Peter Sahlberg

Peter Sahlberg driver två spännande reseföretag; dels Surfakademin som lär svenskar att surfa över hela världen året om, samt nystartade Yogiakademin. Läs hur linserna hämmade Peter att leva livet och att fånga den perfekta vågen.

Peter surfar i Sri Lanka med Surfakademin

Då jag jobbar med min passion lever jag ett otroligt aktivt liv där jag är fysiskt aktiv varje dag, när jag inte surfar så simmar, yogar och springer jag. Jag har varit närsynt sedan jag var 15 och hade ett hyfsat gravt synfel på -3,25 samt en stökig astigmatism att deala med. Jag använde både linser och glasögon. När jag tappade linserna – som är lätt hänt när man är fysisk – blev jag halvblind. Och bara vetskapen om det gjorde att jag blev mer försiktig vilket hämmade min surfing, framförallt vid större vågor. Därför beslöt jag mig för att kolla upp om jag kunde göra en ögonoperation.

Oron inför ögonlasern

På undersökningen hos Memira fick jag veta att jag kunde göra en LASEK-operation. Jag kände stor tillit både för optikern och läkaren vilket var avgörande i mitt beslut att genomföra operationen. Jag var väldigt spänd timmarna innan, jag hade hört dubbla budskap kring huruvida själva ingreppet gjorde ont eller var smärtfritt. Operationen gick förvånansvärt fort och smidigt. Det gick ett par timmar där jag liksom bara väntade in reaktionen. Och den kom, med besked – ögonen sved något otroligt och jag blev lite skraj.  Hade något gått fel, använde jag de bedövande ögondropparna rätt – skulle det verkligen göra så här fruktansvärt ont. Då var det väldigt skönt att kunna ringa journumret jag fick i samband med operationen får att stämma av. Efter några dagar släppte smärtan och efter ytterligare två månader så såg jag i HD.

Nu med facit i hand

Nu nästan ett år efter operationen har jag svårt att ens komma ihåg alla års fibblande med torra eller sandiga och ännu värre borttappade linser och glömda glasögon. En sån magisk frihet – den enda jag ångrar är att jag inte gjorde operationen tidigare!”