Peter Sahlberg

Peter Sahlberg driver två spännande reseföretag; dels Surfakademin som lär svenskar att surfa över hela världen året om, samt nystartade Yogiakademin. Läs hur linserna hämmade Peter att leva livet och att fånga den perfekta vågen.

Peter surfar i Sri Lanka med Surfakademin

Då jag jobbar med min passion lever jag ett otroligt aktivt liv där jag är fysiskt aktiv varje dag, när jag inte surfar så simmar, yogar och springer jag. Jag har varit närsynt sedan jag var 15 och hade ett hyfsat gravt synfel på -3,25 samt en stökig astigmatism att deala med. Jag använde både linser och glasögon. När jag tappade linserna – som är lätt hänt när man är fysisk – blev jag halvblind. Och bara vetskapen om det gjorde att jag blev mer försiktig vilket hämmade min surfing, framförallt vid större vågor. Därför beslöt jag mig för att kolla upp om jag kunde göra en ögonoperation.

Oron inför ögonlasern

På undersökningen hos Memira fick jag veta att jag kunde göra en LASEK-operation. Jag kände stor tillit både för optikern och läkaren vilket var avgörande i mitt beslut att genomföra operationen. Jag var väldigt spänd timmarna innan, jag hade hört dubbla budskap kring huruvida själva ingreppet gjorde ont eller var smärtfritt. Operationen gick förvånansvärt fort och smidigt. Det gick ett par timmar där jag liksom bara väntade in reaktionen. Och den kom, med besked – ögonen sved något otroligt och jag blev lite skraj.  Hade något gått fel, använde jag de bedövande ögondropparna rätt – skulle det verkligen göra så här fruktansvärt ont. Då var det väldigt skönt att kunna ringa journumret jag fick i samband med operationen får att stämma av. Efter några dagar släppte smärtan och efter ytterligare två månader så såg jag i HD.

Nu med facit i hand

Nu nästan ett år efter operationen har jag svårt att ens komma ihåg alla års fibblande med torra eller sandiga och ännu värre borttappade linser och glömda glasögon. En sån magisk frihet – den enda jag ångrar är att jag inte gjorde operationen tidigare!”

Peter Sahlberg

Arbete:
Surfare

Synfel:
Närsynthet

Behandlingsmetod:
LASEK

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Fler kunder

Rickard Johansson

Rickard Johansson

Rekryterare

Rickard slutar aldrig förbluffas över hur snabbt, smidigt och enkelt själva operationen gick.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Martin Melin

Martin Melin

Polis, författare & TV-personlighet

Martin Melin var trött på sina läsglasögon och gjorde därför en linsbytesoperation hos Memira. Han är jättenöjd med resultatet.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Ebba Stenman

Ebba Stenman

Basketspelare

Ebba Stenman – Alvik Basket Ebba Stenman är en av de mest erfarna spelarna i Alvik Baskets framgångsrika damlag. I januari 2021, när Ebba gjorde ögonlaser hos Memira på Eyecenter…

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK

Våra kunder

Yosef Al-Abasse

Yosef Al-Abasse

Sjukhusfysiker

Yosef Al-Abasse ville inte längre vara begränsad av glasögon. Idag kan han se obehindrat när han arbetar, cyklar och tränar, Läs mer här!

Synfel: Närsynthet/Astigmatism
Behandlingsmetod: LASEK / Ögonlaser
Josefine Swärm

Josefine Swärm

Löpcoach & influencer

Josefine Swärm – löpcoach & influencer Josefine har alltid sett dåligt på långt håll. Det har begränsat henne både i vardagen och i hennes yrke som löpcoach och influencer. Därför...

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: LASEK
Ghazwan Shaia

Ghazwan Shaia

Student

Ghazwan Shaia Ghawzan studerar juridik på Luleås universitet och vill efter examen jobba som affärsjurist. Ghawzan studerar juridik på Luleås universitet och vill efter examen jobba som affärsjurist. – På...

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: LASEK / Ögonlaser