”Synen påverkar livskvaliteten”

Idag kan Sven-Åke Lund köra bil, läsa en bok utan långa armar, se på TV, läsa en meny och utföra sina arbetsgifter via datorn – utan glasögon och utan problem. Han har nämligen gjort ett linsbyte för att korrigera sin ålderssynthet.

Sven-Åkes problem med synen uppstod när han var i 25-årsåldern då han började bli närsynt. Då var glasögon det enda alternativet han kände till och när han närmade sig 30 år köpte han sina första glasögon. Med närsyntheten följde även problem med huvudvärk och trötta ögon. Sven-Åke var på tiden väldigt aktiv inom idrott; fotboll och friidrott på sommaren och hockey, innebandy och volleyboll på vintern. Bridge spelade han året om.

”Dålig syn, glasögon och svårigheter med koncentrationen under längre stunder, var opraktiska förutsättningar för de idrotter och hobbys jag utövade.”

En kompis, som själv korrigerat synen med ögonlaser, tipsade Sven-Åke om detta, och när han närmade sig 40 år gjorde han slag i saken och korrigerade synen med ögonlaser han också.

”Resultatet, redan några timmar efter behandlingen, var förbluffande. Jag såg som en hök igen och behövde inte längre bära glasögonen varken på jobbet, hemma eller när jag körde bil. Jag fick dock veta att detta inte skulle vara för evigt, då de på Memira förklarade att mina ögons naturliga linser gradvis skulle börja stelna från ca 45-års ålder, och att jag då skulle bli ålderssynt. Efter att ha varit fri från glasögon i över tio år var valet om en linsbytesoperation därför enkelt, när synen gradvis blev sämre igen. Jag blev därför väldigt glad när Memira vid undersökningen meddelade att jag kunde genomgå ett linsbyte med trifokala linser.”

”Det är förstås en ekonomisk investering att göra ögonlaser och linsbyte, men enligt min erfarenhet har denna investering i min egen hälsa utan tvekan varit värt pengarna, då min livskvalitet ökat. Väljer man glasögon och linser istället så är ju dessa alternativ inte heller gratis och något man måste byta flera gånger under en längre period. Slutsumman blir kanske därför inte så långt ifrån det mina operationer har kostat. Till alla er som motvilligt bär glasögon vill jag varmt rekommendera dessa synkorrigerande operationer.”

Sven-Åke Lund

Arbete:
Kundrådgivare

Synfel:
Ålderssynthet

Behandlingsmetod:
Linsbyte efter ögonlaser

Ålder vid operation:
52 år

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Fler kunder

Rickard Johansson

Rickard Johansson

Rekryterare

Rickard slutar aldrig förbluffas över hur snabbt, smidigt och enkelt själva operationen gick.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Michaela Forni

Michaela Forni

Författare, bloggare & entreprenör

Michaela Forni – författare, bloggare & entreprenör Michaela märkte redan i högstadiet att hon började se dåligt och gjorde allt för att slippa glasögon. Väl hos optikern insåg hon ganska…

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: Linsimplantat (ICL)
Ebba Stenman

Ebba Stenman

Basketspelare

Ebba Stenman – Alvik Basket Ebba Stenman är en av de mest erfarna spelarna i Alvik Baskets framgångsrika damlag. I januari 2021, när Ebba gjorde ögonlaser hos Memira på Eyecenter…

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK

Chatta med oss

Chatta med kundservice.

Utanför våra öppettider
Mån - Fre 08:00 - 17:00
chattar du med vår chatbot.

Skicka e-post till oss

Ring oss

Kundservice
Mån - Fre 08:00 - 17:00
08 – 517 588 18

Ögonsjukvård i Stockholm
Mån – Fre 08:00 – 12:00
08 – 517 588 19

Optiker/Ortoptist i Täby
Mån – Fre 08:00 – 17:00
08 – 792 49 20

Optiker/Ortoptist i Stockholm
Mån – Fre 09:00 – 18:00
08 – 24 40 44

Ta reda på mer

Informationsbroschyr
Ladda ner

Se våra priser
Priser

FAQ
Vanliga frågor

Boka en undersökning
Hitta en tid för undersökning