Suzanne Reuter

Skådespelerskan Suzanne Reuter fick grå starr och gjorde en gråstarrsoperation, med uppgraderade linser så att hon nu även är glasögonfri. Äntligen kan hon fixa i trädgården, gå promenader med sin hund och leva livet obehindrat utan glasögon.

Suzanne om livet innan operationen

Suzanne hade haft progressiva glasögon länge och gick regelbundet till optikern för att kolla synen. För några år sedan berättade optikern att hon hade lite begynnande grå starr, men att det ännu inte var tillräckligt mycket för att göra något åt det. Några år gick och på en synundersökning berättade optikern att nu var det tilltäckligt mycket för att kunna operera.

Hon blev remitterad till Memiras ögonmottagning i Hagastaden och en undersökningstid bokades in. På undersökningen gjordes nogranna mätningar och Suzanne fick massor med information. Hon hade redan bestämt att hon ville operera sig så fort det gick men också uppgradera sig till multifokala linser så att hon också slapp sina glasögon.

Suzanne Reuter

Arbete:
Skådespelerska

Synfel:
grå starr

Behandlingsmetod:
Gråstarrsoperation

Ålder vid operation:
70 år

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Det är värt så mycket att slippa glasögon. Även om man är gammal är det värt mycket privat och även i jobbet.

Suzanne Reuter om sitt linsbyte

I Sverige får alla som har grå starr en operation via sin region, när man fått grå starr byter man ut ögats naturliga lins mot en konstgjord lins. Den konstgjorda linsen är en så kallad standardlins, och efter gråstarrsoperationen behöver man glasögon, dvs om man hade det innan. Om man är lämpad för det så kan man själv uppgradera sig till linser med styrka på, som också gör att man korrigerar sitt synfel och slipper glasögon och linser. Det var det Suzanne önskade.

Hon kom på ännu ett informationsmöte där en läkare gick igenom allt från hur operationen går till, eventuella biverkningar, hur tiden efter är och att hjärnan behöver tid att ställa om sig till den nya synen. Efter kände hon sig otroligt påläst och redo.

Operationsdagen kom och Suzanne kände sig inte alls nervös. Eftersom hon fått information och även själv läst på en hel del så kände hon ett större intresse för hur allt skulle gå till. Mer än nervositet för själva operationen. Väl på kliniken fick hon gå till ett rum där en undersökning gjordes, papper gicks igenom och hon fick också lugnande.

-Även om jag inte var nervös eller rädd så var det skönt att få en hutt lugnande. Det är bra för alla att veta att man får det om man vill, berättar hon.

Efter det gick hon in i operationssalen och sen tog det cirka 10 minuter per öga innan det var klart. Hon opererade båda ögonen vid samma tillfälle. Suzanne satte sig och vilade en stund innan hon fick åka hem. Hon beskriver det som en bra dag. Operationen tog bort hennes grå starr och korrigerade hennes ålderssynthet samt astigmatism, efter slipper hon glasögon helt och hållet.

Suzannes liv efter gråstarrsoperationen

Livet efter operationen utan glasögon är så enkelt tycker Suzanne. När det snöar och regnar slipper hon immiga och blöta glasögon. Hon kan arbeta i trädgården och gå promenader utan att bli störd av glasögonen. Det första hon gjorde dagen efter operationen var att köpa ett par solglasögon utan styrka. Hon tycker det känns skönt att kunna ha vilka solglasögon hon vill.

Även i hennes arbete om skådespelerska har livet underlättat:

– Linsbytet har förenklat mycket i jobbet. Jag kan ha en helt annan koll nu. Det enklare att läsa manus och ska göra tagningar. Nu slipper jag fråga en sminkös om att hålla mina glasögon under tagningar. Och jag kan äntligen ha små fusklappar som jag kan läsa om jag glömmer vad jag ska säga.

Skulle Suzanne rekommendera ett linsbyte till andra?

-Ja absolut, det gör jag redan nu. Jag berättar gärna om det på jobbet och då får jag många frågor. Jag är så nöjd och livet känns enklare.


Fler kunder

Rickard Johansson

Rickard Johansson

Rekryterare

Rickard slutar aldrig förbluffas över hur snabbt, smidigt och enkelt själva operationen gick.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Martin Melin

Martin Melin

Polis, författare & TV-personlighet

Martin Melin var trött på sina läsglasögon och gjorde därför en linsbytesoperation hos Memira. Han är jättenöjd med resultatet.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Ebba Stenman

Ebba Stenman

Basketspelare

Ebba Stenman – Alvik Basket Ebba Stenman är en av de mest erfarna spelarna i Alvik Baskets framgångsrika damlag. I januari 2021, när Ebba gjorde ögonlaser hos Memira på Eyecenter…

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK

Vill du slippa glasögon och kontaktlinser?

Se dina möjligheter! Boka tid för undersökning inför ögonlaser eller linsbyte.

Eller boka via telefon på 08-517 588 18

Våra kunder

Marianne Larsson

Marianne Larsson

Pensionär

Marianne Larsson gjorde en gråstarrsoperation hos Memira i Hagastaden. Följ med på hennes resa till ett glasögonfritt pensionärsliv.

Synfel: grå starr
Behandlingsmetod: Gråstarrsoperation