Sanna Mitell

Arbete:

Konsult & projektledare

Synfel:

Ålderssynthet

Behandlingsmetod:

Linsbyte (RLE)

Sanna Mitell

Sanna Mitell har alltid sett bra, men fick plötsligt börja flytta mobilen allt längre från ansiktet för att se ordentligt. Hon insåg att hon börjat utveckla ålderssynthet och fick till slut skaffa sig ett par läsglasögon som krånglade till livet ordentligt.

Sannas liv innan linsbytesoperationen

Sanna arbetar som konsult och projektledare i förändringsprojekt hos kunder runt om i Sverige. I sitt arbete träffar hon många härliga, smarta människor. Hon får chansen att driva utveckling i alla former och göra livsmedelsindustrin smartare.

Med åldern fick Sanna allt svårare att se på nära håll. Till slut räckte inte armarna till utan hon fick skaffa sig ett par läsglasögon. Läsglasögonen användes flitigt så fort hon skulle läsa en bok eller mejl i mobilen. Även i livsmedelsbutiker behövde hon ha med sig ett par så att hon skulle kunna läsa innehållsförteckningen på olika produkter.

Sanna Mitell

Arbete:
Konsult & projektledare

Synfel:
Ålderssynthet

Behandlingsmetod:
Linsbyte (RLE)

Ålder vid operation:
48 år

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Wow, jag är helt fascinerad över resultatet och det har varit värt varenda krona.

Ringde till slut till Memira

Sannas liv går i ett rasande fort tempo, hon har fyra barn och en man som håller på med elitidrott och det innebär en hel del flängande mellan skolor och idrottsaktiviteter. Hon erkänner att det ligger ett antal läsglasögon kvar på arenor runt om i Värmland och Mälardalen som tappats bort under åren.

Till slut kom Sanna till en punkt där hon blev frustrerad flera gånger om dagen då hon tappat bort läsglasögonen och då fick hon nog. Hon ringde Memira och bokade tid för en undersökning och fick veckan efter undersökningen en operationstid hos Memira i Karlstad. Sanna hade rätt förutsättningar för en linsbytesoperation och operationsdagen var plötsligt kommen.

Operationsdagen och resultatet efter

På operationsdagen kom Sanna till kliniken. Efter att personalen gått igenom vad som skulle hända under operationen så gjorde kirurgen en sista kontroll innan det var dags.

– Jag var lite tveksam till en början men inte speciellt rädd och det är klart att det är obekvämt när någon ska skära i ens öga. Personalen på plats var oerhört proffsiga och det gick väldigt snabbt, berättar Sanna.

Efter cirka 20 minuter satt Sanna färdigopererad i vilrummet, efter en stund tog hon upp mobilen och till sin förvåning kunde hon läsa på mobilen.

– Wow, jag är helt fascinerad över resultatet och det har varit värt varenda krona.

Resultatet efter operationen har överskridit Sannas förväntningar, synen är bra och blir successivt ännu bättre vilket är helt fantastiskt. Första dagen efter operationen var det ganska suddigt. Och under de första veckorna efter så hade hon svårt med avstånden på cirka två meter fram, men det är ingenting som hon känner av idag.

Både jobbmässigt och privat har det inneburit stora fördelar och lättnader i hennes liv. I hennes jobb är det mycket arbete framför datorn men också stora mötet och workshops där det krävs att hon skiftar mellan dataskärm och White board. Nu kan hon göra det utan att ta på och av glasögonen hela tiden och det är en fantastisk känsla.

– Först nu, några månader efter linsbytet, förstår jag hur begränsad jag var innan och hur mycket den dåliga synen påverkade mitt humör och mitt liv, avslutar Sanna.

Fler kunder

Rickard Johansson

Rickard Johansson

Rekryterare

Rickard slutar aldrig förbluffas över hur snabbt, smidigt och enkelt själva operationen gick.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Martin Melin

Martin Melin

Polis, författare & TV-personlighet

Martin Melin var trött på sina läsglasögon och gjorde därför en linsbytesoperation hos Memira. Han är jättenöjd med resultatet.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Ebba Stenman

Ebba Stenman

Basketspelare

Ebba Stenman – Alvik Basket Ebba Stenman är en av de mest erfarna spelarna i Alvik Baskets framgångsrika damlag. I januari 2021, när Ebba gjorde ögonlaser hos Memira på Eyecenter…

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK

Våra kunder

Monica Sundberg

Monica Sundberg

TV-profil

Tv-profilen Monica Sundberg hade haft glasögon hela livet när hon gjorde ett linsbyte hos Memira i Uppsala. Idag slipper hon glasögon med styrka i sig och är så nöjd.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Matts Nylander

Matts Nylander

Chaufför

Matts tyckte att livet med glasögon och linser var rätt begränsat. Han ville leva ett fritt liv och gjorde därför ett linsbyte.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Kurt Nilsen

Kurt Nilsen

Artist

När artisten Kurt Nilsen fick ålderssynthet tyckte han att det blev allt svårare att göra ett bra jobb på scen. Efter linsbytet ser han äntligen setlisten och publiken igen.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)