Danyel Couet

Arbete:

Krögare

Synfel:

Ålderssynthet

Behandlingsmetod:

Linsbyte (RLE)

Danyel Couet – Krögare

Krögaren Danyel Couet kände sig otroligt begränsad av sina glasögon och linser. Att laga mat i glasögon är inte optimalt, linserna strulade och han tröttnade på att alltid behöva komma ihåg att ta med sig glasögon och linser när han gick hemifrån. Därför bestämde sig Danyel för att se sina möjligheter att göra ett linsbyte.

Livet innan linsbytesoperationen

Han bokade in en undersökning och fick efter den veta han veta att han kunde göra en linsbytesoperation med multifokala linser. Innan linsbytet var Danyel både närsynt och hade fått ålderssynthet, det innebär att han varken såg på långt eller kort avstånd utan glasögon eller linser. I hans arbete som krögare är synen av största vikt, utan den skulle han inte kunna utföra sitt jobb till 100 %. Och han ville helt enkelt kunna fokusera på det han tycker är viktigt och slippa behöva tänka på glasögon och linser.

Se Danyels resa på videon nedan:

Danyel Couet

Arbete:
Krögare

Synfel:
Ålderssynthet

Behandlingsmetod:
Linsbyte (RLE)

Ålder vid operation:
47 år

Vilken känsla! Nu slipper jag både läsglasögon och linser.

Danyels oro inför linsbytesoperationen

Han bestämde sig för att göra linsbytet men det fanns en oro inför operationen. Han var rädd att något skulle gå fel och att ögonen skulle skadas. Oron försvann snabbt efter att han fått prata med Memira och fått förklarat till sig hur det skulle gå till. Han berättar att personalen verkligen tog sig tid till att förklara och lugna innan operationen, vilket uppskattades.

På operationsdagen gick det väldigt snabbt och smidigt. Linsbytet på båda ögonen tog totalt 30 minuter och sen var allt klart. Efter operationen var han ljuskänslig i två dagar. Han kände också av halos när han tittade på ljuskällor i ungefär två månader efter operationen, men sen försvann även dessa.

”En otrolig frihetskänsla efter linsbytet”

Efter linsbytet ser Danyel på alla håll och slipper tänka på att ta med linser eller glasögon varje gång han lämnar hemmet. Han är väldigt nöjd och känner en enorm frihet. Nu i efterhand så hade han inte behövt vara så orolig när han vet hur resultatet blev.

– Jag skulle rekommendera detta till alla, varje dag i veckan! Det är en otrolig frihetskänsla att slippa linser och glasögon efter ett helt liv med dålig syn, berättar Danyel.

Fler kunder

Rickard Johansson

Rickard Johansson

Rekryterare

Rickard slutar aldrig förbluffas över hur snabbt, smidigt och enkelt själva operationen gick.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Martin Melin

Martin Melin

Polis, författare & TV-personlighet

Martin Melin var trött på sina läsglasögon och gjorde därför en linsbytesoperation hos Memira. Han är jättenöjd med resultatet.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Ebba Stenman

Ebba Stenman

Basketspelare

Ebba Stenman – Alvik Basket Ebba Stenman är en av de mest erfarna spelarna i Alvik Baskets framgångsrika damlag. I januari 2021, när Ebba gjorde ögonlaser hos Memira på Eyecenter…

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK

Trött på glasögon och kontaktlinser?

Vill du se dina möjligheter? Boka tid för undersökning inför ögonlaser eller linsbyte.

Eller boka via telefon på 08-517 588 18

Våra kunder

Monica Sundberg

Monica Sundberg

TV-profil

Tv-profilen Monica Sundberg hade haft glasögon hela livet när hon gjorde ett linsbyte hos Memira i Uppsala. Idag slipper hon glasögon med styrka i sig och är så nöjd.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Matts Nylander

Matts Nylander

Chaufför

Matts tyckte att livet med glasögon och linser var rätt begränsat. Han ville leva ett fritt liv och gjorde därför ett linsbyte.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Kurt Nilsen

Kurt Nilsen

Artist

När artisten Kurt Nilsen fick ålderssynthet tyckte han att det blev allt svårare att göra ett bra jobb på scen. Efter linsbytet ser han äntligen setlisten och publiken igen.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)