Julia Alander

Biträdande juristen Julia började använda glasögon och linser när hon var tolv år. Det har funkat bra men de senaste åren har hon reflekterat över hur otroligt skönt det skulle vara att slippa tänka på glasögon och linser. Följ med på hennes resa till ett friare liv!

Tankar och reflektioner innan

Julia ville känna sig fri och slippa behöva tänka på att ta med sig glasögon och linser överallt, känna sig torr i ögonen, kunna gå och lägga sig men också vakna på morgonen utan att behöva tänka på att ta i eller ur linserna. Därför valde hon att göra ögonlaser – för att ge ett mervärde till sitt vardagliga- och yrkesliv.

Ögonlaser kan låta lite otäckt för vissa. Innan Julia bestämde sig funderade hon och övervägde noga fördelarna med operationen, men också de eventuella nackdelarna. En stor fundering var de ekonomiska bitarna, det är en stor investering. På undersökningen inför operationen fick hon svar på alla sina frågor;

– Det kändes väldigt tryggt och jag upplevde en transparens och genuinitet från Memiras håll i tillhandahållandet av information om operationen, berättar hon.

Julia Alander

Arbete:
Biträdande jurist

Synfel:
Närsynthet/Astigmatism

Behandlingsmetod:
FS-LASIK

Ålder vid operation:
25 år

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Jag är så glad att jag valde att göra denna investering och kan genuint rekommendera andra att göra sin ögonoperation hos Memira

Dags för ögonlaseroperationen

Efter undersökningen visade det sig att Julia kunde göra FS-Lasik som är Memiras vanligaste ögonlaseroperation. Bemötandet Julia fick från Memira i Hagastaden gjorde så hon fick förtroende och slutligen bestämde sig för att göra operationen. En tid bokades in redan samma månad och plötsligt var dagen kommen och Julia hade höga förväntningar;

– Att kunna se utan glasögon eller linser skulle ju vara något livsförändrande för mig. En del av mina rädslor bestod i att operationen inte skulle leva upp till mina förväntningar, förklarar hon.

Hon tog ledigt från sitt jobb och åkte till Memira Hagastaden på morgonen. Väl på plats fick hon ett trevligt bemötande från personerna i receptionen. Efter det följde hon med en sjuksköterska som gick igenom hur allt skulle gå till och hur Julia skulle förhålla sig efter. Hon fick också lugnande innan det var dags.

Operationen tog ungefär två minuter per öga och med i rummet var både en kirurg och en sjuksköterska, Julia berättar;

– Jag upplevde en stor professionalism ifrån både kirurg och sjuksköterska som tog mig igenom stegen i processen, vilket i princip bestod av att titta mot en blinkade ljus. Det gick så fort att man knappt hann reflektera över det.

Efter operationen fick hon sitta kvar en stund i ett vilrum med stängda ögonen innan hon tog en taxi hemåt. Efter FS-Lasik ska man ha stängda ögon i ungefär fyra timmar, under de timmarna upplevde Julia en viss sveda i ögonen. Svedan liknar den man har när man hackar lök, men efter några timmar gick den över.

Tiden och resultatet efter ögonlaser

Dagen efter operationen vaknade Julia upp och såg i princip perfekt och gick till jobbet utan problem. Hon var också på ett återbesök och fick konstaterat att allt såg bra ut. De första veckorna efter upplevde Julia att synen på ena ögat var bättre än det andra, men det stabiliserades med tiden.

Nu har det gått en tid sedan Julia gjorde ögonlaser och hon är verkligen nöjd med resultatet och glad att hon valde att genomföra operationen, trots sina funderingar innan. Hon upplever en stor frihet att slippa behöva tänka på glasögon och linser, speciellt om hon ska resa någonstans.

Något som också förenklat Julias vardag efter är hennes träning. Innan upplevde hon ofta att linserna kunde bli uttorkade och att hon då såg sämre vid träning, men det är som bortblåst. Julia brukade också bli trött och irriterad i ögonen när hon läste mycket och det är hon inte längre – något som underlättat hennes arbete.

– Jag är så glad att jag valde att göra denna investering och kan genuint rekommendera andra att göra sin ögonoperation hos Memira, avslutar Julia.

Fler kunder

Rickard Johansson

Rickard Johansson

Rekryterare

Rickard slutar aldrig förbluffas över hur snabbt, smidigt och enkelt själva operationen gick.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Martin Melin

Martin Melin

Polis, författare & TV-personlighet

Martin Melin var trött på sina läsglasögon och gjorde därför en linsbytesoperation hos Memira. Han är jättenöjd med resultatet.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Ebba Stenman

Ebba Stenman

Basketspelare

Ebba Stenman – Alvik Basket Ebba Stenman är en av de mest erfarna spelarna i Alvik Baskets framgångsrika damlag. I januari 2021, när Ebba gjorde ögonlaser hos Memira på Eyecenter…

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK

Trött på glasögon och kontaktlinser?

Vill du se dina möjligheter? Boka tid för undersökning inför ögonlaser eller linsbyte.

Eller boka via telefon på 08-517 588 18

Våra kunder

Fabian Astrén

Fabian Astrén

Krögare

För Krögaren Fabian Astrén var glasögonen konstant skitiga av matos från sin restaurang. Han är därför så nöjd att slippa dem efter ögonlaser hos Memira i Växjö.

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK
Lina Dolk

Lina Dolk

Dressyrryttare

Dressyrryttaren Lina Dolk spenderar upp till 12 timmar i stallet varje dag. Glasögon och linser var inte ett alternativ, hon gjorde istället ögonlaser.

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK
Josefine Olsson

Josefine Olsson

Influencer

Influencern Josefine Olsson tröttnade på linser och allt krångel det innebär. Hon gjorde ögonlaser och är nu fri från linser!

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK