Johanna Greén

Arbete:

Konsult inom verksamhetsutveckling

Synfel:

Ålderssynthet

Behandlingsmetod:

Linsbyte (RLE)

Johanna Greén

Träningsdyrkaren Johanna älskar att vara ute i naturen oavsett väder och vind. Hon tränar simning, cykel och löpning på motionsnivå. Utöver sina intressen arbetar hon till vardags som konsult inom verksamhetsutveckling och förändringsledning. Krångliga glasögon funkade inte riktigt i Johannas liv utan hon gjorde istället en linsbytesoperation, och är nu fri. Följ med på resan dit.

Begränsad i vardagen

Johanna hade närsynthet med ett litet brytningsfel, och började även känna av att ålderssynthet kom smygandes. Hon använde glasögon till vardags och linser vid träning, vilket funkade men hon kände sig begränsad. Därför valde hon att gå på en undersökning hos Memira i Växjö, och efter undersökningen fick Johanna reda på att hon kunde göra ett linsbyte med multifokala linser. En operationstid bokades in.

Johanna Greén

Arbete:
Konsult inom verksamhetsutveckling

Synfel:
Ålderssynthet

Behandlingsmetod:
Linsbyte (RLE)

Ålder vid operation:
50 år

Boka tid

Se vilka tider som finns tillgängliga på en klinik nära dig!

Eller boka via telefon på 08 – 517 588 18

Jag känner en stor frihet att kunna använda sol- och träningsglasögon utan krångel

Johanna om linsbytesoperationen

Dagen för operationen var kommen och Johanna kände egentligen ingen nervositet utan mest nyfikenhet på hur resultatet skulle bli. Hon berättar:

– Innan operationen var jag avslappnad, lite som när man flyger – har man satt sig i planet så litar jag på piloten.

Hon fick droppar i ögonen, och efter en sista kontroll av läkaren var det dags för ingreppet. Det gick snabbt, smidigt och var smärtfritt. Johanna tyckte också att hon fick ett vänligt och förtroendeingivande bemötande från kliniken i Växjö. Hon hade en känsla av att de brydde sig om just om henne, vilket var betryggande. Efter linsbytet fick hon vila på kliniken innan det var dags för hemgång. Synen var lite grumlig och pupillerna var jättestora resten av dagen. De första dagarna efter linsbytet kändes det ena ögat bra, medan det andra kändes lite grusigt, men som snabbt gick över.

Livet efter linsbytet

Idag lever Johanna med klockren syn och behöver varken glasögon eller linser. Hon är nöjd med resultatet, och vad det faktiskt har inneburit för hennes vardag.

– Vardagen är nu lättare och har bara förändrats till det bättre. I början kände jag mig lite ”naken” utan glasögon men det gick snabbt över.

Bra syn ger Johanna friheten i olika situationer kunna göra det hon vill utan att tänka på glasögon eller linser. Friheten att kunna använda solglasögon och träningsglasögon utan krångel känns fantastiskt. Och hon är nu inte beroende av några glasögon i en eventuell trängd situation.

På frågan om Johanna skulle rekommendera linsbyte till andra, svarar hon:

– Om du, som jag, vill kunna förlita dig på synen utan hjälpmedel så tveka inte att göra det.

Fler kunder

Rickard Johansson

Rickard Johansson

Rekryterare

Rickard slutar aldrig förbluffas över hur snabbt, smidigt och enkelt själva operationen gick.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Martin Melin

Martin Melin

Polis, författare & TV-personlighet

Martin Melin var trött på sina läsglasögon och gjorde därför en linsbytesoperation hos Memira. Han är jättenöjd med resultatet.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Ebba Stenman

Ebba Stenman

Basketspelare

Ebba Stenman – Alvik Basket Ebba Stenman är en av de mest erfarna spelarna i Alvik Baskets framgångsrika damlag. I januari 2021, när Ebba gjorde ögonlaser hos Memira på Eyecenter…

Synfel: Närsynthet
Behandlingsmetod: FS-LASIK

Våra kunder

Monica Sundberg

Monica Sundberg

TV-profil

Tv-profilen Monica Sundberg hade haft glasögon hela livet när hon gjorde ett linsbyte hos Memira i Uppsala. Idag slipper hon glasögon med styrka i sig och är så nöjd.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Matts Nylander

Matts Nylander

Chaufför

Matts tyckte att livet med glasögon och linser var rätt begränsat. Han ville leva ett fritt liv och gjorde därför ett linsbyte.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)
Kurt Nilsen

Kurt Nilsen

Artist

När artisten Kurt Nilsen fick ålderssynthet tyckte han att det blev allt svårare att göra ett bra jobb på scen. Efter linsbytet ser han äntligen setlisten och publiken igen.

Synfel: Ålderssynthet
Behandlingsmetod: Linsbyte (RLE)