Matts Nylander

Arbete:

Chaufför

Synfel:

Ålderssynthet

Behandlingsmetod:

Linsbyte (RLE)

Matts Nylander

Matts tyckte att livet med glasögon och linser var rätt begränsande. Han ville leva ett fritt liv och slippa tänka på krånglet som det innebar. Han valde därför att göra ett linsbyte och kunde inte vara mer glad.

Matts aktiva liv

Matts Nylander lever ett aktivt liv där han älskar att fota, fjällvandra, sola, bada, dyka och åka motorcykel. Med ett sådant liv fungerar inte riktigt glasögon och linser så bra. Att vara under vatten med glasögon går inte, och linserna riskerar att tappas eller strula. Åka motorcykel med glasögon under hjälmen är inte heller optimalt. Livet blev alltmer begränsat med glasögon och linser – en begränsning som Matts inte orkade med.

Han vill fortsätta vara aktiv, inte minst med tanke på hans söner som har liknande intressen. Han vill vara den pappan som hänger med på vad de gör, peppa dem till nya utmaningar. Leva livet med frihet.

Känslan av att slippa glasögon är underbart, för att inte tala om det rent praktiska i så många situationer och stunder

Matts Nylander

Operationsprocessen

Han bokade in en undersökning på Memira i Sundsvall där han fick veta att linsbyte var den aktuella metoden för honom. Efter det bokades en operationstid in och vipps var det dags för operation. Tankarna innan var många, tänk om något går fel, tänk om jag får problem med ögonen efter operationen? Men när Matts väl bestämt sig för att göra det så infann sig i stället ett lugn, och det lugnet höll i sig ända fram till, och över operationen.

Själva operationen gick otroligt fort och gjorde inte ont, Matts var mest fascinerad. Efter operationen hade han en vän erbjudit sig att hämta honom men det behövdes inte. Utan Matts traskade ut från Memira med solglasögonen i högsta hugg och gick hemåt. I ett par timmar efter såg han regnbågsfärger varje gång det kom ett blänk från solen på bilars tak – det var en häftig syn.

– Memiras bemötande var fullt ut fint på alla vis. De spred en lugn, trygg och glad varm känsla, och verkligen en känsla av att de verkligen kunde sin sak, berättar Matts.

Kvällen kom och Matts skulle försöka läsa en liten text som stod på en liten mobilladdare. Han trodde inte det skulle gå men han kunde faktiskt läsa den lilla texten. Tiden efter kom han även på sig själv att leta efter glasögonen – en vana som satt i ett tag men som gav med sig allt eftersom.

Livet efter linsbytet

Matts är mycket nöjd med resultatet, och med processen dit. Han berättar att allt Memira sa om förberedelserna, operationen och hur det skulle vara efteråt stämde verkligen. Vardagen är förändrad till det enklare och han har stor glädje till sina nya ögon. Han känner av halos – glorior runt ljus i mörker när han möter mötande trafik. Det är ändå så pass små så han har inte har inte några problem med de.


På frågan, skulle du rekommendera linsbyte till andra, svarar Matts:

– Jag kan lätt rekommendera linsbyte. Känslan av att slippa glasögon är underbart, för att inte tala om det rent praktiska i så många situationer och stunder. Något annat som jag tyckte om som en bonus till detta är också att jag aldrig kommer att få grå starr – bara en sån sak… 🙂

Våra kunder

Monica Sundberg

Monica Sundberg

TV-profil

Tv-profilen Monica Sundberg hade haft glasögon hela livet när hon gjorde ett linsbyte hos Memira i Uppsala. Idag slipper hon glasögon med styrka i sig och är så nöjd.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Kurt Nilsen

Kurt Nilsen

Artist

När artisten Kurt Nilsen fick ålderssynthet tyckte han att det blev allt svårare att göra ett bra jobb på scen. Efter linsbytet ser han äntligen setlisten och publiken igen.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Alexandra Pascalidou

Alexandra Pascalidou

Journalist, författare, programledare

Alexandra Pascalidou har ett hektiskt liv, och livet med glasögon passar inte riktigt in. Därför valde hon att göra en linsbytesoperation, och kunde inte varit mer nöjd.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)