e-post till oss

Ring oss

Kundservice
Mån - Fre 08:00 - 17:00
08 – 517 588 18

Ögonsjukvård i Stockholm
Mån – Fre 08:00 – 12:00
08 – 517 588 19

Optiker/Ortoptist i Täby
Mån – Fre 08:00 – 17:00
08 – 792 49 20

Optiker/Ortoptist i Stockholm
Mån – Fre 09:00 – 18:00
08 – 24 40 44

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

FAQ
Vanliga frågor

Boka en undersökning
Hitta en tid för undersökning