Viktor Brandt

Elitsatsande skidskytten Viktor Brandt utövar en sport där man måste ha skarp syn för att lyckas. Synen är helt avgörande och om man har dålig syn så kommer aldrig kunna utöva skyttedelen på elitnivå. Häng med på Viktors resa till ett liv utan linskrångel.

Undersökningen – första steget

Viktor var tidigare närsynt och hade ett mindre brytningsfel. Han använde mestadels linser eftersom han tränar mycket och det var något som störde honom i sitt skytte. Linserna skavde, blev grumliga och torra, speciellt under vintern när det är kallt och eftersom skidskytte är en vintersport är det då han måste prestera som mest.

Viktor har alltid varit nyfiken på att göra en ögonlaseroperation just för att slippa krånglet med linser, synundersökningar, glasögon men även för att optimera synen i sin idrott. Han åkte från sin hemstad Östersund ner till Memira i Karlstad och gick på en undersökning. Där fick han veta att han kunde göra ögonlaserbehandlingen FS-Lasik. Han kände aldrig någon oro eller tveksamheter utan bokade direkt in en operationstid som passade i hans intensiva träningsschema.

Viktor Brandt

Arbete:
Elitsatsande skidskytt

Synfel:
Närsynthet/Astigmatism

Behandlingsmetod:
FS-LASIK

Ålder vid operation:
23 år

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Något snabbare och mer smärtfritt sätt att förändra något så vitalt i livet finns nog inte! Skulle göra om operationen hundra gånger om, om jag så behövde.

Snart dags för ögonlaser

Dagarna innan operationen var spända, fast på ett positivt sätt. Viktor hade sett fram emot att äntligen få det gjort och hade hört om flera som var nöjda efter operationen. Det gav honom också ett lugn och en tro på att det här kommer bli bra. Dagen var äntligen kommen och Viktor kom in på kliniken med en hög förväntan.

Väl där gick allt väldigt snabbt och smärtfritt. Han fick lugnande, ögonen droppades och sen spändes ögonlocket upp innan lasern började arbeta. Viktor uppskattar att lasern arbetade i 30 sekunder på varje öga och att 15 av dem kändes lite obehagliga. Bemötandet från Memira var fantastiskt bra och de var väldigt tillmötesgående under hela processen.

Timmarna efter operationen upplever Viktor som ganska jobbiga, mycket skav och sveda i ögonen. Han droppade därför bedövning de första timmarna efter och blundande. Efter de jobbiga timmarna så har synen och ögonen mått väldigt bra, han kände sig något torr och lite skav de första dagarna vilket är helt normalt och avhjälps med återfuktande droppar. Resultatet är väldigt bra och har uppfyllt Viktors förväntningar med råge.

– Jag är väldigt nöjd att jag inte var orolig över att jag trodde det skulle göra ont eller dylikt för det gjorde det verkligen inte. Att synen skulle bli så här bra hoppades jag på men trodde inte riktigt på det innan, berättar han.

Han tycker att Memira varit väldigt professionella och framför allt bra på att förklara hur det skulle gå till och vad som kommer hända. Vilket också lugnar.

Resultatet efter ögonlaser

Det har gått snart en månad sen operationen och Viktor skulle alla dagar i veckan rekommendera ögonlaser till andra, han berättar:

– Jag trodde verkligen inte att jag skulle tycka det var så här skönt att slippa linser och jag trodde inte att synen skulle bli så bra som den blivit. Nu några veckor senare har jag inga som helst problem med skav eller torrhet och att kunna vakna upp på morgonen och se bra utan att använda glasögon eller linser är fortfarande en skum men väldigt bra känsla. Något snabbare och mer smärtfritt sätt att förändra något så vitalt i livet finns nog inte! Skulle göra om operationen hundra gånger om, om jag så behövde.

Ögonlasern har redan förändrat en hel del i Viktors vardag. Bara att slippa bry sig om att sätta i och ta ut linserna på morgonen och kvällarna är magisk. Han slipper också tänka på att alltid ha med sig en linsdosa ifall att linserna skulle börja skava eller blir torra. Viktor behöver inte längre krångla med glasögon vid resa till tävlingar, speciellt när det har varit munskyddskrav har det varit riktigt krångligt, han fortsätter berätta:

– Det finns så många saker som underlättar i livet som man kanske inte tänker på innan man gör en sån här sak men som man märker och uppskattar nu efteråt till fullo. Nu är det nästan en månad sen jag gjorde operationen och jag kommer fortfarande på små saker varje dag som underlättas när man inte har linser eller glasögon att behöva bry sig om.

Nu är träningen i full gång inför vintersäsongen, vi önskar all lycka till Viktor med skidskyttekarriären!

Fler kunder

Rickard Johansson

Rickard Johansson

Rekryterare

Rickard slutar aldrig förbluffas över hur snabbt, smidigt och enkelt själva operationen gick.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Martin Melin

Martin Melin

Polis, författare & TV-personlighet

Martin Melin var trött på sina läsglasögon och gjorde därför en linsbytesoperation hos Memira. Han är jättenöjd med resultatet.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Ebba Stenman

Ebba Stenman

Basketspelare

Ebba Stenman – Alvik Basket Ebba Stenman är en av de mest erfarna spelarna i Alvik Baskets framgångsrika damlag. I januari 2021, när Ebba gjorde ögonlaser hos Memira på Eyecenter…

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK

Trött på glasögon och kontaktlinser?

Vill du se dina möjligheter? Boka tid för undersökning inför ögonlaser eller linsbyte.

Eller boka via telefon på 08-517 588 18

Våra kunder

Lina Dolk

Lina Dolk

Dressyrryttare

Dressyrryttaren Lina Dolk spenderar upp till 12 timmar i stallet varje dag. Glasögon och linser var inte ett alternativ, hon gjorde istället ögonlaser.

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK
Josefine Olsson

Josefine Olsson

Influencer

Influencern Josefine Olsson tröttnade på linser och allt krångel det innebär. Hon gjorde ögonlaser och är nu fri från linser!

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK
Negar Zarassi

Negar Zarassi

Operasångerska

Operasångerskan Negar Zarassi kan äntligen se sekundvisaren på väggklockan utan glasögon. Tack vare ögonlaser.

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK

Skicka e-post till oss

Ring oss

Gällande Ögonlaser/ Linsbyte
Mån - Fre 08:00 - 17:00
08 – 517 588 18

Ögonmottagning i Stockholm
Region Stockholm | Remiss
Mån – Fre 09:00 – 11:00
Mån – Fre 13:00 – 14:00
08 – 517 588 19

Ögonmottagning i Malmö
Region Skåne | Remiss
Mån – Tor 08:00 – 9:00
040 – 620 89 20

Glasögonbutiken i Täby
Mån – Fre 08:00 – 17:00
08 – 792 49 20

Glasögonbutiken i Hagastaden
Mån – Fre 08:00 – 17:00
08-24 40 55

Kontakt till våra kliniker
Kontaktuppgifter till kliniker

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

FAQ
Vanliga frågor

Boka en undersökning
Hitta en tid för undersökning